Sport şi nutriţie cu tinerii fotbalişti ai naţionalei Italiei

O.D.
Sport / 20 iunie 2023

Sport şi nutriţie cu tinerii fotbalişti ai naţionalei Italiei

Deplasarea echipei naţionale de fotbal a Italiei, Under 21, în ţara noastră, pentru participarea la turneul final al Campionatului European de Fotbal a prilejuit Ambasadei Italiei în România, în colaborare cu Confindustria România, cu Federazione Italiana Giuoco Calcio (FIGC) şi cu Universitatea Babeş-Bolyai, organizarea unui seminar dedicat legăturii dintre sport şi nutriţie.

Deschiderea a aparţinut Ambasadorului Italiei în România, Alfredo M. Durante Mangoni, după care au urmat prorectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Corin Braga şi delegatul Teritorial al Confindustria România, Gianluca Zanellato. Acesta este al doilea eveniment de diplomaţie sportivă promovat în România. Pe 11 mai, Ambasada Italiei a organizat o iniţiativă similară la Bucureşti dedicată rolului sectorului privat în promovarea politicilor şi programelor de promovare a impactului şi incluziunii sociale prin sport.

Ambasadorul Alfredo M. Durante Mangoni a declarat cu această ocazie: "Întâlnirea ne-a permis să reflectăm asupra importanţei îmbinării sportului cu alimentaţia sănătoasă, la puţin peste o lună de la primul eveniment de diplomaţie sportivă pe care l-am găzduit la Bucureşti. Un stil de viaţă activ şi o dietă echilibrată sunt cei mai buni aliaţi ai sănătăţii şi bunăstării. Acest lucru este valabil pentru toţi şi mai ales pentru sportivii profesionişti. Dieta mediteraneană este un regim alimentar deosebit de eficient în acest sens, datorită aportului echilibrat de nutrienţi, conţinutului scăzut de grăsimi şi concentraţiei mari de antioxidanţi. Abordarea acestor probleme împreună cu echipa noastră naţională de fotbal Under 21, o excelenţă italiană, a fost o experienţă cu adevărat plăcută. Le urez acestor băieţi şi staff-ului tehnic "baftă" la turneul final al Campionatului european la care participă aici în România... şi sperăm şi în Georgia! Mulţumirile mele deosebite se îndreaptă către FIGC, Confindustria România şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, care au făcut posibilă această zi".

Întâlnirea a prezentat beneficiile pentru sănătate asociate cu practicarea sportului, alături de importanţa obiceiurilor alimentare sănătoase tipice dietei mediteraneene: un model deosebit de eficient în combinarea unei mari şi gustoase varietăţi de alimente cu impact pozitiv asupra sănătăţii şi performanţei sportive. Preşedintele Confindustria Romania, Giulio Bertola, a afirmat la rândul său: "Sinergia dintre Confindustria România şi Ambasada Italiei în România in cadrul acestei intalniri, a concentrat atenţia asupra tinerilor printr-o activitate lăudabilă de informare şi conştientizare în vederea obtinerii unui stil de viaţă mai sănătos. Sportul este o activitate care favorizează incluziunea socială şi integrarea tinerilor. Prin munca în echipă, tinerii învaţă să colaboreze şi să respecte diferenţele, creând un climat de prietenie şi solidaritate. Însă sportul în sine nu este suficient: este necesar să îl îmbinăm cu o dietă sănătoasă şi echilibrată, pentru a oferi organismului energia şi nutrienţii necesari pentru a face faţă activităţilor sportive şi pentru a menţine o stare bună a sănătăţii. Doresc să adresez mulţumiri rectorului Universităţii Babeş-Bolyai, Daniel David, pentru sprijinul organizatoric valoros şi pentru găzduirea seminarului în prestigioasa sală a Colegiului Academic din Cluj-Napoca. Doresc de asemenea să adresez mulţumiri către Federazione Italiana Giuoco Calcio (FIGC) pentru contribuţia la agenda evenimentului şi pentru prezenţa importantă a sportivilor Echipei Naţionale de Fotbal a Italiei Under 21".

La eveniment au participat şi antrenorul echipei naţionale de fotbal a Italiei Under 21, Paolo Nicolato, şeful delegaţiei, Mauro Balata; fotbalistul Sandro Tonali. Ambasada Italiei şi FIGC (Federazione Italiana Giuoco Calcio) au amenajat şi o expoziţie fotografică despre istoria naţionalei Italiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb