SPUSTV acuză MesiaSind pentru publicarea dovezilor referitoare la situaţia cotizaţiilor din TVR

G.D.
Miscellanea / 9 martie 2023

SPUSTV acuză MesiaSind pentru publicarea dovezilor referitoare la situaţia cotizaţiilor din TVR

Într-un comunicat cu pretenţie de drept la replică la informarea MediaSind TVR privind existenţa unui control de audit efectuat asupra contabilităţii Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TVR, Biroul Executiv al acestei organizaţii sindicale confirmă autenticitatea documentelor publicate, potrivit unui comunicat remis redacţiei. "Însă, aşa cum era de aşteptat, consideră vinovat tot MediaSind TVR pentru că a avut îndrăzneala să scoată la lumină şi să facă publice informaţii despre modul în care liderii acestei organizaţii au cheltuit cotizaţiile plătite de membrii angajaţi în cea mai mare instituţie de presă a statului, Societatea Română de Televiziune", subliniază sursa citată.

"Reuniţi astăzi (n.r. ieri), 8 martie 2023, în regim de urgenţă, membrii Biroului Executiv al SPUSTV la care au participat şi foştii lideri, printre care Ramona Săseanu, sub coordonarea juridică a avocatului Gabriel Uluitu, au emis un comunicat în care susţin că nu au nicio vină, deşi Raportul de audit îi contrazice în totalitate. Deşi recunosc informaţiile din documentul oficial de control, marea lor indignare este că MediaSind TVR a intrat în posesia acestuia şi l-a făcut public. Ba mai mult, afirmă că aceste informaţii erau doar pentru membrii SPUSTV.

Din acest motiv au decis să se mandateze pe ei înşişi să ne acţioneze în judecată, nu înainte de a preciza că persoanele nominalizate de MediaSind TVR în comunicat ca responsabile de conducerea sindicatului şi, implicit, de gestionarea fondurilor, şi anume Dragoş Bocănaciu, Mihaela Woytovict, Luminiţa Iordănescu, Ramona Săseanu, Marius Cârligeanu, Adrian Popovici etc nu au nicio implicare.

Ceea ce omit însă să spună autorii comunicatului, în frunte cu avocatul bine plătit din banii angajaţilor TVR, este faptul că Statutul SPUSTV (pus la dispoziţia organizaţiei noastre tocmai de către avocatul Gabriel Uluitu în procesul prin care ne era contestată reprezentativitatea) îi contrazice flagrant. Este specificat în Statutul SPUSTV că aceştia, în calitate de membri ai Biroului Executiv, preşedinţi, prim vicepreşedinţi, vicepreşedinţi, secretari aveau obligativitatea, conform Statutului SPUSTV, să analizeze şi să înainteze Consiliului Director bilanţul contabil şi execuţia bugetară! Cu alte cuvinte, sunt direct responsabili de gestionarea banilor organizaţiei sindicale.

Toate aceste persoane trebuie să răspundă acum în faţa membrilor de sindicat de ce în evidenţele contabile nu apar şi încasările şi cheltuielile pentru filialele SPUSTV din TVR Craiova, TVR Iaşi şi TVR Timişoara. Totodată, aceştia trebuie să explice de ce au fost plătite sume imense avocatului organizaţiei din banii de cotizaţii pentru cauze de care ştiau că sunt pierdute din start întrucât nu aveau, conform legii, calitate procesuală, aşa cum a fost cel împotriva reprezentativităţii Federaţiei FAIR-MediaSind, proces câştigat de către organizaţia noastră! (Iar exemplele pot continua)", adaugă sursa citată.

"Liderii SPUSTV trebuie, de asemenea să explice situaţia banilor retraşi de la ATM în cuantum de 132 573 lei, în bancă existând puţin peste 15.000 lei, şi de ce la ANAF sector 1 «Sindicatul figurează din punct de vedere juridic cu starea inactiv începând cu data de 19.06.2014 »! Sau de ce nu există Registrul Jurnal, Registrul Inventar, Registru Cartea Mare, balante de verificare etc, documente care să justifice activitatea legală a instituţiei? Cine scoatea banii din casierie şi care este scopul destinaţiei lor? Membrii SPUSTV au fost vreodată informati pe ce se cheltuiau banii pentru care ei au cotizat luna de lună? Acestea sunt întrebări la care conducerea SPUSTV va trebuie să răspundă în faţa celor care, cu bună credinţă, au avut încredere în acest sindicat.

Este inadmisibil ca un grup restrâns de persoane să administreze în asemenea fel banii pe care angajaţii TVR îi cotizează lună de lună pentru ca organizaţia sindicală să le apere drepturile! În schimb, se observă că banii au fost cheltuiţi discreţionar, fără controlul organelor statutare, fără descărcare de gestiune anuală, fără depunerea documentelor la instituţiile de control şi, mai ales, fără plata contribuţiilor financiare datorate statului pentru angajaţi! Deşi nu a existat activitate financiară prezentată în documentele interne, în bancă mai sunt disponibili doar 15, 184 lei, iar peste 132 573 lei au fost retraşi de la ATM!

La fel de alarmant e faptul că actualul director economic al SRTV, Mihaela Woytovict, fost prim vicepreşedinte şi contabilă a SPUSTV, figurează cu plăţi salariale achitate în cuantum de peste 100.000 lei pentru care nu s-au depus şi achitat contribuţiile datorate statului, aşa cum cer prevederile legale! (amănunte aici: Un raport de audit halucinant arată cum au fost prăduiţi banii membrilor SPUSTV din 2014 până în prezent!)

În ceea ce priveşte ameninţările din comunicatul SPUSTV, acestea nu ne impresionează de niciun fel. Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind va continua să demaşte nelegalităţile şi abuzurile din orice instituţie de presă unde are afiliaţi membri de sindicat, indiferent de presiunile şi procesele la care este supus", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb