SSIF WBS, cel mai activ intermediar în septembrie la Sibex

C.P.
Piaţa de Capital / 1 octombrie 2010

În luna septembrie, topul intermediarilor activi pe segmentul derivatelor la Bursa Monetar Financiară şi de Mărfuri Sibiu a fost dominat categoric de SSIF WBS România care a încheiat peste 60.000 de contracte, aproape dublu faţă de nivelul din luna precedentă, potrivit unui comunicat primit la redacţie. SSIF WBS a revenit astfel pe locul întâi la Sibex, după ce în august se clasase pe poziţia a treia. De asemenea, se remarcă diferenţa confortabilă (mai mult decât dublu) faţă de locul secund, ocupat de SSIF Tradeville cu 27.569 de contracte. Volumul foarte bun realizat de WBS s-a conturat în condiţiile în care septembrie a fost cea mai bună lună pentru contractul futures pe indicele Dow Jones Industrial Average, tranzacţiile pe acesta ajungând la un nivel record. Majoritatea contractelor DEDJIA_RON au fost realizate de SSIF WBS, casa de brokeraj activând ca market-maker pe acest simbol. Societatea în discuţie s-a mai remarcat prin activitatea pe contractul SIBGOLD_RON unde, de asemenea, activează ca formator de piaţă.

.Locul trei a fost ocupat de SSIF Delta Valori Mobiliare cu 26.410 contracte, în urcare cu două locuri iar pe patru se află de SSIF Estinvest cu 23.653 de contracte în ascensiune tot cu două poziţii. Pe cinci, în coborâre cu un loc s-a aflat SSIF Broker Cluj cu 21.148 contracte încheiate. O altă casă de brokeraj care a urcat două trepte în top a fost SSIF Intercapital, ajunsă pe şase cu 17.656 contracte. Pe şapte s-a clasat SSIF KBC Securities cu 15.539 contracte, în coborâre cu nu mai puţin de cinci poziţii ca urmare a înjumătăţirii volumului comparativ cu august. Pe locul opt, în urcare cu trei poziţii s-au clasat brokerii de la GM Invest cu 7346 contracte, în ciuda unui volum mai mic faţă de august, dar pe fondul scăderii mai mari a activităţii altor case de brokeraj din top 10.

Fairwind Securities, firma de brokeraj deţinută de omul de afaceri Dinu Patriciu, a coborât două locuri până pe nouă, cu 6200 contracte, în timp ce pe 10 s-au clasat brokerii IFB Finwest cu aproape 6000 contracte.

Numărul intermediarilor care au activat în luna septembrie pe piaţa futures şi options la Bursa din Sibiu a fost de 30, aceştia încheind 125.249 contracte.

Intermediari piaţa spot

Pe segmentul spot administrat de Bursa din Sibiu, cel mai activ intermediar din septembrie a fost tot SSIF WBS Romania SA, valoarea transferurilor realizate de societate fiind de 2,65 milioane lei, adică peste 43% din valoarea totală a tranzacţiilor.

SSIF Romcapital s-a clasat pe doi cu schimburi echivalente cu 706.737 lei, podiumul fiind completat de SSIF Estinvest cu o valoare a tranzacţiilor de 656.862 lei.

În septembrie, pe segmentul spot administrat de Bursa din Sibiu au tranzacţionat 15 intermediari, cu trei mai mult comparativ cu august. Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 6,1 milioane de lei, de aproape trei ori mai mare faţă de luna precedentă. Creşterea s-a datorat interesului mai mare pentru acţiunile Sibex, transferurile cu acestea însumând 1,6 milioane titluri, dublu faţă de media din primele opt luni. De asemenea, la creşterea valorii a contribuit şi tranzacţionarea drepturilor de preferinţă Sibex, în număr de 3,8 milioane, precum şi tranzacţiile cu acţiunile Prodplast Imobiliare, lansate pe ATS-ul Sibex în septembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb