SONDAJ INSCOP: AUR se apropie de PNL, USR - în cădere liberă

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică / 23 decembrie 2022

AUR se apropie de PNL, USR - în cădere liberă

Alianţa pentru Unirea Românilor este singura formaţiune politică ce a înregistrat o creştere în sondajele Inscop în luna decembrie faţă de noiembrie, potrivit datelor prezentate de Remus Ştefureac, directorul institutului de sondare. Clasamentul partidelor arată astfel: PSD - 31,5% (în scădere de la 34,9% în noiembrie), PNL - 20,2% (în scădere de la 20,8% în noiembrie), AUR - 18,1% (în creştere de la 16,1% în noiembrie) şi USR - 10,9% (în scădere de la 11,2% în noiembrie).

Datele reprezintă intenţiile de vot ale respondenţilor care au declarat că au o opţiune de vot.

Principalele partide parlamentare au avut parte de o evoluţie "în zig-zag" în privinţa intenţiei de vot deoarece au fost înregistrate "oscilaţii numeroase pe măsura multitudinii de crize suprapuse şi succesive", a declarat Remus Ştefureac, directorul centrului de cercetare INSCOP.

Studiul INSCOP arată că PNL a înregistrat un declin în privinţa intenţiei de vot. Liberalii erau creditaţi în februarie 2022 la 16,6%, în scădere cu aproape 10% faţă de februarie 2021 (25,9%). În decembrie 2021, Partidul Naţional Liberal era situat la un scor de 17%. În februarie şi septembrie 2022, PNL a fost depăşit de AUR în intenţia de vot.

În ianuarie 2022, PSD era creditat la 34,3%. Social-democraţii au înregistrat în următoarele două luni o scădere privind intenţia de vot - 32,7% în februarie şi 32% în martie. Partidul condus de Marcel Ciolacu a revenit în luna mai, când era dat la un scor de 36,6%. În noiembrie 2022, 34,9% dintre respondenţi au afirmat că vor vota cu PSD, fiind singurul partid parlamentar care a înregistrat o creştere de peste 3% raportat la septembrie 2022.

AUR a pierdut din votanţi odată cu liniştea bruscă "declanşată" de începerea invaziei ruse în Ucraina. În februarie 2022, formaţiunea condusă de George Simion era creditată la 22,4%, înregistrând în următoarele luni un declin. În decembrie, AUR este creditat la 18,1%, cu 7,2% peste scorul obţinut de USR (10,9%).

"Sinteza acestor evoluţii ne arată că 2023 şi 2024 vor fi ani imprevizibili. De asemenea, coroborând aceste date cu altele mai de profunzime, cred că la final electoratul va premia munca serioasă/responsabilitatea şi va taxa populismul/demagogia. IMPORTANT: Datele din decembrie au fost culese parţial înainte, parţial după momentul Schengen. Scopul acestui grafic nu este de a căuta un eventual impact emoţional al unui eveniment anume, ci de a vedea evoluţia în timp, tendinţele neclare, în zig-zag, ale intenţiei de vot în ultimii 2 ani", concluzionat Remus Ştefureac, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

Opinia Cititorului ( 51 )

  1. Parerea mea este ca PSD, PNL si UDMR merg din inertie, in sensul ca sunt dinozauri aflati de atatia ani la putere, iar cei care ii voteaza ii vor vota in continuare indiferent ce fac liderii si membrii din teritoriu ai acestor partide.

    Ca partid nou, USR intruchipeaza insa ideea de "mari asteptari tradate", care acum se transforma in dezinteres permanent fata de acest partid. Pe mine, ca fost votant USR, ma bucura acest fapt in sensul ca m-am lasat pacalit ca multi altii de retorica lor anti-coruptie si pro-"hai sa facem treaba", ca apoi sa constat ca odata ajunsi la putere acesti tineri frumosi si liberi s-au erijat in detinatori ai adevarul absolut, comportandu-se in stilul lui Torquemada si al comunistilor, care considerau distrugerea oricarui delict de opinie ca fiind scopul lor in viata. Incredibil cat de aproape am fost de dezastru din acest punct de vedere acum nici 2 ani.

    AUR pare ca a avut ca apoteoza nunta stil "Calin, file din poveste", iar acum mirii si mesenii inca isi fac siesta. Tinand cont ca este partid nou, precum USR, entuziasmul curent are sanse reale sa fie urmat de deceptia pe care electoratul USR o traieste acum. 

    1. despre ce dezastru vorbesti?

      care crezi ca este electoratul USR? 

      Tineri cu studii superioare , in general"corporatisti" sau poate antreprenori.

      Antreprenorii și tinerii cu studii superioare sunt specii diferite, sunt generații de moraliști cu japca-n cap.

      Nu se ntelege ce vrei sa spui, am fost membru si asta am vazut la usr majoritatea tineri, cei mai multi cu studii superioare, din care majoritatea lucrau in multinationale sau aveau o firma.

      Incredibil ce sondaje masluite. Nimeni sa nu fie dezamagit de PSD, PNL si UDMR. Ce sa spun, nasol popor. Laboratorul securist merge struna. PNL nu cred ca va mai intra in parlament. PSD ar trebui sa aiba aceeasi soarta. UDMR de mult numai are ce cauta in parlament, nu trec pragul, dar securitatea tr.a.da.toare ii baga mereu.

      Un sondaj comandat de Ponta celor de la imas pt PRO ROMANIA prin meoda kati efectuat in perioada 19-21 decembrie 2022 pe un esantion de 1205 persoane cu o marja de + - 3% arata asa :

      1- PSD 29% 

      2-AUR 23% 

      3- USR 12%  

      4 -FORTA DREPTEI 9%  

      5 - REPER 7 %  

      7- PMP 6%  

      8- PRO ROMANIA 5%  

      9- PNL 4%  

      10 -UDMR % 4% 

      11- LTII 1%

      Acest sondaj pare mai aproape de realitate . Sa ne mire procentele PNL-lui ? As zice ca nu acest partid s tradat electoratul de dreapta si cu siguranta nu va intra in parlament . . 

    USR trebuie sa isi croiasca o identitata. Diferita de bruxelism, romaneasca, dar nu cu lozinca afara cu ungurii din tara.

    In lumea like-urilor oamenii cauta totusi entitatile cu identitate. 

    Comunicarea trebuie sa fie mai coerenta, actiunile sa provina din aceasta coerenta, restul vine de la sine.

    Ca lider Barna a fost bun, doar fine tuningul lipsea. 

    1. aici cred ca e o confuzie, mesajul usr a fost "afara cu romanii din tara"

      PSD, PNL si UDMR au alungat romanii din tara. Sunt fapte nu povesti.

      dap, usr e din acelasi creuzet, doar ca e ptr alta tinta. Asa cum bursa e, pentru unii care se cred smecheri, ce e loto ptr prosti....

    Din păcate toti promit că fac, că dreg, dar când ajung la putere, uita ce au promis, nu exista continuitate în programele lor. Educația, justiția, agricultura, sănătatea,armata este la pământ, se promovează oamenii fără studii de specialitate cat timp executa ce spune partdul. Când sunt atâtea partide ca în România, atâtea interese (personale) nu prea vad cum putem înainta. Se fura că în codru la nivel înalt, se vinde țara bucata cu bucata cu binecuvântarea politicienilor.

    18 %Aur ? Se pare ca sfârșitul României este mai aproape decât ne-am fi imaginat.

    Cu Simion trompeta Moscovei ,vom ajunge gubernie ruseasca . 

    1. PSD, PNL si UDMR au dat tara pe gratis la straini. Ei sunt trompetele tuturor.

      Mai nou stimabile oricine nu-l înjură pe Putin și poporul rus de cel puțin 3 ori pe zi e trompeta Moscovei. Dacă atâta minte aveți, atâta meritați.

      Astia ce voteaza cu haur azi sunt babuinii care au votat cu dan diaconescu, ce va mirati atat?

      Deci sunt cu rușii și ce-i care-i votează sunt babuini.

      Ceva inteligent în afară de retorica asta de doi bani aveți? 

      În curând o să-i găsiți cu mașină de scris automată. Abia aștept să vă văd cum o să vă scremeți și cum veți schelălăi turbați când vor câștiga alegerile.

      analfabetii astia (functional si nu numai) de la shatra care scriu cu h in fata A ar trebui sa se intoarca la scoala primara. Ati terminat maxim spiru haret facultatea de "limbvistica" cu spaga si acum vorbiti de AUR, slugutelor neomarxiste?

      fanii si simpatizantii m UeSeRe sunt material din fosa septica , babuini e putin spus. neomarxistii cu gura plina de crema de ghete bruxelleza, vanduti strainilor si urland ca oricine nu linge la straini ca ei tre sa fie cu rusii... atata poate mintea lor ingusta. niste slugi penibile, molfaiti la m UeSeRe :))) 

      Votam AUR, singurul partid patriot, gata cu slugile m UeSeRe parvenite! :)) 

      Stilul tau agresiv de exprimare este exact ceea descalifica AUR ca alternativa la cloaca politica actuala.

      Un partid care are genul de sustinere precum a ta, este un real pericol pentru linistea si echilibrul unei societati.

      Suprimarea dreptului la libera exprimare si distrugerea sociala si/sau fizica a celor care fac delict de opinie este "trademark" pentru despotism. Exact asta s-a intamplat in timpul pandemiei, cand un fost prim ministru i-a numit teroristi pe cei care nu sustineau curentul de gandire al statului. Tot asta a factut si USR cand s-a vazut cocotzata la Min. Sanatatii. 

    Nu ca tin cu usr, dar totusi de la 11,2 la 10,9 nu se poate numi cadere libera...

    1. Sunt sondaje mincinoase. Saracirea populatiei, biruri grele si scad altii in sondaje. Este pe fata, numai au nicio rusine acesre case de sondaj. Manipulare ordinara facute de aceste case de sondaj.

      Mi se pare enorm 10,9% pentru USR.

      Nu este enorm pentru PNL, PSD si UDMR care au jefuit si au dat pe gratis aceasta tara.

      mUeSeRe , un partid de slugi cu limbile murdare de crema de ghete a birocratilor bruxellezi mai trece de 10% ? nu cred :))) au mai ramas prostalai si slugi parvenite obediente care sa linguseasca la neomarxistii mUeSeRisti dar tot mai putini , o parte si-au gasit REPER-ul :)))

      Sa se canibalizeze electoral in pace! :)) 

      AUR e singura solutie pentru Romania si singura optiune de vot pentru romanii patrioti si independenti, slugile au de ales intre celelalte partide vechi :))) 

    Intr-un sondaj recent la care am raspuns la telefon, am ezitat sa spun ca votez cu AUR desi asta voi face. Evident ca am spus "deloc" la credibilitate pentru toti politicienii PSD, PNL, USR.

    1. Daca ti-e rusine sa recunosti ca votezi cu AUR ar trebui sa -ti dea de gandit... un partid de extrema dreapta care ar pune pe tava Romania rusilor. sincer nu ma mir ca sunt 18% tradatori de tara in Romania

      De gandit imi dau minciunile si ticalosiile unora ca tine. Cei ca tine au impus certificatul fascist de vaccinare pentru a izola cetatenii sanatosi de societate.

      Sincer, nu ma mir ca ai doi neuroni foarte obositi. 

      Mai nou dacă nu lauzi mafia ABC și susții câteva valori tradiționale existente pe meleagurile astea de sute de ani ești extrema dreaptă.

      Foarte adevarat spus. O tactica folosita si de bolsevici de altfel: cine nu e cu noi, e extremist si tradator. Dar istoria stie cine au fost adevaratii extremisti

      Orice sluga (fie mUeSeRist, PeNaList, etc) crede ca cine ii critica stapanul (aka "bruxelul") trebuie neaparat sa slujeasca rivalul (aka putin).

      In mintea lor de slugi obediente nu exista conceptul de om liber si nici de politician doar in slujba Romaniei. De aia toti prostii conchid ca daca AUR critica batjocura unor birocrati si politicieni vestici la adresa Romaniei inseamna ca sunt cu rusii :)))  

      Slugile parvenite ale partidelor vechi pupa papucii vestici si cand sunt mictionati in freza, mUeSeRistilor chiar le place (cereau MCV, aplaudau respingerea intrarii in Schengen, etc) 

    USR e un partid antinațional compus la vârf și nu numai de copii și nepoți de securiști. Deși la bază e neomarxist (lgbt, desființare stat, retorica rasială etc), la discurs este și a fost întotdeauna fascist. Îmi și aduc aminte discursul de după alegeri al lui Barna care acuza cu scârbă profundă electoratul de indezirabili ce i-au votat pe ceilalți. Mai avea puțin și solicita epurarea.

    PNL-PDL e un fel de USR dar mai versat și mai PSD-izat. Cele mai mari lichele din istoria țării s-au adunat acolo. PSD-iștii sunt sfinți față de ăștia. 

    PSD a jucat la un moment dat piesa suveranismului. Dar unora nu le-a convenit, iar Dragniiiia a fost băgat la închisoare. PSD e un partid trădător și subjugat.  

    Procentele indicate în sondaje pentru toate aceste grupări mi se pare enormă și nerealistă.  

    1. Procentele din sondaje sunt obisnuirea tugulanului cu rezultatele stabilite. Banalul efect de "band wagon" al propagandei. Pentru a exista alegeri se foloseste "agenda setting", iar gugulanul crede ca el isi doreste, dar, de fapt... asa prevede....

      Psd-ul si pnl-ul sunt partide desprinse din vechea Securitate si Partidul Comunist.

      Aur este un partid de buzunar stipendiat de Moscova. 

      Corect... USR este un partid antinational....Este tinut in viata de fortele straine oculte... Nu mai votati USR daca sunteti romani.....

      Ai vreo dovadă că AUR e cu Putin? Sau ai citit și tu pe undeva și repeți propaganda altora.

      n-are nici o dovada, fie e prost gramada fie incearca aceasi manipulare pe care o inghit mUeSeRistii si PeNaListii din 2020 de cand AUR i-a stropit in freza :)))

      Au o idee unica si fixa, AUR nu le aplauda stapanii de la bruxel deci musai tre sa fie cu rusii, in mintea lor de slugi nu exista conceptul de om liber sau de patriot si nu pricep ca AUR sunt doar cu romanii!  

    Voi vota clar cu USR ! Și nu fac parte din generația tânără!

    1. mUeSeRe e practic o adunatura de slugi extremiste in slujba unor stapani straini , partid e mult spus pentru oxiurii astia gen ghinea sau barna.

    Securiștii de ieri, usr-istii de maine, sub al patriei steag, trădătorii de azi!

    1. Mda, PNL, PSD si UDMR tata securistilor si trada.t.orii de ieri si de azi ai Romaniei.

      USecuRistii le suna cel mai bine parvenitilor astora slugarnici :)))

      In grupurile AUR li se spune m UeSeR isti :)) 

    Aur va urca până la alegerile parlamentare la peste 50 la suta

    1. Nu cred ca totusi veti gasi atat de multi cretini in romania...

      AUR votam la greu.....

      Românii s-au cam săturat de leprele ce s-au perindat la putere în ultimii 30 de ani. Vor vota orice partid ce are cât de cât o urmă de credibilitate atunci când spune că urmărește interesul național.

      Voi puteți să turbați desigur, numindu-i pe votanții lor cretini, babuini, putiniști și mai știu eu ce alte epitete. Dar asta nu va schimba cu nimic realitatea.  

      Dacă AUR îi vor dezamăgi pe români, atunci vor veni alții în locul lor. Dar era PNL, PSD, USR a apus.  

      Tovarase sluga m UeSeRista , numarul de cretini a fost evaluat la ultimele alegeri, identic cu numarul de voturi pentru m UeSeRe :))

      Stai linistit ca AUR va da mai o lectie si in 2024, va avea scor cel putin dublu fata de mUeSeRe  

    Jos vanzatorii,sus patriotii !!!

    Am 61 ani si 7 copii . Nu suntem corporatisti si nici nu suntem urmasi de securisti dar vom vota USR . Escrocul politic iohanis si-a batut joc de votul meu , rares bogdan si pnl si- au batut joc de votul meu . De asta vom vota usr . Ori cum sunt corecti

    1. Da de ce va urati compatriotii? Sa voteze fiecare cum vrea. Daca Giorgia face treaba in Italia, are votul meu.

      usr(i) e doar o fantosa a neosecuristilor si neomarxistilor care vand interesele Romaniei catre straini, e suficient sa il vezi pe ghinea sau pe barna cum stau incovoiati in fata unor birocrati bruxelezi incat sa iti fie greata.

      uSecuRistii sunt doar o adunatura de slugi parvenite, de impostori si de tradatori, ei urasc tara asta, ii urasc pe romanii de rand, urasc religia crestina, urasc limba romana (romgleza de coproratie le suna bine), urasc traditiile si cultura romaneasca dar promoveaza lgbtqnplm+, etc ... sa votati asa ceva inseamna sa votati pentru colonizarea Romaniei, AUR este singura optiune pentru romanii patrioti! 

      Dar n-am înțeles cine-i AUR. În afara de cameramanul ala amator nu știu pe nimeni. Aaaaa, stai asa, mai era o Sosoaca pe acolo, dar cred ca a dispărut în ceata.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb