STELIAN ION, INIŢIATOR AL LEGII DE DESFIINŢARE A SECŢIEI SPECIALE: "Avizul negativ al CSM este un moment trist pentru justiţia noastră"

A.M.
Politică / 28 mai 2020

Stelian Ion (Sursăfoto: Facebook)

Stelian Ion (Sursăfoto: Facebook)

eputatul USR Stelian Ion, unul dintre iniţiatorii propunerii legislative de desfiinţare a Secţiei Speciale de investigare a magistraţilor, a reacţionat joi la avizul negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) spunând că acesta reprezintă "un moment foarte trist pentru justiţia noastră" şi a anunţat că iniţiativa îşi va continua drumul în Parlament şi va fi supusă la vot, moment în care se va vedea "cine îi continuă opera lui Dragnea şi cine nu".

"CSM a avizat negativ astăzi propunerea noastră de desfiinţare a Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, inventată de Liviu Dragnea. 10 din 19 membri ai CSM au apreciat că secţia trebuie să fie menţinută. Este un moment foarte trist pentru justiţia noastră. Înfiinţarea SIIJ a fost criticată de mii de magistraţi români - care au depus memorii şi au protestat public -, de Comisia Europeană, de GRECO. Aşa cum România a fost condamnată la CEDO pentru modalitatea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, tot aşa este foarte probabil să primim o decizie din partea CJUE prin care să fim obligaţi la desfiinţarea SIIJ. Se pare că instituţiile noaste nu pot acţiona corect decât împinse de la spate", a scris Stelian Ion pe Facebook.

El s-a declarat dezamăgit şi de comentariul ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, despre care a spus că şi-a exprimat în mod ironic speranţa că USR a reuşit să îşi asigure o majoritate în Parlament pentru votul pe acest proiect.

"De când e condiţionată depunerea unui proiect de obţinerea unui angajament din partea celorlalte partide?!? Poate ar fi de observat că noi nu am propus în proiectul nostru superimunitati pentru unii magistraţi şi competenţe exorbitante în favoarea procurorului general pe toate dosarele în care sunt cercetaţi magistraţii, aşa cum a propus domnia sa la începutul anului în proiectul pe care ulterior l-a şi retras rapid", a mai scris deputatul USR.

"Mergem mai departe cu acest proiect, vom ţine cont de toate comentariile şi propunerile pertinente şi vom solicita un vot în Parlament. Vom vedea atunci cine îi continuă opera lui Dragnea şi cine nu", a mai continuat el.

Stelian Ion a reiterat promisiunea făcută de partidul pe care îl reprezintă: desfiinţarea Secţiei Speciale.

"Am făcut o promisiune şi ne vom ţine de ea: nu ne vom lăsa până nu vom desfiinţa această secţie pentru că ea a fost creată cu rea-credinţă de Liviu Dragnea&Co, a avut o activitate care a confirmat pe deplin avertismentele noastre, favorizându-i pe unii infractori şi hărţuind pe nedrept magistraţi, cum este cazul dnei procuror Kovesi, pentru că este un organism util doar pentru a face presiuni asupra magistraţilor. Vom lupta pentru corectarea legilor justiţiei astfel încât justiţia să fie independentă şi eficientă, iar românii să se simtă protejaţi. De bine, de rău, justiţia asta, aşa imperfectă şi beteagă cum e, slăbită şi de atacurile din ultimii ani ale infractorilor, ne-a salvat de la dezastru şi i-a pedepsit pe unii corupţi care, altfel, ar fi dictat acum nestingheriţi peste România. Lucrurile sunt departe de a fi perfecte în justiţie, iar cu astfel de instrumente precum SIIJ, cu actualul sistem de numire a procurorilor de rang înalt şi de promovare a magistraţilor nici nu există prea curând şanse să se îndrepte", a conchis deputatul USR, potrivit G4media.

Plenul CSM a avizat joi negativ iniţiativa legislativă a USR de desfiinţare a Secţiei Speciale de anchetare a magistraţilor, decizia fiind luată cu 10 voturi "împotrivă", 8 voturi "pentru" şi un vot nul (al procuroarei generale, Gabriela Scutea).

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Acum, spuma justitiei din Romania a aratat ca in aceasta tara, din punctul lor de vedere, mai presus de toate interesele hotilor, este legea. Pentru poporul roman ar fi fost un mare pericol ca ei sa agreeze desfiintarea acestei sectii, cel putin acum. Desigur peste 30, 50, 80 de ani cand si Romania va fi o tara normala, aceasta sectie va fi fara folos. Dar nu acum. Coruptii, controlatii, necinstitii (cei putini dar periculosi) din justitie au pentru ce sa se teama in continuare. Din punctul de vedere al CSM ei nu sunt de capul lor. Vor raspunde pentru faradelegile lor. Mai trebuie ca tot acolo, la varful justitiei, sa se stabileasca pentru aceasta sectie un sef, un procuror integru, si el exista. Exista asa cum au existat si ei, cei de la CSM, ce au judecat cu intelepciune problema, magistrati adevarati, corecti cinstiti devotati muncii lor si spiritului dreptatii. Cinste lor.

    Justitia nu trebuie controlata de nimeni, dar nici nu trebuie lasata pe mana unor hoti cu relatii la Plescoi, sau....  

    Transparența totală se face digitalizat. De ce Stelian vrea OBSCUR???

    1. Stelian îmi spune azi :,,Bine ai făcut votantule că la europarlamentare nu ai vrut USR ci pe Independentul G.S." De la... Maiu'-0rbu' 1990 ( eu regalist) cu Rațiu și PNȚ până când Pavelescu și Miluț s-au închinat la Cotroceni lui Base. Am votat PNL până la fuziunea cu PD a lui Ralucutza & Blaga. Următoarele ștampile pe USR (usb) cu speranță. { Am semnat, totuși, pentru Orban pt. primar general al capitalei pentru că s-a opus fuziunii}. S O S.... Vreau sfaturi, aștept și provincia... la locale și parlamentare.. ' eu cu cine să votez???' { că uite Curtea cea Mare de J&C, nu vrea deloc- deloc Free Liviu. ( cu Free Gigi a mers, știți!)}

      ca să întrăm, cu toții (tardiv?) în turma de orbi din 1990 mai 2o , Duminica 0rbilor, între cei 87% care au votat acest... viitor-prezent foarte foarte roșu-bolșevic-trandafiriu... să cerem elicopterul lui Ceaușescu din 22 Decembrie 1989 pentru un zbor Rahova direct Cotroceni pe tronul Regal..??? Fre Liviu!, peste 2 ani și 6 luni sau... ceva mai-foarte-mulți-ani.. Pt. PSD ceva nu mai mult de 4,99 %, ALDE 1,99%... așa să dea Cel de Sus în grădina Maicii Domnului.

      Vise taica vise

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb