SONDAJ BCS, COMANDAT DE ALIANŢĂ: Adriean Videanu conduce cu 48,6% în preferinţele alegătorilor bucureşteni

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 29 martie 2005

Candidatul Alianţei DA la Primăria Capitalei, Adriean Videanu, conduce detaşat într-un sondaj de opinie realizat de Biroului de Cercetări Sociale (BCS), bucurîndu-se de 48,6% din preferinţele electoratului. Pe locul secund, dar la o distanţă mare, se situează candidatul PSD, Marian Vanghelie - cu 27,7%. Urmează candidatul din partea Partidului Blocului Naţional Democrat, Cristian Popescu, care beneficiază de 14,1% din încrederea electoratului, Anca Petrescu, candidat PRM, cu 2,5%, şi independentul Ralu Filip, cu 2,2%.

La capitolul cinste, Adriean Videanu conduce din nou. Însă, potrivit aceluiaşi sondaj, Marian Vanghelie este aproape la fel de priceput în treburile administraţiei ca şi fostul vicepremier. De asemenea, sondajul arată că Marian Vanghelie nu prea are farmec personal şi nici inteligenţă, însă aproape îl egalează pe Adriean Videanu la calităţile sale gos-podăreşti.

Penru realizarea sondajului, BCS a amplasat, în perioada 18-27 martie, corturi în şase zone strategice ale Bucureştiului. Operatorii BCS au fost îmbrăcaţi în haine albastre - culoarea PSD, pentru a testa, după cum a declarat preşedintele BCS, Ştefan Bruno, bazinul electoral al lui Marian Vanghelie. Costurile sondajului de opinie au fost estimate de preşedintele de campanie al candidatului Alianţei, Ludovic Orban, la 7.000 de euro. "A fost un sondaj sofisticat. S-a realizat direct în stradă, cu camerele de filmat alături", explică preşedintele BCS.

După ce au aflat cum stau candidaţii în sondaje înainte cu o săptămînă de alegeri, reprezentanţii BCS au încercat să afle şi care sînt problemele cele mai frecvente cu care se confruntă electorii. Astfel, cei mai mulţi subiecţi interogaţi spun că cea mai mare problemă a Capitalei este mizeria şi starea drumurilor. Pe loc secund se clasează corupţia din instituţiile publice, lipsa locurilor de parcare şi ordinea şi liniştea publică.

Sondajul de opinie comandat de Alianţa PNL-PD îl situează în frunte pe candidatul său, la toate categoriile. Însă, cu doar două zile în urmă, reprezentanţii Organizaţiei PSD Bucureşti spuneau că au realizat, la rîndul lor, o serie de sondaje paralele, care relevă că Marian Vanghelie îi suflă în ceafă lui Adriean Videanu. Sondajele PSD nu au fost, însă, făcute publice.

Ludovic Orban, şeful de campanie al candidatului Alianţei, ne-a declarat că estimează o cheltuială de 350 de mii de euro pentru întreaga campanie electorală. Însă, după cum arată sondajele, perioada electorală o să se prelungească, deoarece nici unul dintre candidaţi nu întruneşte suficiente procente ca să-şi adjudece Primăria din primul tur.

Precizăm că, tot ieri, a fost dat publicităţii un sondaj CURS, care arată că, în situaţia în care s-ar organiza alegeri anticipate, Alianţa PNL-PD ar cîştiga cu 48%, urmată de PSD cu 30%, PPRM 8%, UDMR 5% şi PUR cu 3%. Sondajul CURS a fost realizat în perioada 21-28 martie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb