SORINA PINTEA: "Analizăm posibilitatea introducerii canabisului medicinal pentru anumite patologii"

T.I.
Miscellanea / 20 martie 2019

Sorina Pintea (Sursa foto: Twitter)

Sorina Pintea (Sursa foto: Twitter)

Actualizare Pintea, despre Dragnea: "S-a dus într-un spital din România; când eşti pacient, te gândeşti la tine"

Şi sistemul public şi cel privat formează sistemul de sănătate, a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care a arătat că liderul PSD, Liviu Dragnea, a ales să se trateze într-un spital din România, precizând că ''în momentul în care eşti pacient te gândeşti la tine, la ce se întâmplă cu persoana ta''.

"S-a dus într-un spital din România (Liviu Dragnea - n.r.). În România şi sistemul public şi sistemul privat formează sistemul de sănătate. Dă un semnal foarte bun din punctul meu de vedere. La rândul meu, fiind întrebată ce aş alege, am spus foarte clar: pentru anumite afecţiuni aş alege sistemul public, pentru alte afecţiuni spitalul privat. Până la urmă spitalul public cu cel privat nu sunt concurenţi, ele se completează, ceea ce nu poate face publicul, face privatul", a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, la Europa FM.

Întrebată ce semnal dă un demnitar care se tratează într-un spital privat, ea a răspuns: "În momentul în care eşti pacient te gândeşti la tine, la ce se întâmplă cu persoana ta şi nu doar preşedintele, ci toţi gândim asta, vrem asta pentru noi. Poate vrem mai multă intimitate pe care o prezenţă în spitalul public nu ne-ar putea-o asigura. Preşedintele Dragnea este un pacient în acest moment şi beneficiază de legea drepturilor pacientului. Dacă doreşte să vorbească despre asta, o va face".

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost internat într-o clinică privată, după ce a acuzat dureri de spate, fiind vorba despre o hernie de disc.

---

Actualizare Sorina Pintea: "Mi-ar plăcea să ştiu să manipulez aşa cum crede preşedintele Iohannis că ştiu"

Preşedintele Klaus Iohannis are un consilier pe sănătate care ar fi trebuit să îl informeze vizavi de ceea ce se întâmplă cu programele naţionale de sănătate şi de termene, a afirmat ministrul Sorina Pintea, adăugând că reproşurile sunt foarte uşor de făcut din afară.

"Mi-ar plăcea să ştiu să manipulez aşa cum crede domnul preşedinte că ştiu, dar replica mea a fost la ceea ce dânsul a afirmat că avem probleme cu programele naţionale. Da, cu anumite programe avem probleme, pentru că bugetul a fost publicat în Monitorul Oficial în 15 martie. Ca să aplici programe de sănătate, inclusiv cele noi, ai nevoie de două ordine - unul al CNAS, un ordin de ministru al Sănătăţii şi o hotărâre de Guvern, este o legislaţie agreată şi de UE, nu este o invenţie a României. Ai nevoie de cel puţin 45 de zile în transparenţă decizională, conform legii, apoi o perioadă de contractare între direcţiile de sănătate publică şi aici mă refer la programele de prevenţie - pe care le gestionează MS - şi spitale", a explicat, miercuri, ministrul Sănătăţii, la Europa FM.

Sorina Pintea consideră că reproşurile sunt uşor de făcut din afară.

"A fost o replică la replică, nu mă aşteptam la o altă replică. Înseamnă că domnul preşedinte are consilieri buni pe sănătate. Nu e un reproş corect. În primul rând, preşedintele are un consilier pe sănătate care ar fi trebuit să îl informeze vizavi de ceea ce se întâmplă cu programele naţionale şi de termene. Reproşurile sunt foarte uşor de făcut privind din afară, dar cred că ar trebui, în ceea ce priveşte sănătatea, să colaborăm foarte bine", a spus ministrul.

----

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat că un grup de lucru analizează posibilitatea introducerii canabisului medicinal pentru anumite patologii, adăugând că orice terapie care vine în ajutorul pacienţilor va fi luată în discuţie.

"Ieri (marţi - n.r.) a fost prima întâlnire a unui grup de lucru care analizează posibilitatea introducerii canabisului medicinal pentru anumite patologii, terapii adjuvante pentru bolnavii cronici, oncologie, epilepsie, boli rare. A fost o primă întâlnire şi analizăm această posibilitate. Orice terapie care ajută pentru pacienţi va fi luată în discuţie", a declarat ministrul Sănătăţii, la Europa FM.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a precizat, astăzi, că legalizarea canabisului în scopuri medicale este o practică utilizată în multe ţări europene, în special pentru pacienţii care suferă de cancer în faze terminale, această temă fiind analizată la Ministerul Sănătăţii.

Potrivit ministrului, tratarea pacienţilor cu boli în fază terminală constituie un argument care justifică o astfel de procedură de legalizare şi utilizare a canabisului în scopuri medicale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mai bine analizați să îmbunătățiți internarea și salvarea pacienților în sistemul medical din România. Se pare că voi vreți să îmbunătățiți doar condițiile de externare a muribunzilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb