Spitalul Judeţean Buzău: Activitatea medicală, susţinută din donaţii

ANA FELEA
Miscellanea / 14 iunie 2021

Spitalul Judeţean Buzău: Activitatea medicală, susţinută din donaţii

Donaţii, fonduri europene şi alocări din bugetul Consiliului Judeţean. Acestea au fost sursele de finanţare care au ajutat cel mai mare spital din judeţul Buzău să facă faţă cheltuielilor extrem de mari din perioada pandemiei de coronavirus.

Au fost luni extrem de dificile, cu achiziţii pe ultima sută de metri, cu activitate supraaglomerată şi mii de pacienţi trataţi în regim de urgenţă. În faţa valurilor de îmbolnăviri din cauza coronavirusului, dar şi al solicitărilor din partea altor categorii de bolvani sau cazurile urgente survenite în urma accidentelor rutiere, colectivul Spitalului Judeţean Buzău a făcut faţă cum a putut. Aparatura medicală le este aliatul cel mai de aproape, care, din păcate, de multe ori lipseşte, astfel că în perioada pandemiei a fost nevoie de achiziţii în regim de urgenţă. S-au cumpărat de toate - de la echipamente medicale şi de protecţie împotriva răspândirii SARS-CoV-2 şi până la ventilatoare sau alte materiale sanitare extrem de importante.

Cum cheltuielile au fost peste bugetul unităţii medicale, în ajutorul medicilor au sărit de multe ori şi oamenii de afaceri din Buzău care au făcut donaţii extrem de importante. Ultima a fost făcută chiar astăzi, 14 iunie, când la unitatea spitalicească a ajuns un aparat de peste 150.000 de lei.

Un comunicat emis de Spitalul Judeţean Buzău informa: "Încă de la începutul pandemiei de COVID-19, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a primit numeroase donaţii, constând în aparatură medicală, materiale sanitare şi materiale de protecţie pentru personalul medical. Donaţiile au venit din partea mai multor societăţi comerciale, asociaţii non-guvernamentale sau chiar a unor persoane fizice. Astăzi, 14.06.2021, prin acţiunea din cadrul campaniei "Dăruieşte o şansă la viaţă", a Asociaţiei CERT-Transilvania, Secţia Chirurgie Generală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a fost dotată cu o platformă electrochirurgicală, monopolar bipolar şi sigilare vasculară, în valoare de 158.732.02 lei".

Această donaţie a fost posibilă prin implicarea domnului dr. Răzvan Dedu, medic primar în cadrul Secţiei Chirurgie Generală; "În primul rând doresc să mulţumesc echipei General Membrane SA în parteneriat cu CERT TRANSILVANIA care a înţeles importanţa acestei platforme de electrochirurgie Valleylab️ FT10 Energy Platform în activitatea noastră. Aceasta vine să completeze echiparea Blocului Operator de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, deschizând practic noi oportunităţi în efectuarea unor intervenţii chirurgicale complexe, în special cele laparoscopice, unde precizia actului chirurgical este deosebit de importantă. Aceasta platformă permite chirurgului sa realizeze un act medical de calitate, cu siguranţă crescută, cu lezare minimală a ţesuturilor şi consecutiv, cu o recuperare mai rapidă a pacientului."

Anul trecut, şi secţia UPU-SMURD a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a primit o donaţie importantă din partea Asociaţiei CERT TRANSILVANIA, cu sprijinul General Membrane S.A., care s-a alăturat campaniei #SOLIDARI, achiziţionându-se un ventilator tip Crius V6 - non-invaziv/invaziv staţionar.

Claudiu Damian, Manager SJU Buzău: "Doresc să mulţumesc General Membrane SA şi Asociaţiei CERT-Transilvania pentru această donaţie generoasă care ne ajută să îmbunătăţim dotarea materială a Secţiei Chirugie şi completează eforturile pe care le facem pentru a asigura cele mai bune condiţii în Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. Modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău este un demers continuu şi mă bucur că echipa medicală din Secţia Chirurgie Generală se implică în a găsi soluţii pentru obţinerea de aparatură medicală. Ne propunem, în primul rând, să creştem calitatea condiţiilor hoteliere şi de tratament, pentru că acestea sunt cele mai importante aspecte pentru pacienţi iar gradul de satisfacţie al acestora măsoară nivelul de performanţă al spitalului".

De altfel, în această perioadă, Spitalul Judeţean a primit numeroase alocări şi din partea Consiliului Judeţean.

Petre Emanoil Neagu a precizat: "A fost o perioadă dificilă, mai ales că anul trecut când a trebuit nu doar să ne ocupăm de lucrurile curente care se petrec la Spitalul Judeţean a trebuit să ne ocupăm să procurăm şi alte materiale de protecţie şi echipamente necesare pentru limitarea transmiterii virusului SARS-CoV-2. Costurile pe care le-am fi avut noi au crescut cu 200% . Vorbesc de tot ce s-a cheltuit pe Sănătate cu pandemia".

Din fericire, tot preşedintele Consiliului Judeţean a punctat, o parte din aceste sume cheltuite în pandemie vor fi recuperate în urma unor proiecte depuse în vederea accesării fondurilor europene.

"Din fericire, şi trebuit să mulţumesc personalul de specialitate atât de la Spitalul Judeţan cât şi celor de la Protecţia Copilului că au depus deja proiecte, o să ne recuperăm o parte din banii cheltuiţi din fonduri europene", a spus Petre Emanoil Neagu .

Este vorba despre o sumă totală de 809.356,97 lei, accesată în cadrul proictului "Asigurarea de echipamente medicale şi de protecţie medicală pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău pentru gestionarea crizei sanitare COVID-19". Perioada de implementare este 18 luni, mai exact pana la 31.07.2021 (prelungită cu 3 luni prin AA1 la Contractul de finanţare nr. 355/2020).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb