Sondaj Hospitality Culture Institute: "Industria HoReCa spune stop angajărilor în 2024"

T.B.
Miscellanea / 26 octombrie 2023

Sondaj Hospitality Culture Institute: "Industria HoReCa spune stop angajărilor în 2024"

Pe 18 octombrie, la Ateneul Român, a avut loc cea de-a cincea ediţie a Romanian Hospitality Awards, eveniment aflat sub Înalt Patronajul Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei române, se arată într-un comunicat al Hospitality Culture Institute, remis redacţiei. Cei peste 760 de participanţi au sărbătorit performerii anului în HoReCa şi au vorbit, totodată, despre planurile industriei în 2024, se mai arată în comunicat.

Astfel, potrivit unui sondaj Hospitality Culture Institute, aplicat antreprenorilor şi profesioniştilor cu funcţii de conducere în HoReCa, prezenţi la Romanian Hospitality Awards, 89% dintre aceştia afirmă că principala preocupare legată de politicile guvernamentale este reprezentată de impactul fiscal al schimbărilor legislative. 9% afirmă că reglementările privind igiena şi siguranţa alimentelor reprezintă principala preocupare, şi doar 1% declară că cel mai important motiv de îngrijorare este reprezentat de apariţia unor noi restricţii de călătorie, informează sursa citată.

În ceea ce priveşte evoluţia profitabilităţii în HoReCa în anul 2024, 39.8% dintre liderii industriei anticipează că aceasta îşi va păstra marjele curente. 30.4% se aşteaptă la o creştere uşoară a profitabilităţii, în vreme ce 18.3% anticipează o uşoară scădere a marjelor, potrivit sursei menţionate.

76.2% dintre liderii industriei HoReCa anunţă că nu vor lansa noi campanii de recrutare în 2024, conform datelor din comunicat. Cu toate acestea, 72.5% dintre respondenţi afirmă că au în plan programe de formare şi dezvoltare a personalului actual, menţionează sursa precizată.

Nu în ultimul rând, 63.9% dintre respondenţi susţin că inovarea în meniu şi servicii reprezintă principala strategie prin care îşi propun să rămână competitivi în 2024, în vreme ce 15.7% mizează pe reducerea costurilor operaţionale, se arată în sondaj. Totodată, 15.2% dintre respondenţi afirmă că investiţiile în marketing şi publicitate reprezintă principala strategie prin care îşi propun să rămână competitivi în 2024, conform sursei indicate.

Cea de-a V-a ediţie a Romanian Hospitality Awards, organizată cu sprijinul UniCredit Bank, s-a desfăşurat în prezenţa a 760 de antreprenori şi profesionişti din HoReCa şi industriile conexe, arată datele comunicatului. Cuvântul de Deschidere a Galei a fost susţinut de Alteţa Sa Regală Principele Radu, acesta îndemnând la crearea de punţi între ospitalitatea de pe cele două maluri ale Prutului: "O mare parte a felului în care Coroana se exprimă spre societate este cea a ospitalităţii. De aceea înţelegem, poate mai bine ca oricine, cât de complicat este ceea ce faceţi dumneavoastră, pentru că, la rândul nostru, servim această profesie, indirect, în fiecare zi. (...) Înaltul Patronaj nu impune nicio constrângere. Aş vrea doar să fac o propunere gazdelor noastre. Poate că, în anii următori, o să aveţi suficientă forţă şi dorinţă de a alătura familiei ospitalităţii româneşti şi pe cei din Republica Moldova. Este o ţară care, la configuraţia ei actuală, nu va avea niciodată posibilitatea să facă ceea ce faceţi dumneavoastră şi pe ei nu îi deosebeşte de noi nimic. Nici nu îi separă de noi nimic, în realitate, decât în mintea noastră.

Unii dintre ei sunt remarcabili. Noi, când îi vizităm în comunităţile din lume, îi vizităm mereu în marea comunitate românească şi mica comunitate moldoveană de români, aşa că punţile pe care profesia le creează şi care sunt mult mai solide decât oricare alte punţi vor face un foarte mare bine celor de acolo. Nu e vina lor că Dumnezeu a vrut ca ei să se nască acolo şi noi aici. Aşa că, dacă aş vedea premii extinse şi către cei din ospitalitatea Chişinăului sau a oraşului Bălţi, nu m-aş simţi deloc internaţional, m-aş simţi acasă," a declarat Alteţa Sa Regală Principele Radu, potrivit Hospitality Culture Institute.

În urma votului unui juriu format din 130 de profesionişti HoReCa, cea de-a cincea ediţie a Romanian Hospitality Awards şi-a aflat marii câştigători, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb