STELIAN ION: "Preşedintele Iohannis să se implice în refacerea coaliţiei"

G.B
Politică / 14 octombrie 2021

"Preşedintele Iohannis să se implice în refacerea coaliţiei"

Fostul ministru al Justiţiei, Stelian Ion, apreciază că discuţiile între premierul desemnat, Dacian Cioloş şi liderii PNL şi UDMR, arată că uşile nu sunt complet închise în privinţa refacerii coaliţiei de guvrnare. Dar tot el admite că dacă nu se ajunge la un consens, Cioloş alcătuieşte un guvern minoritar USR PLUS cu care se va duce la vot în Parlament. Stelian Ion lansează un apel, ca preşedintele Klaus Iohannis să se implice la rândul său în refacerea coaliţiei de guvernare, potrivit G4media.

"Vom merge la un vot în parlament, cel mai probabil, dacă nu se ajunge la o înţelegere privind refacerea coaliţiei. Rămâne să stabilim acest lucru, ştiu că acum are loc o şedinţă în Biroul Naţional al USR PLUS", a spus Stelian Ion în emisiune la Digi24.

El a mai dezvăluit că preşedintelui Klaus Iohannis i s-a comunicat, încă din momentul în care l-a desemnat premier pe Dacian Cioloş, că USR PLUS nu vrea să apeleze deloc la un parteneriat cu PSD şi AUR, şi că singura variantă pe care marşează este refacerea coaliţiei cu PNL şi UDMR.

"Cei din PNL tot repetă obsesiv că noi am avea o alianţă cu PSD şi AUR, pentru ei acesta e un exerciţiu de comunicare (...) Dimpotrivă, ei au această alternativă să refacă USL-ul (veche alianţă PSD şi PNL - n.red). În ce ne priveşte, noi am făcut această informare către preşedintele Iohannis, că nu ne dorim deloc să avem discuţii cu PSD şi AUR, că excludem orice alinţă cu ei, că nu ne dorim decât să refacem coaliţia cu PNL şi UDMR", a comentat Stelian Ion.

Reprezentantul USR PLUS susţine că atâta timp cât Iohannis a fost informat că formaţiunea sa îşi doreşte refacerea coaliţiei cu PNL şi UDMR, şi l-a şi desemnat pe Dacian Cioloş premier, trebuie să se implice în refacerea coaliţiei, având în vedere "legătura puternică" pe care o are cu PNL-ul.

"E importantă pe viitor implicarea preşdintele Kalaus Iohannis, care are o legătură puternică cu PNL şi care are forţa să se implice în refacerea coaliţiei. Noi vrem să refacem coaliţia, i-am comunicat lucrul acesta, el are puterea să se implice...", a spus Stelian Ion.

Chestionat despre motivul pentru care Cioloş s-a propus ca premier, deşi era evident că PNL are interesul de a da premierul, având mai multe voturi în Parlament, Stelian Ion a punctat că USR PLUS nu a avut încredere că cei din PNL şi UDMR îşi mai doresc refacerea coaliţiei.

"Nu ştiam ce intenţia au ei (PNL - n.red.). Nu aveam încredere ca vor mai dori să refacem coaliţia, deşi noi am transmis clar că nu există altă opţiune pentru noi, decât să refacem coaliţia", a spus Stelian Ion, punctând că formaţiunea sa e dispusă să îşi asume şi să meargă inclusiv cu un guvern minoritar pentru a obţine votul în parlament.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. 1.nu ai fost apt combatant in guvernul pe care l-ati "negociat in interiorul coalitiei"" ;

    2.v-ati incapatanat sa impuneti "programul de guvernare"" pentru care doar alegatorii vostrii v-au votat dar cu siguranta nici macar titlul nu l-au citit; 

    3. ati vrut un premier care sa va semneze "ca primarul"" ; 

    4.ministrii vostrii nu si-au atins obiectivele (""targetul"") stabilit de coalitie (for 6 mounts) si vi s-a spus "NEXT!!!"" 

    5 nu ati avut "back up"" sau ""rezerve"" din cauza ca "jucati doar cu vedetele"" iar ""ceilalti din partid"" cu apareau in distributie la "si altii"" nu "sunt legitimati"" de "club"" 

    6.ati demonstrat ca nu sunteti in stare sa va integrati intr-o echipa dar voi ca minoritari vreti sa "integrati"" , sa faceti echipa si eventual sa va paseze arbitrul ca sa marcati (dar nu stiti care e poarta adversa); 

    7. ati avut ministerele "" varf de atac"" si ""contraatac"" dar vreti si ""marea poarta"" doar sa marcati gol dar nu realizati ca nu e poarta adversarilor (pandemie, inflatie,destabilizare,pauperi zare,relatii "contra naturii"" inclusiv politice) nici macar dupa ce ati "driblat"" si marcat un autogol (votarea impotriva echipei voastre) . 

    8.ati vrut si vreti un guvern ""on line"" care sa fie condus pe "remote"" - "de afara"" de cine e cu "capu-n nori"" dar analfabeti in ""cloud"" si ""AI"" 

    9.va credeti ""profeti nerecunoscuti in tara lor "" dar "profetiile"" voastre lucrate afara s-au dovedit in defavoarea tarii ( agricultura romaneasca nu a beneficiat de mintea luminatului revolutionar -masterand francez Ciolos fost ministru pe agricultura si premier ) 

    10. taria celul mai puternic lant (inclusiv politic) este data de cea mai slaba veriga ; ati demonstrat ca ati slabit verigile lantului (in interiorul coalitiei) si nu ati vrut sa le inlocuiti nici macar pentru ""regim de avarie"" ca sa nu mai vorbim ...pentru conformitate si anduranta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb