Stadiul proiectelor gestionate de Ministerul Dezvoltării, prezentat primarilor de comune

D.I.
Politică #Administraţie / 19 februarie 2018

Paul Stănescu (Sursa foto: Facebook)

Paul Stănescu (Sursa foto: Facebook)

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a participat astăzi, la lucrările celei de-a XXI-a sesiuni ordinare a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), cu caracter jubiliar, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Rurale şi Administraţiei Publice (MDRAP), remis astăzi Redacţiei.

Cu această ocazie, Paul Stănescu a prezentat stadiul unor proiecte derulate de MDRAP, între care "Codul Administrativ al României", oficialul precizând că proiectul acestuia a fost depus la Parlament în luna decembrie şi se aşteaptă ca Parlamentul să-l dezbată şi să-l adopte în prima sesiune parlamentară din acest an.

Totodată, ministrul Dezvoltării a vorbit despre "Codul finanţelor publice locale", un alt proiect la elaborarea căruia o contribuţie au avut-o reprezentanţii autorităţilor publice locale: "Şi cu acest proiect suntem într-o fază avansată, mai avem câteva aspecte de clarificat cu Ministerul Finanţelor Publice şi sperăm ca în luna aprilie să-l înaintăm spre adoptare Parlamentului României."

În ceea ce priveşte echilibrarea bugetelor locale, prin Legea bugetului de stat nr. 2/2018, conform Programului de Guvernare, s-a instituit un sistem care să ducă la asigurarea unei finanţări de 750 lei/locuitor pentru fiecare comună, oraş sau municipiu din România. Ministerul Finanţelor Publice va analiza structura excedentului la 31.12.2017.

În acest sens, Paul Stănescu a declarat: "În acest context, până la finalizarea analizei respective, am promovat un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care să permitem autorităţilor locale utilizarea excedentului şi pentru cheltuielile cu personalul, cheltuielile cu corecţiile financiare aferente proiectelor, cheltuielile cu sentinţele civile definitive, precum şi pentru plata arieratelor".

În cele din urmă, "Programul Naţional de Dezvoltare Locală", aflat acum în etapa a II-a, s-a dovedit un program extrem de util pentru dezvoltarea României şi care generează deja rezultate la nivelul autorităţilor publice locale.

"În maximum 3 săptămâni, sper să fie semnate toate contractele pe PNDL II", a precizat viceprim-ministrul Paul Stănescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb