Soros: "Ucraina are nevoie de până la 50 miliarde de dolari"

F.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 9 ianuarie 2015

Europa trebuie să recunoască faptul că se află sub atacul Rusiei şi că trebuie să ajute Ucraina, care ar putea avea nevoie de până la 50 de miliarde de dolari, a avertizat, ieri, investitorul George Soros. El consideră criza ucraineană ca fiind un pericol mai mare decât Grecia, transmite Bloomberg.

"Liderii europeni nu tratează corect situaţia şi dacă nu vor acorda un program de sprijin impresionant în schimbul unui plan de reforme agresive, Ucraina probabil se va prăbuşi", a afirmat Soros într-un articol publicat în publicaţia New York Review of Books. Potrivit Mediafax, premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk, aflat în Germania pentru a solicita suplimentarea programului internaţional de salvare condus de FMI, în valoare de 17 miliarde de dolari, a spus că conflictul separatist este o ameninţare pentru Europa şi că populaţia din estul ţării este "ostatică teroriştilor ruşi".

Cancelarul german Angela Merkel a apreciat eforturile noului guvern de la Kiev de continuare a măsurilor de reformare a economiei, într-o conferinţă de presă comună cu Iaţeniuk.

Economia Ucrainei s-a contractat, anul trecut, cu 7,5%, potrivit băncii centrale, conflictul din estul ţării decimând industria concentrată în regiune, iar guvernul vrea suplimentarea programului de ajutor cu 15 miliarde de dolari. Comisia Europeană a propus deja acordarea Ucrainei a unor împrumuturi suplimentare de 1,8 miliarde de euro, în acest an şi în 2016. Furnizarea ajutorului, care necesită acordul Parlamentului European şi al Consiliului European, va depinde de respectarea de către Ucraina a condiţiilor programului cu FMI, care prevăd măsuri precum consolidarea fiscală, schimbări în industria energiei şi cea bancară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb