Sportul, sub presiunea vaccinării

O.D.
Ziarul BURSA #Sport #Sănătate / 20 octombrie 2021

Sportul, sub presiunea vaccinării

Vaccinarea sportivilor a trecut de la subiect de dezbatere şi alegere personală la impunere prin mijloace mai puţin oficiale, dar foarte eficiente. Ştirile în acest sens apar constant, antrenori concediaţi, turnee în care cei nevaccinaţi nu au acces, sportivi cu salarii diminuate, echipe care se confruntă cu mari probleme în ceea ce priveşte deplasările internaţionale.

Un exemplu concludent vine din unul dintre cele mai puternice campionate ale lumii, Aproximativ 96 la sută dintre jucătorii care evoluează în liga profesionistă nord-americană de baschet s-au vaccinat împotriva Covid-19, a declarat comisarul NBA, Adam Silver. "Aproximativ 96 la sută dintre jucătorii noştri s-au vaccinat şi sperăm ca numărul să crească odată ce va începe sezonul", a afirmat Silver pentru presă. Dezbaterea în jurul vaccinării a antrenat un conflict între ligă şi anumiţi jucători cu ocazia reluării NBA, mergând până la interdicţia de a juca pentru starul echipei Brooklyn Nets, Kyrie Irving, din cauza refuzului său de a se vaccina. "Eu sper că Kyrie, în ciuda opiniilor privind vaccinul, va decide să se vaccineze, pentru că mi-aş dori să-l văd jucând baschet în acest sezon şi aş vrea ca toţi jucătorii lui Brooklyn Nets să fie pe parchet", a reacţionat Silver, care a adăugat: "Aş fi preferat, totuşi, ca sindicatul jucătorilor să aprobe vaccinarea obligatorie. Ar fi fost mai bine pentru toată lumea ca fiecare jucător să fie vaccinat". NBA, care nu obligă jucătorii să se vaccineze, a instaurat un protocol sanitar foarte restrictiv pentru nevaccinaţi şi a decis că cei care vor rata meciuri din acest motiv, vor avea salariul redus. De asemenea, pentru combaterea pandemiei, oraşul New York a pus la punct noi protocoale de securitate sanitară, împiedicând adulţii nevaccinaţi să ia parte la antrenamente sau meciuri. Sezonul regulat 2021-2022 a debutat ieri.

Pe de altă parte, sportivii nevaccinaţi nu vor primi viză pentru a participa la Australian Open, a anunţat şeful statului Victoria, Daniel Andrews: "Nu cred că jucătorii nevaccinaţi vor obţine viza pentru a veni aici. Dar, dacă o vor obţine, sigur vor sta în carantină mai multe săptămâni". Daniel Andrews s-a exprimat după ce liderul mondial Novak Djokovici a afirmat că nu ştie dacă va merge la Melbourne. El nu este de acord restricţiile drastice şi refuză să spună dacă este vaccinat.

Lucrurile par clare în ceea ce priveşte vaccinarea sportivilor, nu e obligatoriu, dar în scurt timp cei care nu o fac nu vor mai putea participa la competiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb