Sportul copiilor, ameninţat de părinţi!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 12 aprilie 2016

Sportul copiilor, ameninţat de părinţi!

Sportul juvenil este ameninţat de violenţa părinţilor. Problema este cât se poate de serioasă şi are ramificaţii dincolo de sport. Din ce în ce mai des apar episoade în care părinţii unor mici sportivi îşi pierd cumpătul, uită măsura şi ajung să se atace între ei, sau, şi mai grav, să îi atace pe copii. Într-un astfel de climat nu mai poate fi vorba de plăcerea de a face sport.

Un episod reprobabil a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, când conform declaraţiilor unui antrenor, doi juniori au fost atacaţi, pe stradă, de părinţii unor copii din echipa adversă. Conform declaraţiilor lui Mihai Iosif, oferite pentru site-ul rapidtv.info, incidentul a avut loc după meciul dintre grupele de juniori născuţi în 2001 ale Rapid şi Derby Bucureşti, disputat pe stadionul Viitorul din Capitală: "La finalul meciului, i-am strâns pe băieţii mei la marginea terenului, i-am felicitat, iar jucătorii au plecat spre casă. Ţinând cont de faptul că stadionul se află în jurul Arenei Naţionale, doi dintre băieţi au plecat singuri spre casă, însă au fost atacaţi de câţiva dintre părinţii adversarilor de la clubul Derby, fiind agresaţi fizic foarte dur. Unul dintre copii, Cristian Ţoia, s-a ales cu dinţii sparţi şi cu ochiul învineţit. Sunt pur şi simplu şocat de ceea ce s-a întâmplat cu elevii mei, este incredibil cum se poate întâmpla aşa ceva în Bucureşti, în anul 2016."

În urmă cu două săptămâni, poliţia a intervenit la un meci de juniori (AS Toni Doboş - FC Iniţial) disputat pe baza Prosport Arena din Drumul Taberei, deoarece părinţii micuţilor au invadat terenul de joc şi au început să se bată. Copii au asistat la scene de groază în care o femeie, mama unuia dintre jucători, era călcată pur şi simplu în picioare de mai multe persoane, care susţineau echipa adversă, în altercaţie fiind implicate aproximativ 20 de persoane. Doar intervenţia poliţiei, care a dat mai multe amenzi, a liniştit spiritele. De altfel, după acest incident, la mai multe meciuri copiii au ieşit pe teren purtând bannere în care le cereau părinţilor să se comporte civilizat şi să-i lase să se joace. Situaţia este jalnică, mai ales că există informaţii că mulţi copii se tem să mai participe la competiţii din cauza reacţiilor celor care, teoretic, vin să-i încurajeze. Chiar dacă la multe baze unde sunt programate meciuri de juniori au fost luate măsuri, inclusiv angajarea unor firme de pază, care să-i împiedice pe adulţi să devină agresivi fizic, violenţa verbală, care şi ea lasă urme, este foarte greu de stăpânit.

O parte dintre antrenori cred că agresivitatea părinţilor vine şi din faptul că mulţi dintre ei nu sunt interesaţi absolut deloc de sport, ci visează doar la banii pe care copii lor îi vor câştiga atunci când vor ajunge fotbalişti profesionişti.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Foarte trist! Societatea a luat-o razna.

    1. ... filmul Idiocracy. Descrie perfect realitatea catre care ne indreptam cu voiosie. Singurul lucru care i se poate reprosa este ca plaseaza actiunea la 500 de ani in viitor (cred), cand, de fapt, probabil ne vor trebui doar ca la 50 ca sa ajungem acolo.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb