Sportivii din delegaţia olimpică a Noii Zeelande se vor putea vaccina înaintea plecării spre Tokyo

S.B.
Internaţional / 24 martie 2021

Sportivii din delegaţia olimpică a Noii Zeelande se vor putea vaccina înaintea plecării spre Tokyo

Sportivii care vor reprezenta Noua Zeelandă la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor putea solicita să fie vaccinaţi pentru Covid-19 înaintea plecării lor spre Japonia, a anunţat miercuri guvernul neozeelandez, informează Agerpres.

Chris Hipkins, ministrul neozeelandez responsabil cu răspunsul la criza sanitară globală, a precizat că persoanele care participă la evenimente cu "semnificaţie naţională" pot sări peste rând la vaccinare, sportivii olimpici şi paralimpici făcând parte din această categorie, la fel ca şi echipa neozeelandeză de cricket, care va călători în Marea Britanie pentru a înfrunta India în finala Campionatului Mondial, în luna iunie.

Oficialul neozeelandez a subliniat că orice sportiv interesat să se vaccineze "va trebui să facă o cerere'" şi, în funcţie de evenimentul la care va participa, se va stabili dacă acestea "se potrivesc criteriilor de interes naţional", însă "cu siguranţă" participanţii la Jocurile Olimpice sunt eligibili, în conformitate cu aceste criterii.

Noua Zeelandă a fost una dintre ţările cu cel mai mare succes în lupta împotriva răspândirii Covid-19, iar la începutul săptămânii trecute a început cea de-a doua serie de vaccinare, destinată doar angajaţilor din anumite domenii considerate esenţiale.

Secretarul general al Comitetului olimpic din Noua Zeelandă, Kereyn Smith, care făcuse lobby pentru ca sportivii olimpici să fie vaccinaţi mai devreme, a spus că anunţul este o uşurare pentru mulţi sportivi care "atârnau pe marginea scaunelor lor".

"Nu este obligatoriu, dar considerăm că este un lucru foarte pozitiv şi un pas important pentru menţinerea siguranţei sportivilor noştri. Vor fi alături de 10.500 de sportivi din circa 206 ţări diferite, aşa că simţim că ar fi un pas foarte, foarte important pentru binele personal şi al colegilor de echipă", a declarat Smith pentru un post de radio local.

La precedenta ediţie a Jocurilor Olimpice, desfăşurată în 2016 la Rio de Janeiro, Noua Zeelandă a participat cu o delegaţie de 199 de sportivi, care au concurat în 20 de discipline, cucerind în total 18 medalii, potrivit Agerpres.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb