SPRIJINA.RO: Fonduri de peste 36.000 euro în trei luni de crowdfunding

Adina Lateş
Companii / 26 octombrie 2015

Românii cu iniţiativă care şi-au înscris proiectele şi cauzele pe Sprijina.ro, platformă de crowdfunding din România, au primit finanţare totală de peste 36.000 euro, de la lansarea platformei, în luna iulie a acestui an, potrivit unui comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

Printre proiectele care au avut un impact puternic în rândul susţinătorilor este cel al unei maramureşence, care a obţinut finanţare de 128% în prima zi de prezenţă pe platformă.

Conform datelor Sprijina.ro, de la lansarea platformei până în prezent, au fost finanţate 139 de proiecte din diverse domenii, de la educaţie şi cauze sociale la sport şi antreprenoriat. Acestea au atras peste 1.200 de donaţii, care au generat fonduri totale de mai mult de 36.000 euro. De asemenea, susţin reprezentanţii platformei de crowdfunding, proiectele au generat interes în rândul publicului, înregistrând peste 100.000 de vizualizări de la lansare.

În prezent, pe Sprijina.ro sunt înscrise 15 proiecte active, care îşi caută finanţare, precum şi alte 44 de proiecte, în stadiul de draft şi promovare, urmând a fi publicate. Numărul userilor cu profile aprobate pe platformă a depăşit pragul de 1.000, crescând cu 60% în ultimele 2 luni.

Potrivit sursei citate, unul dintre proiectele de succes înscrise pe Sprijina.ro, este "Ornamente de Craciun", care a reuşit să obţină toată finanţarea necesară în doar 6 ore de la înscrierea pe platformă. La finalul primei zile de prezenţă pe platformă, suma targetată fusese depăşită cu 28%.

"Ornamente de Crăciun" este un proiect de natură socială, iniţiatoarea sa dorind să obţină fonduri pentru cadourile de Crăciun pentru copiii dintr-o casă de tip familial din Baia Mare. În acest sens, susţinătorii pot alege între mai multe ornamente de Crăciun, oferite sub forma unor recompense. Preţurile acestora variază între 20 - 500 lei.

"În ziua publicării pe platformă, proiectul a primit peste 200 de vizualizări şi a fost distribuit de mai mult de 150 de ori pe Facebook, dovadă a faptului că iniţiatoarea sa l-a promovat eficient înainte de publicare, mai adaugă Remus Pakei. Mai mult, aceasta a făcut o actualizare în ceea ce priveşte statusul finanţării şi comunică în mod constant cu susţinătorii în secţiunea de "Comentarii" de pe platformă.

Succesul proiectului "Ornamente de Crăciun", care va mai fi activ pe platformă timp de 41 de zile, confirmă validitatea crowdfundingului ca sursă de finanţare, disponibilă oricărui român cu iniţiativă", a declarat Remus Pakei, Project Manager Sprijina.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb