SORIN CÎMPEANU: ''Din toamna anului 2022 este nevoie de o creştere a duratei anului şcolar''

G.U.
Miscellanea / 27 iunie 2021

''Din toamna anului 2022 este nevoie de o creştere a duratei anului şcolar''

Structura anului şcolar, pentru 2021-2022, este deja stabilită, dar din toamna anului 2022 este nevoie de o creştere a duratei cursurilor, a declarat astăzi, la Digi24, ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

"Suntem printre ultimele ţări europene din punct de vedere al duratei cursurilor. Pierderile suferite pe perioada crizei sanitare au fost foarte mari, nu numai în România, este drept, ele vor trebui să fie recuperate în timp. Pentru asta, mai mult decât oricând, este nevoie de o durată mai mare a perioadei de cursuri", a explicat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat despre opinia unui fost ministru al educaţiei, care spunea că durata vacanţei de vară ar trebui să fie doar de o lună, pentru ca în restul timpului să fie recuperată materia pierdută în pandemie, Sorin Cîmpeanu a spus că o vacanţă de vară mai scurtă înseamnă o perioadă de cursuri mai îndelungată şi a arătat că este nevoie şi de acceptul celor implicaţi în procesul de educaţie, transmite Digi24.

Sorin Cîmpeanu a reamintit că deja a făcut o propunere în acest sens pentru anul şcolar 2021-2022, dar s-a lovit de un refuz, pentru că s-a motivat că este nevoie de predictibilitate.

"Începând din toamna anului 2022, vom face tot posibilul, vom prezenta argumente, în aşa fel încât să fie acceptate de profesori, de părinţi, de elevi, de decidenţi, pentru că avem nevoie de o perioadă mai mare de cursuri. Avem nevoie de timp pentru recuperarea pierderilor", a declarat Sorin Cîmpeanu. "Propunerea pe care am făcut-o şi pe care am motivat-o - da, din toamna anului 2022, un an şcolar mai lung", a confirmat ministrul. "Cu siguranţă vacanţa de vară va fi mai scurtă", a mai spus ministrul, care a refuzat însă să dea nişte termene.

În prezent conform ministrului, perioada anului şcolar durează, în România, 34 de săptămâni, fiind una mai scurtă decât în multe ţări europene. Astfel, într-un ciclu de învăţământ de 12 ani, un elev din Germania învaţă cu doi ani şi jumătate mai mult decât un elev din România.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Și salariul minim? La 2500? Tipii ăștia sunt niște asceți și forțează poporul la sărăcie!

    1. Este cel mai mare idiot pe care l-a avut ministerul la conducere in ultimii 30 de ani!

      Omul asta este bolnav si nu intelege care este esenta problemei: calitatea si nu cantitatea actului de invatamant, la care se adauga profilul elevului de tip nou, care nu mai este interesat de actul de invatamant (asa cum este el acum) precum fostii elevi. Noilor generatii le lipseste motivatia intr-o masura tot mai mare si este de inteles intr-o societate in care prostovanii ajung ministri. 

      In pandemia, cine a vrut sa invete a invatat pentru ca materia a fost predata. Cine a vrut sa chiuleasca si sa fenteze, a facut-o foarte bine. Prelungind cursurile, nu inseamna ca elevii care nu au fost interesati de invatare vor deveni astfel intersati si sarguinciosi. Doar un prost poate sa creada asa ceva. 

      Duduie cataloagele de note mari, cum nu au fost vreodata in trecut, iar elevii "duduie" de incultura cum nu am mai avut vreodata in trecut. Exista o mare divergenta creata in invatamant de ilustrul conducator Campeanu care declara ca "pe perioada crizei sanitare au fost mari pierderi" dar in acelasi timp mediile elevilor si numarul + cuantumul burselor au crescut. Cum vine asta!? Declaram ca elevii sunt mai putin pregatiti (ceea ce este adevarat) dar in acelasi timp ei au medii si recompense mai mari!? 

      Cum explica asta marele ministru idiot? 

      Ar trebui sa il trimitem la studii pe toata perioada concediului lui de odihna, doar ca nu-i de ajuns doar atat. Mai simplu este sa il inlocuim cu o persoana capabila sa inteleaga problemele din invatamant si apoi sa actioneze in consecinta si nu in moduri primitive si ineficiente asa cum o face ministrul Tampeanu.

    Rade de Eric Clepton ca i-au tremurat mâinile după vaccin și nu le-a mai simțit! Ca odraslele lui vor fi sterile! După ce i-au curs mucii la greu după vaccin! Un elefant și un țânțar!

    da, pentru ca clima se raceste si dispare vara, nu? puneti-i sa mearga in iulie la scoala, idiotilor

    oricum de la un punct e relativ de cata materie are nevoie un copil. 

    Sigur

    dar oare si in Germania au cate 7-8 ore pe zi? iar in Germania, cred ca elevii primesc burse de studiu !

    Se vede ca faci parte din Gasca Cateasca,

    Baii omule, nu copiii nostrii trebuie sa aiba suferinte in plus, nu sunt ei vinovati de aparitia si imprastierea acestei bazaconii pe cate tot adulti nebuni au scornit-o.  

    Voi, guvernantii, tu si cei din minister nu trebuie sa aveti vacante.  

    Voi si tu trebuie sa restructurati materiile, trebuie sa organizati astfel invatamantul in anul (anii) urmator incat urmarile cursurilor de la distanta, cu o eficienta scazuta uneori, sa fie remediate.  

    Nu copiii nostrii trebuie sa suporte urmarile lenei, indolentei, incompetentei, incapacitatatii, slabei voastre pregatiri si dezinteresului fata de binele si bunastarea celor mici.  

    Ca s-a vazut bine cat va intereseaza copiii Romaniei la alocatii.  

    Asa ca tu si cei din minister, lasati vacanta si puneti mintea si osul la treaba. Ca sunteti de, la guvernare. Restructurati, reevaluati si luati masuri. Ganditi, ca solutii sunt. Daca nu stiti sau va este prea lene, plecati acasa.

    Ca taieri, reduceri si rele sunteti buni sa faceti.  

    Singurul beneficiu isi mai justifica profesorii salariile pentru jobu-urile care le au. Lucreaza 4 ore si platiti 8 ore si vacante de ministri.

    1. Din diaspora ca ii asupriți ca pe hotii de cai pe profesori! De la verișoara mea pe care am chemat-o aici sa nu mai ducă o viata de mizerie! Profesoara de spaniola, franceza și engleza! Acum o duce boierește, 240, 000 de Ron pe an in bani românești! Tot felul de politruci prin inspectorate, șpăgari fara număr! Politicienii care nu au construit 1000 de mile de autostrada in 31 de ani cum își justifica salariile de mii de dolari pe luna și mâncarea gratis la cantina Parlamentului pe banii doctorilor, muncitorilor, profesorilor? Pensionarilor lăsați in mizerie? Asaltați de șobolani și căpușe?

      Ca nu sunt instalații de aer condiționat in scoli! Cum nu sunt toalete cu apa, ci in fundul curtii! Nu sunt cantine si sali de sport in scoli! Terenuri de tenis sau bazine de înot acoperite!

      Se pune! Ore și ore de studiu! Pe când alții pun și ei un afiș electoral și “urca scara pan’ la cer”, se trezesc in funcții unde se vine cu ploconul!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb