SRI: "Conducerea instituţiei nu este implicată în dosarul Black Cube"

S.A.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 25 octombrie 2016

"Conducerea instituţiei nu este implicată în dosarul Black Cube"

Serviciul Roman de Informaţii a respins, astăzi, "cu fermitate" afirmaţiile apărute în spaţiul public referitoare la implicarea conducerii instituţiei în dosarul Black Cube.

SRI a transmis, într-un comunicat de presă: ''În legătură cu speculaţiile apărute în spaţiul public în care numele directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, este menţionat de către persoane faţă de care se efectuează urmărirea penală, Serviciul Român de Informaţii face următoarele precizări. Serviciul Român de Informaţii nu comentează pe marginea unor dosare penale aflate în lucru. Serviciul Român de Informaţii respinge cu fermitate afirmaţiile apărute în spaţiul public referitoare la implicarea conducerii SRI în dosarul Black Cube''.

SRI menţionează că ''niciodată, în nicio situaţie şi în niciun context" directorul SRI nu a discutat direct sau indirect cu persoanele cercetate de procurori în acest dosar'.

''De altfel, SRI a contribuit determinant, cu aprobarea directorului şi potrivit competenţelor legale, la furnizarea de informaţii relevante care au condus la începerea urmăririi penale în acest caz'', se mai arată în comunicat.

Potrivit unui document publicat săptămâna trecută de site-ul Ştiripesurse.ro, agenţii firmei Black Cube anchetaţi la Bucureşti pentru spionarea Laurei Codruţa Koveşi ar fi avut autorizare specială de la Serviciul Român de Informaţii.

"În document se spune că misiunea agenţilor israelieni ai Black Cube era una autorizată la cel mai înalt nivel şi că urmau să primească sprijin şi să funcţioneze ca celulă a SRI, iar şeful operativ al SRI (generalul Florian Coldea, n.r.) nu trebuia să ştie de operaţiune", a arătat Ştiripesurse.ro.

Jurnalistul Ion Crisotiu a publicat, astăzi, pe site-ul Evenimentului Zilei, interogatoriul complet al directorului general al Black Cube, Dan Zorella, care a supervizat acţiunea de spionaj.

Dan Zorella a spus că a fost convins de fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir că demersul spionării şefei DNA este susţinut de directorul SRI Eduard Hellvig şi de preşedintele Klaus Iohannis.

"Hellvig a avut un grup de persoane, o echipă foarte apropiată de acesta şi înainte de a fi numit şef al organizaţiei Coldea şi Laura i-au arestat pe toţi. Astăzi Hellvig este singur în companie şi desigur că nu o place pe doamna. Atunci cînd eu şi Udi am întrebat dacă este prieten bun al lui Daniel, Daniel a răspuns cu un zîmbet că îl cunoaşte. Adică deja ne-a dat de înţeles cine stă în spatele proiectului şi adresarea către Firma Black Cube. Am înţeles că acel client care stă în spatele lui Daniel este de fapt Hellvig, şeful SRI-ului.(...) Eu am dedus că Daniel se referă la domnul Hellvig şi la preşedintele României", a afirmat Dan Zorella, în interogatoriul publicat Ion Cristoiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb