Şomajul din Germania, de patru ori mai mare decât aşteptările

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 mai 2013

Economia Germaniei se va îmbunătăţi semnificativ în trimestrul al doilea din 2013, conform aşteptărilor Bundesbank.

Economia Germaniei se va îmbunătăţi semnificativ în trimestrul al doilea din 2013, conform aşteptărilor Bundesbank.

Şomajul din Germania a cres­cut, în luna mai, de peste patru ori mai mult decât anticipau analiştii, cea mai mare economie europeană fiind afectată de o iarnă mai lungă şi de criza din zona euro.

Numărul şomerilor din Germania a crescut pentru cea de-a patra lună consecutiv, în mai, cu 21.000, la 2,96 milioane, potrivit datelor ajus­tate sezonier, prezentate ieri de Agenţia Federală a Muncii de la Berlin. Analiştii estimau un avans al numărului şomerilor cu numai 5.000 de persoane.

Rata şomajului din Germania s-a menţinut la 6,9% luna aceasta, aproa­pe de minimul ultimilor 20 de ani (6,8%), conform datelor oficiale.

Produsul Intern Brut al Germaniei a crescut cu numai 0,1% în primul trimestru din 2013, după un declin de 0,7% în ultimele trei luni ale anului trecut. Evoluţia este generată de faptul că zona euro, principala piaţă de export a Germaniei, trece printr-o recesiune prelungită pe fondul crizei financiare.

Cu toate acestea, încrederea mediului de afaceri german în economia naţională a crescut în luna mai pentru prima oară după februarie, iar compania de cercetare GfK anticipea­ză că încrederea consumatorilor va atinge, în iunie, cel mai ridicat nivel din 2007.

Cheltuielile de consum din Germania au sporit cu 0,8% în primul trimestru, iar Bundesbank (banca centrală a ţării) anticipează că activitatea economică va accelera în continuare.

Însă, sectorul construcţiilor a scăzut cu 2,1% în primul trimestru, iar exporturile - cu 1,8%. Marile companii germane şi-au redus estimările privind veniturile şi profitul în ultima perioadă, acuzând în principal dificultăţile din Europa.

Săptămâna trecută, Bundesbank estima că economia ţării se va îmbunătăţi semnificativ în trimestrul al doilea din acest an, evoluţie care ar putea susţine zona euro. Conform Bundesbank, cea mai mare economie din Europa ar trebui să înregis­treze un avans mai puternic în trimestrul actual, după o evoluţie slabă în primele trei luni ale anului (+0,1%), determinată de amânarea sezonului construcţiilor din cauza vremii reci.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb