Spitalul Euroclinic din Bucureşti - primul nostru spital cu un Centru de Excelenţă în Patologia Sânului

C.B.
Miscellanea / 13 februarie 2020

Spitalul Euroclinic din Bucureşti - primul nostru spital cu un Centru de Excelenţă în Patologia Sânului

Centrul pentru tratamentul afecţiunilor mamare din Spitalul Euroclinic, parte a Reţelei de sănătate REGINA MARIA, a devenit prima şi singura unitate medicală din ţară dedicată îngrijirii femeilor cu afecţiuni mamare din Romania care a primit acreditarea SRC (Surgical Review Corporation), conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Astfel, în luna noiembrie 2019, a obţinut certificarea de Centru de Excelenţă după un proces amplu de auditare, atât a spitalului, cât şi a echipei medicale, efectuat de specialişti din Statele Unite ale Americii.

SRC este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea celei mai sigure, eficace şi eficiente îngrijiri medicale în numeroase domenii medicale şi chirurgicale, printre care şi tratamentul afecţiunilor mamare. Procesul extrem de riguros a durat aproximativ 6 luni şi a cuprins o analiză completă a experienţei în îngrijirea pacientelor cu afecţiuni mamare, conform ghidurilor şi protocoalelor internaţionale. Recunoaşterea internaţională confirmă eforturile depuse de echipa medicală pentru a oferi îngrijire de calitate, în condiţii de siguranţă, tuturor femeilor afectate de cancerul de sân sau de alte afecţiuni ale sânului.

Echipa multidisciplinară este formată din imagişti senologi, imagişti intervenţionişti, chirurgi supraspecializaţi în patologia sânului, medic navigator, medici anatomopatologi, medici oncologi, medici geneticieni, radioterapeuţi, psihologi şi nutriţionişti oncologi. O comisie multidisciplinară (Tumor Board) se reuneşte săptămânal în Spitalul Euroclinic pentru a discuta şi evalua situaţia particulară a fiecărei paciente, eliberând un raport cu recomandările şi opţiunea terapeutică optimă. Fiecare caz primeşte o rezolvare în termen de 24 de ore, incluzând consultul medical şi investigaţiile imagistice. Dacă este necesară realizarea unei biopsii mamare, rezultatul examenului anatomopatologic este eliberat în aproximativ o săptămână. Prezenţa medicului chirurg şi a medicului radiolog în acelaşi centru face posibilă evaluarea imediată a cazurilor dificile şi stabilirea rapidă a unui plan-diagnostic complex.

Dr. Victor Titirez, medic chirurg, a declarat: " Acest mod de lucru este inspirat de modelul britanic de la One Stop Clinic, care s-a dovedit benefic pentru pacienţi. La finalul consultului şi evaluării chirurgicale şi radiologice putem da un răspuns clar legat de preocupările lor şi, dacă este nevoie, putem să începem tratamentul adecvat. Fiecare caz este introdus într-o bază de date centrală a SRC, putând fi evaluate periodic şi comparate cu standardele de îngrijire de forumul de acreditare. Validarea calităţii serviciilor REGINA MARIA la nivel internaţional ne onorează în contextul acestei premiere naţionale. Acreditarea ca Centru de Excelenţă este un motiv de bucurie pentru echipa de la Spitalul Euroclinic.".

Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer la femei. De-a lungul vieţii 1 din 8 femei riscă să dezvolte cancer de sân, conform Societăţii Americane de Cancer. Este important ca fiecare femeie să-şi cunoască sânii şi să se autopalpeze lunar astfel încât să-şi dea seama când apar modificări. Cancerul de sân poate fi vindecat atunci când este depistat şi tratat precoce.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb