Spania anunţă sfârşitul operaţiunilor sale de evacuare de la Kabul

G.B
Internaţional / 27 august 2021

Spania anunţă sfârşitul operaţiunilor sale de evacuare de la Kabul

Spania a anunţat astăzi sfârşitul operaţiunilor sale de evacuare de la Kabul, odată cu sosirea 'ultimelor două zboruri spaniole' din Dubai, după ceva mai mult de o săptămână de la crearea acestui pod aerian în urma cuceririi Afganistanului de către talibani, transmite AFP, citată de Agerpres.

Un avion militar A400 a sosit din Dubai, venind de la Kabul, la ora 07.20, iar un al doilea zbor urma să aterizeze la 08:20.

Cu aceste două zboruri, evacuarea de către Spania a colaboratorilor afgani şi a familiilor lor se încheie, a anunţat guvernul într-un comunicat.

La bordul celor două avioane s-au aflat 81 de spanioli, printre care personal al ambasadei la Kabul, militari ai forţelor terestre şi aeriene, dar şi patru militari portughezi şi 83 de colaboratori afgani ai Spaniei, Portugaliei şi NATO.

Ei vor ajunge în cursul după-amiezii la baza militară de la Torrejon de Ardoz, în apropiere de Madrid, cu un zbor al companiei Air Europa, a precizat executivul.

În total, militarii spanioli au evacuat 1.898 de afgani, angajaţi şi familiile lor, care au lucrat pentru Spania, Statele Unite, Portugalia, Uniunea Europeană, ONU şi NATO, precum şi personalul ambasadei Spaniei la Kabul.

Guvernul de la Madrid a recurs la avioane militare pentru evacuarea acestor persoane de la Kabul spre Dubai, de unde avioane comerciale închiriate îi aduceau în Spania.

Spania a ţinut să continue operaţiunile de evacuare până vineri dimineaţă, premierul Pedro Sanchez dând asigurări chiar şi joi seară că guvernul său va lucra 'pentru evacuarea celui mai mare număr posibil de persoane' din Kabul după dublul atentat soldat cu zeci de victime.

Spania a devenit şi poarta de intrare a colaboratorilor afgani ai instituţiilor Uniunii Europene, găzduiţi în centrul de la Torrejon de Ardoz înainte de a fi repartizaţi între ţările membre ale UE.

Totodată, Madridul a încheiat un acord cu SUA prin care Spania va putea primi până la 4.000 de afgani, evacuaţi de americani, la bazele militare de la Rota şi Moron, situate în Andaluzia şi care sunt utilizate de cele două state.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb