Start la e-Creştere de peste 20 milioane lei

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 27 august 2008

Start la e-Creştere de peste 20 milioane lei

Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei lansea-ză "Apelul pentru proiecte" pentru e-Creştere, un program de finanţări nerambursabile, destinate sectorului IMM-urilor din România. Programul de Finanţare Nerambursabilă, în valoare de 20.070.000 lei (9.000.000 USD), este o sub-componentă a proiectului "Economia Bazată pe Cunoaştere" - finanţat de către Banca Mondială şi Guvernul României, iar apelul este des-chis până pe 24 noiembrie 2008.

Károly Borbély, ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, a declarat: "Ne îndreptăm vertiginos spre o societate în care vechea paradigmă capătă valoare de postulat. Fără cunoaştere, educaţie şi acces neîngrădit la informaţie, nu avem nicio şansă în comunitatea globală. România s-a înscris decisiv pe acest culoar, dar nu toată societatea româ-nească este la acelaşi nivel. Proiectul pe care îl gestionăm îşi propune să sprijine comunităţile defavorizate să beneficieze de oportunităţile noilor dezvoltări tehnologice, oferind premisele unei vieţi mai bune pentru toţi locuitorii".

Programul e-Creştere este administrat de către Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, prin Unitatea de Management a Proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere (UMP).

"Valorificarea oportunităţilor de finanţare de către întreprinzători depinde de accesul rapid la informaţie al acestora, precum şi de gradul în care cos-turile eligibile la finanţare pot acoperi trebuinţele de dezvoltare sustenabilă a afacerii. Aceste două repere, împreună cu flexibilitatea de a achiziţiona utilaje de producţie moderne alături de sisteme informatice, au fost principalele criterii în structurarea schemei de finanţare. Ca o facilitate în plus, asigurăm accesul la documentaţia programului e-Creştere şi promovarea sa la nivel local, inclusiv prin cele 255 de comunităţi înscrise în proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere", a afirmat Diana Voicu, Director al Proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere.

"e-Creştere" se adresează următoarelor grupuri ţintă din toată România: persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi familiale, microîntreprinderi, IMM-uri, asociaţii care activează în domeniul agriculturii, societăţi cooperative, cooperative agricole, grupuri de producători.

Programul e-Creştere finanţează proiecte având ca scop îmbunătăţirea competitivităţii firmelor româneşti pe piaţa internă şi pe pieţele externe, prin adoptarea de tehnologii inovatoare şi soluţii informatice de tip e-business. Astfel, proiectele trebuie să includă propuneri de finanţare privind: achiziţionarea utilajelor de producţie care să conţină elemente inovatoare sau tehnologii moderne, precum şi echipamente TIC (una din aceste categorii sau o combinaţie a acestora); achiziţionarea drepturilor de exploatare a unei invenţii brevetate (prin contract de cesiune sau licenţă), precum şi licenţe software şi sisteme TIC (una din aceste categorii sau o combinaţie a acestora); achiziţionarea de soluţii software care pot include următoarele - analiza proceselor, dezvoltarea, implementarea şi testarea aplicaţiei; achiziţionarea de servicii de consultanţă pentru planuri de afaceri pentru dezvoltarea soluţiilor de tip e-business, studii de piaţă, pregătirea documentaţiei proiectului, implementarea proiectului (una din aceste categorii sau o combinaţie a acestora); achiziţionarea de servicii de instruire (numai taxele pentru cursuri); participarea la expoziţii şi târguri naţionale şi internaţionale (numai taxa de participare) şi servicii pentru marketing online (una din aceste categorii sau o combinaţie a acestora); costuri pentru audit.

Valoarea finanţărilor oferite variază de la 33.450 lei pentru persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderi familiale, 223.000 lei pentru IMM-uri şi poate ajunge până la 446.000 lei pentru parteneriatele formate dintr-un IMM (beneficiar) şi o unitate de drept public sau privat (partener) ates-tată în a desfăşura activităţi de cercetare - dezvoltare.

UMP a organizat în perioada 17 iunie-3 iulie a.c., şase seminarii de informare privind e-Creştere în Iaşi, Bacău, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb