Statele membre ale UE nu au ajuns la un acord în privinţa crizelor migratorii

D.R.
Internaţional / 26 iulie 2023

Statele membre ale UE nu au ajuns la un acord în privinţa crizelor migratorii

Statele membre ale UE nu au ajuns astăzi la un acord asupra unui mecanism de acţiune în faţa crizelor migratorii, ultima componentă din propunerea de revizuire a politicii europene în privinţa migraţiei înaintea negocierilor cu Parlamentul European pentru un Pact european privind migraţia şi azilul, relatează Agerpres.

Un acord european convenit la începutul lunii iunie la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) înăspreşte regulile privind dreptul de azil în UE, dar include şi cote obligatorii de refugiaţi pentru statele membre. Acordul prevede astfel că statele UE vor trebui să preia un anumit număr de migranţi din ţările membre aflate sub presiune migratorie, precum Italia, sau să plătească o contribuţie financiară de circa 20.000 de euro pentru fiecare migrant refuzat.

Polonia şi Ungaria au votat împotriva acestui acord, afirmând că nu vor aplica prevederile privind relocările obligatorii de migranţi şi contribuţiile financiare, iar Bulgaria, Lituania, Malta şi Slovacia s-au abţinut, dar textul a fost adoptat prin majoritate calificată şi va fi baza negocierilor viitoare cu Parlamentul European pentru adoptarea unui Pact european privind migraţia şi azilul.

Înainte însă, statele UE mai trebuie să se pună de acord şi asupra unui mecanism de gestionare a crizelor provocate de valurile de migranţi. O reuniune desfăşurată miercuri pe această temă la nivel de ambasadori nu a permis obţinerea unei înţelegeri, întrucât Austria, Republica Cehă, Polonia şi Ungaria au votat împotrivă, iar Germania, Olanda şi Slovacia s-au abţinut.

Unul dintre punctele discutate a fost diminuarea standardelor privind cazarea şi asistenţa socială oferite migranţilor. În timp ce Ungaria şi Polonia consideră că aceste standarde nu sunt coborâte suficient în propunerea prezentată pentru mecanismul de gestionare a crizelor, Germania a considerat că, dimpotrivă, standardele UE pentru migranţi riscă să fie diminuate prea mult.

O nouă reuniune a reprezentanţilor pentru stabilirea ultimelor detalii ale propunerii cu care Consiliul UE (statele membre) va merge la negocierile cu Parlamentul European pentru pactul privind migraţia şi azilul urmează să se desfăşoare în luna septembrie. Comisia Europeană şi-a fixat ca obiectiv definitivarea acestui pact înaintea alegerilor europarlamentare.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Normal,

    Europa occidentala doreste minim 1,5 - 2 milioane migranti/an, 

    ptr. forta de munca si voturi politice

    crizelw migratorii sunt benefice pentru cresterea exonomica a unui imperiu / uniune / moneda internationala!

    plus ca migrantii concureaza ciclic salariile mentina d un raport echilibrat / treptat de profit pierdere pentru companii si lasand loc populatei locale sa isi ridice niveul de calificare si sa ocupe posturi si functii mai bine platite. 

    sa nu mai plangem migrantii… si noi in 70 90 2010 tot migranti ca pondere si in 50 30 tot migranti ca pondere… am fost la altii… doar ca in vremuri diferite pe politici si ideologi diferite. 

    Numai Romania stie cat armament descarca in Casablanca sub tonele de cereale cica livrate. 

    Sau cati muncitori prin Libia, Israel, Iran, Siria, Turcia… trimitea.. 

    s c c r e t 

    doar ca populatiile lor sau inegrit la fata....in aceste state UE.

    1. de crestinism sa nici nu mai vorbim

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb