Peste 60% dintre români se aşteaptă ca situaţia din localitatea lor să se îmbunătăţească în urma alegerilor din 9 iunie. Un procent similar aşteaptă îmbunătăţirea modului în care este reprezentată România în PE, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.
Aşteptări privind situaţia din localitate în urma alegerilor locale
În urma rezultatelor de la alegerile locale, 66.2% dintre români se aşteaptă ca, în următorii 4 ani, situaţia din localitatea lor să se îmbunătăţească, 22.6% să rămână la fel, iar 9.6% să se înrăutăţească. 1.6% nu ştiu sau nu răspund.
Se aşteaptă ca situaţia din localitatea lor să se îmbunătăţească în special votanţii PSD şi ai PNL, persoanele cu educaţie primară, cei inactivi, gulerele albastre, locuitorii din rural şi cei cu un venit mai redus. Se aşteaptă ca situaţia din localitatea lor să rămână la fel în special votanţii USR, persoanele cu educaţie superioară, locuitorii din Bucureşti şi cei cu un venit mai ridicat.
Aşteptări privind modul în care este reprezentată România în Parlamentul European în urma alegerilor europarlamentare
În urma rezultatelor de la alegerile europarlamentare, 60.5% dintre respondenţi se aşteaptă ca, în următorii 4 ani, modul în care este reprezentată România în Parlamentul European să se îmbunătăţească, 23.1% să rămână la fel, iar 12.4% să se înrăutăţească. 4.1% nu ştiu sau nu răspund.
Se aşteaptă ca modul în care este reprezentată România în Parlamentul European să se îmbunătăţească în special votanţii PSD, ai PNL şi ai AUR, persoanele cu educaţie primară, cei inactivi, gulerele albastre, locuitorii din rural şi cei cu un venit mai redus. Se aşteaptă ca modul în care este reprezentată România în Parlamentul European să rămână la fel în special votanţii USR, persoanele cu educaţie superioară, gulerele albe, locuitorii din Bucureşti şi cei cu un venit mai ridicat.
Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Agenţiei de presă News.ro. Datele au fost culese în perioada 19 - 27 iunie 2024, prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eşantionului simplu, stratificat fiind de 1100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Metoda de cercetare este interviu prin intermediul chestionarului. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.95%, la un grad de încredere de 95%.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.07.2024, 15:32)
si cei din Hunedoara?! - se asteapta la o imbunatatire?! ca de 10 ani au rata de participare in munca in crash…
s c c r e t
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.07.2024, 15:50)
Vin pensiile marite. E judetul cu cea mai mare pensie medie!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.07.2024, 07:54)
Oare de unde acest optimism? ca eu vad exact invers. Probabil dupa vacata de iarna a politicienilor o sa urmeze tot feluri de mariri de taxe si impozite, razboiul inca nu s-a terminat, mai trebuie "sprijinit" Ukraina, cumparam "energie" rebotezata la suprapret, importam inflatia de afara, industria pare gripata dupa consumul de energie, in multe state au fost / o sa fie alegeri, probabil o sa urmeze schimbari cu bune si rele si acolo. Viitorul arata incert cu foarte multe necunoscute. Imediat o sa inceapa sa iasa la pensie decreteii, populatia imbatraneste, majoritatea tineretului vrea sa emigreze, O sa trebuieasca sa ne adaptam la noua realitate.