Staţiile spaţiale îşi văd de treabă, în ciuda coronavirusului

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 9 aprilie 2020

Staţiile spaţiale îşi văd de treabă, în ciuda coronavirusului

Pe Pământ totul se învârte în jurul coronavirusului. În spaţiu, lucrurile stau diferit, aşa că activitatea staţiilor lansate deja continuă fără probleme.

O capsulă Dragon de tip cargo dezvoltată de SpaceX a revenit pe Terra, după ce a finalizat cu succes ultima sa misiune de aprovizionare a Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), au anunţat compania spaţială privată americană şi NASA într-un comunicat comun.

"Amerizarea cu succes a capsulei Dragon a fost confirmată, completând cea de-a 20-a misiune de aprovizionare a ISS de către SpaceX şi, totodată, ultima ce a fost realizată de primul vehicul spaţial de acest tip dezvoltat de SpaceX", a anunţat compania americană pe Twitter. Capsula spaţială Dragon a fost lansată de la baza Cape Canaveral din Statele Unite la începutul lunii martie şi a avut o încărcătură de 1.950 de kilograme, constând în provizii pentru astronauţii aflaţi la bordul ISS.

Dragon a transportat şi diverse materiale, inclusiv pentru amenajarea unui nou modul ştiinţific în exteriorul ISS. Aceasta a fost cea de-a 20-a misiune de aprovizionare a ISS realizată de compania SpaceX.

Compania Boeing a anunţat că va efectua un nou zbor de testare ce vizează capsula sa spaţială Starliner, fără astronauţi la bord, după ce testul precedent din decembrie 2019 a fost scurtat în regim de urgenţă din cauza unor erori informatice. "Am decis să refacem zborul de testare orbital, pentru a demonstra calitatea sistemului nostru Starliner", au anunţat reprezentanţii companiei Boeing într-un comunicat. O serie de probleme grave de software au împiedicat plasarea pe orbita corectă a precedentei capsule Starliner în luna decembrie, care ar fi trebuit să se conecteze cu Staţia Spaţială Internaţională (ISS), dar care a fost nevoită astfel să revină pe Terra după două zile petrecute în spaţiu. Dacă inginerii de la NASA nu ar fi intervenit manual, Starliner care avea doar un manechin la bord, dar care ar fi trebuit să transporte pe orbită un echipaj de astronauţi americani în timpul zborului său următor, ar fi suferit fără îndoială un accident grav ce ar fi determinat pierderea capsulei, a precizat agenţia spaţială americană

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb