SONDAJ CNIPMMR: "Peste 71% dintre antreprenori nu vor răspundere penală pentru neplata taxelor"

Ziarul BURSA #Companii / 2 octombrie 2019

Aproximativ trei sferturi (71,1%) dintre antreprenorii români sunt împotriva reintroducerii răspunderii penale pentru neplata impozitelor şi contribuţiilor, arată un sondaj derulat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Mai exact, la întrebarea "Consideraţi oportună măsura reintroducerii în Legea evaziunii fiscale a răspunderii penale pentru reţinerea şi neplata, încasarea şi neplata, nereţinerea şi neîn-casarea impozitelor şi/sau contribuţiilor", 71,1% dintre respondenţi au răs-puns că nu susţin această modificare legislativă.

Testul IMM, efectuat în perioada 20 - 30 septembrie 2019, a avut un număr de 1.987 de respondenţi.

În acest context, preşedintele CNIPMMR, Florin Jianu, a afirmat, ieri, în cadrul unei conferinţe: "Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a afirmat că până când se vor strânge 10.000 de semnături în favoarea acestei legi, o suspendă. Noi am strâns în doar o săptămână, 2.000 de semnături electronice care se opun acestei iniţiative, iar dacă dânsul insistă cu această măsură, vom continua să strângem 10.000 de semnături ale antreprenorilor care se opun".

Conform domniei sale, propunerea MFP nu se referă doar la oamenii de afaceri, fiind reglementat şi impozitul pe veniturile din pensii, salarii etc., aşadar "suntem cu toţii pasibili de închisoare".

Tot aici regăsim şi impozitul pe veniturile din activităţile sportive, cele realizate ca urmare a câştigării unor premii sau drepturile din proprietate intelectuală, spre exemplu, şi deopotrivă medicii, inginerii ş.a.m.d., a mai precizat preşedintele CNIPMMR, explicând: "Nu numai oamenii de afaceri sunt în pericol de a intra la puşcărie, ci toţi cetăţenii acestei ţări, chiar şi pensionarii. Aici regăsim şi impozitele pe veniturile din pensii, regăsim CAS-urile, impozitele pe veniturile din activităţi sportive (dacă eşti un sportiv şi ai realizat venituri pe care poate nu le-ai încasat, pentru că nu le încasezi imediat, dar nu ai plătit taxele şi impozitele, eşti pasibil de a intra în închisoare). În această categorie intră şi medicii, avocaţii, inginerii, jurnaliştii, dentiştii, auditorii, arhitecţii ş.a. (...) Dacă vine un străin în România şi câştigă un concurs, dar nu a primit banii pe premiu, ANAF cum îl urmăreşte? Îl aduce înapoi şi îl trimite în închisoare? În plus, părinţii sau bunicii care le lasă sau le transferă copiilor ori nepoţilor proprietăţi trebuie să fie foarte atenţi - impozitul datorat pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal intră sub incidenţa acestei legi".

În ceea ce priveşte impozitarea veniturilor din drepturile de proprietate intelectuală, Liviu Rogojinaru, secretarul general al CNIPMMR, a subliniat că acesta este "un mod foarte fin de a pune pumnul în gura presei".

Nu în ultimul rând, reprezentanţii Consiliului au mai spus că guvernanţii şi Ministerul de Finanţe, în special, ar trebui să promoveze modelele de afaceri româneşti de succes, exemple de bună practică, şi nu iniţiative la limita legii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. sunt evazionisti

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb