Ştefan Neagu este noul director interimar al INCDS

I.L.
Miscellanea / 16 decembrie 2019

Ştefan Neagu este noul director interimar al INCDS

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a încheiat, astăzi, delegarea lui Ovidiu Badea în funcţia de director general al Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură "Marin Drăcea" (INCDS). Ştefan Neagu a fost numit director general interimar al instituţiei, informează Agerpres.

Ministrul a declarat, luni, într-o conferinţă de presă: "Anunţ această decizie în urma numeroaselor petiţii pe care le-am primit la Ministerul Educaţiei, dar şi din cauza unor semnale pe care le-am primit din partea presei. Interimatul va fi preluat de domnul cercetător Ştefan Neagu, urmând ca, în cel mai scurt timp, să venim în faţa opiniei publice cu o numire demnă de acest institut".

Oficialul a precizat că Ovidiu Badea nu a fost concediat, ci va reveni în funcţia ocupată anterior. Anisie a subliniat că datoria Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură era evaluarea corectă a lemnului recoltat din pădurile României, potrivit sursei citate.

Ea a declarat: "Domnul director Badea, dacă nu a fost convins de corectitudinea datelor de la Departamentul Inventarului Forestier Naţional, trebuia ca, într-un an de zile, să vină cu o alternativă, cu date concrete care să fie prezentate opiniei publice. Consider că este inadmisibil ca, la mai bine de un an de la finalizarea IFN, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură să nu poată face o evaluare a valorii lemnului recoltat din pădurile României. Domnul Badea a contestat această cifră. Prin urmare, l-am întrebat care sunt măsurile concrete pe care le poate prezenta, dar nici până la această dată nu le-a prezentat. Ministerul Educaţiei nu va accepta ascunderea informaţiilor de interes public şi discreditarea unor profesionişti din sistem pentru că au refuzat să tacă".

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură a înregistrat, până la 31 noiembrie, o pierdere de 5,9 milioane de lei şi defrişări anuale estimate la 38,6 milioane metri cubi de lemn.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. ``Institutul ... a înregistrat, până la 31 noiembrie, ... defrişări ilegale anuale estimate la 38,6 milioane metri cubi de lemn``.

    Este socant ca, pe langa subiectul articolului ``demiterea unui director de institut national``, voi ziaristii sa introduceti idei mincinoase legate de acest subiect.

    Mai scrieti, mai scrieti. Voi aveti voie sa mintiti si sa manipulati. 

    1. Doamna Ministru nici macar nu stie ca 31 noiembrie nu exista...

      Pierdere de 5.9 mil. lei...pai astia au fost banii cheltuiti de institutu ca sa sustina cu fondurii proprii IFN cat timp ministerul mediului nu a platit sumele restante din 2017 ! 

      Multi vad...putin cunosc...

      Ovidiu BADEA ... o personalitate a silviculturii romanesti, un cercetator cu renume international, demis de o.......vai de capul ei... 

      Credeti ca D-na Ministru stie cu ce inseamna cercetare? invatamant superior...etc?

      Chiar v-a lasat impresia ca stie? 

    Sa întelegem ca semnalele din presa și petitiile din mediul online au cantarit semnificativ in luarea acestei decizii???.scz .........cifra cu pricina,acei metrii cubi, respectiv pierderea de 5.9 mil lei pe care Institutul o inregistreaza.

    Oare timp de un 1 an de zile, toti acei oameni care lucreaza la IFN, au pus pe masa o bucata de paine copiilor? Logic ar fi fost sa fie concediati in conceptia dvs din moment ce finantarea acestui departament a fost sistata de Minister (da de 1 an de zile INCDS i-a platit pe acesti oameni din fondurile proprii. S-a interesat cineva din Minister de soarta acestor oameni,.... daca institutul putea sa sustina o asa cheltuială?....). 

    Făcând referire la logică, unde este volumul acesta imens de masa lemnoasă, cum se transportă...?.... pe unde?.........nu ar trebuii să se regăsească undeva, în ceva? Cine fură atât de mult?....La un transport de lemn legal, exista un altul ilegal?........Asta ne spuneti, ca știți exact?.......Să intelegem ca toate institutiile statului lucreaza în cârdașie si toate autoritațile de control din tara asta fac parte dintr-un grup infracțional organizat? Să întelegem ca la un om corect exista un altul infractor?......e logic?.........la fiecare om din oricare autoritate a acestei tari, chiar si din Ministerul dvs, un al doilea este infractor? 

    Logic, va spun ca este imposibil sa putem crede această cifră! Oricine poate vehicula o cifra.........oare cum se poate afirma ca asta este cifra corectă din moment ce IFN nu s-a încadrat în indicii permisibili ai erorii de calcul conform metodologiei? Evaluarea corectă, oare e corectă? 

    Nu ar fi mai normal, sa ne focusăm doar pe datele fundamentate științific???? Dacă Cercetarea din Romania s-ar face dupa presa și petiții online dumneavoastra nu ati mai fi ministru. 

    Astept ziua în care o sa-i multumiți D-lui Badea pentru efortul sustinut și neincetat de care da dovada pentru sustinerea Cercetarii si Silviculturii Romanești. Un om de o capacitate extraordinara , o personalitate omniprezentă în spatiul academic, un profesionist in adevaratul sens al cuvantului. 

    Alo Agerpres , presa!!!! ...........ar fi bine sa stim ce scriem, termenul defrisări nu este potrivit..........nu induceti în eroare, nu mai manipulați. Verficati va rog definiția acestui cuvantului din punct de vedere silvicultural. Nu de alta dar la asa cantitate de masa lemnoasă ar fi trebuit, sau ar fi curios de vazut destinația terenurilor ce au fost defrișate. 

    penibila aceasta paparuda ministeriala care discute despre un membru corespondent al Academiei Romane ca despre un oarecare aflat in subordinea ei. Unde ai gasit-o bre Luigi ? vad cu juna nu stie ce inseamna lungul nasului. Ce legatura are aseata paparuda cu cercetarea ? a scris vre-odata ? dar nu la gazeta de perete. Repeta ca o papagaloaica ce i s-a varat sub nas. Cine este acest Neagu aparut ca salvatorul padurilor romanesti ?

    1. Dl. Neagu este o simplă coada de topor a domnilor Marin, Dumitriu, Mitroi, Biris și Blujdea. Acest lucru este dovedit de faptul că acesta i-a invitat zilele trecute la institut pentru a se informa cum se conduce un institut spre faliment. Colac peste pupaza, Dl. Mitroi parchează mașina EXACT in fata scărilor institutului pentru a bloca accesul și totodată pentru a sfida. Mulțumim domnule Neagu, că pe lângă faptul că a-ți fost de doua ori reprezentantul sindical la negocierea contractului colectiv de muncă și nu a-ți negociat nimic, acum prin acțiunile dvs. ne transmite-ti mesajul că poate ar trebui sa ne căutăm un alt loc de munca.

      Observ cu surprindere ca actualul ministru merge pe principiul "pleaca ai nostrii vin tot ai nostrii!"

      Oricum se pare ca singura calitate ai celor mentionati este ca au fost candva schimbati din functie.......................

      Iar pe domnul actual director detasat.............nu inteleg ce il recomanda sa ocupe o astfel de functie...........poate "vocea si talentul" 

    Badea & Co au crezut ca sunt stapâni pe destinul institutului. Au anchetat si persecutat pe oricine a indraznit sa exprime opinii diferite.

    Sunt sustinuti de mafia directorilor (George Bala, Simona Malureanu etc.) din Ministerul Cercetarii, care paraziteaza fondurile cercetarii si genereaza coruptie si emigrarea cercetatorilor buni in occident. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4866
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3189
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9207
Gram de aur (XAU)Gram de aur363.5326

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb