Specialiştii IT avertizează asupra riscurilor sustragerii informaţiilor personale

D.I.
Miscellanea #IT / 22 februarie 2018

Specialiştii IT avertizează asupra riscurilor sustragerii informaţiilor personale

Kaspersky Lab a publicat un raport care arată cum folosesc infractorii cibernetici sistemele de taxe şi impozite pentru a sustrage informaţii personale de la utilizatori, se arată într-un comunicat al companiei, remis astăzi Redacţiei.

Documentul, care include exemple din SUA, Canada, Marea Britanie, Franţa, Italia, Ungaria sau Rusia, arată cum procedează infractori cibernetici în procesul de sustragere a informaţiilor.

Conform raportului, o primă metodă este copierea site-urilor unor agenţii guvernamentale şi păcălirea utilizatorilor să intre acolo. Astfel, infractorii încearcă să colecteze informaţii suficiente pentru a fura bani din conturile victimelor şi identitatea digitală a acestora.

Reprezentanţii companiei anunţă că în 2016 au fost câteva perioade de vârf evidente în phishing-ul online ce are ca pretext impozitele, în lunile premergătoare sfârşitului de an fiscal (aprilie) în Canada, SUA şi Marea Britanie.

Totodată, în 2017, un număr tot mai mare de atacuri a avut loc în lunile de după aprilie, multe dintre ele imitând în mod veridic site-urile unor autorităţi din domeniul taxelor şi al impozitelor, care promiteau rambursări de impozit.

Potrivit sursei citate, printre informaţiile pe care infractorii le urmăresc se numără cele despre carduri (inclusiv codul PIN), numărul de asigurare, numărul permisului auto, adresă, telefon, data naşterii, numele mamei dinaintea căsătoriei şi angajatorul. De asemenea, atacatorii colectează adresa IP.

"Oamenii au încredere în site-urile autorităţilor şi, din moment ce procedura colectării impozitelor implică furnizarea unei mari cantităţi de informaţii personale, un mesaj care arată autentic şi îţi cere să oferi date personale nu ridică întotdeauna un semnal de alarmă", declară Nadezhda Demidova, Lead Web Content Analyst at Kaspersky Lab.

În acelaşi timp, Demidova afirmă că "Nu toţi plătitorii de taxe pot recunoaşte o escrocherie şi chiar utilizatorii de Internet cu experienţă pot fi induşi în eroare de promisiunea unei rambursări de fonduri. Le recomandăm tuturor să fie circumspecţi la orice ofertă de bani - atât în mediul offline, cât şi în cel real - şi să îşi salveze în browser site-ul oficial al serviciului de taxe şi impozite din ţara lor, pentru a evita să cadă în capcana autorilor de site-uri de phishing".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb