SORIN CÎMPEANU: ''Voi face tot posibilul pentru a păstra cât mai mult toate şcolile deschise cu prezenţă fizică''

G.U.
Politică / 13 septembrie 2021

''Voi face tot posibilul pentru a păstra cât mai mult toate şcolile deschise cu prezenţă fizică''

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, astăzi, că va face tot posibilul pentru a păstra cât mai mult toate şcolile deschise cu prezenţă fizică şi a îndemnat la respectarea regulilor instituite pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2, în aşa fel încât această perioadă de criză să poată fi încheiată cât mai repede cu putinţă, relatează Agerpres.

"Faptul că astăzi este permisă această ceremonie, faptul că astăzi 99,7% dintre elevii din România au putut merge la şcoală cu prezenţă fizică este un mic pas către revenirea la normalitate. Pentru a ne păstra în normalitate, sunt convins că fiecare dintre dumneavoastră şi dintre voi, dragi elevi, va face ce ştie mai bine pentru a respecta regulile în aşa fel încât această perioadă de criză să poată fi încheiată cât mai repede cu putinţă. Eu voi face tot posibilul pentru a păstra cât mai mult toate şcolile deschise cu prezenţă fizică, în aşa fel încât să aveţi în fiecare zi bucuria revederii cu prietenii şi colegii voştri", a spus Cîmpeanu, la ceremonia de deschidere a anului şcolar organizată la Şcoala Gimnazială nr. 190.

Sorin Cîmpeanu, care a participat la ceremonie alături de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, şi de înotătorul David Popovici, elev al Colegiului Naţional Bilingv "George Coşbuc", a evidenţiat faptul că Şcoala Gimnazială 190 beneficiază de singurul bazin semiolimpic omologat din Capitală.

"Ne-am bucurat să fim aici prezenţi, pentru că aveţi un lucru unic în Bucureşti: singurul bazin semiolimpic omologat de 25 de metri, cu şase culoare. Mai sunt încă două bazine de înot în şcolile din Bucureşti, dar nu sunt omologate. De asemenea, grădiniţa este un model de succes pentru Şcoala 190. Cei 2.200 de elevi ai acestei şcoli, alături de cei 120 de profesori, demonstrează atractivitatea acestei şcoli şi îmi place să cred că, împreună cu autorităţile locale, se va putea găsi o soluţie în aşa fel încât să puteţi elimina acel singurul lucru care vă creează probleme şi mă refer la clasele sunt obligate să înveţe în trei schimburi. Avem nevoie de cooperare cu autorităţile locale pentru extinderea infrastructurii, în aşa fel încât Şcoala 190 să nu mai înveţe în trei schimburi, dar, în acelaşi timp, să poată înfiinţa, pe lângă clasele de atletism, şi o clasă de înot pentru că aveţi singurul bazin semiolimpic omologat din Capitală", a transmis ministrul.

Acesta a mulţumit cadrelor didactice care au făcut posibilă încheierea anului şcolar 2020 - 2021, menţionând că, fără a fi pregătiţi pentru predare online, profesorii au făcut ce au ştiut mai bine în interesul elevilor.

Anterior, ministrul Educaţiei a participat şi la ceremonia de deschidere a noului an şcolar de la Colegiul Naţional Bilingv "George Coşbuc".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4684
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3052
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9072
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb