STEVEN VAN GRONINGEN RĂSPUNDE ACUZAŢIILOR LUI DRAGNEA:  "Îmi pasă. De aceea am fost în piaţă"

A.A.
Ziarul BURSA #Politică / 7 februarie 2017

"Îmi pasă. De aceea am fost în piaţă"

Şi Dan Pascariu, preşedintele UniCredit Bank, a fost văzut în piaţă

Preşedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, răspunde acuzaţiilor liderului PSD, Liviu Dragnea legate de prezenţa sa la protestele din Piaţa Victoriei, explicând că a fost în piaţă pentru că îi pasă şi afirmând că era de aşteptat că unii îi vor exploata participarea la miting "într-un mod total previzibil".

Şi Dan Pascariu, preşedintele UniCredit Bank, a fost văzut în piaţa Victoriei, la proteste, duminică seara.

Steven van Groningen subliniază că afacerile au nevoie de un mediu predictibil, nu de legi adoptate peste noapte şi că, înainte de a fi preşedinte de bancă, este tată şi îi pasă de viitorul copiilor săi şi al ţării în care locuieşte.

"Îmi pasă. De aceea am fost în piaţă. Era de aşteptat că unii vor exploata prezenţa mea într-un mod total previzibil. Este un risc pe care mi-l asum", scrie van Groningen pe contul său de Facebook, conform news.ro.

El povesteşte că marţea trecută a fost sunat de unul dintre copiii săi, care i-a povestit despre ordonanţa de modificare a codurilor penale şi l-a anunţat că va merge în Piaţa Victoriei. Preşedintele Raiffeisen Bank spune că în acea seară nu a fost în piaţă, dar că seara următoare a mers împreună cu mai mulţi prieteni, dar pentru că deja începuseră violenţele, a stat puţin, dar a fost impresionat de ceea ce a văzut şi a fost prezent la demonstraţii în fiecare seară, împreună cu familia.

"Prezenţa mea acolo este o decizie personală. Înainte de a fi preşedinte de bancă sunt tată şi îmi pasă de viitorul copiilor mei şi al ţării în care locuiesc. Nu cred că din acest punct de vedere există vreo diferenţă faţă de cei cu care m-am intalnit acolo - clienţi, prieteni, parteneri de afaceri, antreprenori, sportivi, încă o campioană olimpică, angajaţi. La fel ca în cazul lor, dorinţa mea pentru un viitor mai bun pentru copiii mei, într-o Românie mai prosperă, este total legitimă", scrie Steven van Groningen, care spune că întelege că faptul că îi pasă de ceea ce se întâmplă în România, ţara unde a locuit 20 de ani şi care pentru el este acasa, "ii deranjează pe unii".

"Am văzut reacţii de indignare de la politicieni, declaraţii că «nu este corect» să mă aflu acolo. Da, sunt şi preşedinte de bancă. În acest rol, îmi pasă de cele 5.500 familii de români care depind de salariul de la bancă, îmi pasă de viitorul lor, dar şi de cele 2 milioane de clienţi care ne-au încredinţat economiile lor şi de cele 30.000 de companii finanţate de bancă", argumentează preşedintele Raiffeisen Bank, apreciind că "afacerile au nevoie de un mediu predictibil, fără schimbări importante de legislaţie făcute peste noapte" şi că orice schimbare trebuie discutată cu cei afectaţi şi trebuie făcută pe baza unei analize de impact.

Steven van Groningen remarcă faptul că este nevoie de un dialog real, iar în ultimii 10 ani s-au schimbat prea puţine din acest punct de vedere, iar dialogul este evitat.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a apreciat drept "incorect" ca preşedintele unei bănci străine, cetăţean străin, să protesteze faţă de Guvern, referindu-se la prezenţa lui Steven van Groningen la protestele antiguvernamentale din Bucureşti.

"Mi s-a părut mai mult decât incorect ca preşedintele unei bănci străine, un cetăţean străin să protesteze împotriva Guvernului. Normal că poate e supărat pentru Legea dării în plată sau pentru alte lucruri pe care noi le-am făcut pentru români", a declarat Liviu Dragnea, duminică, la România TV.

Senatorul PNL Daniel Zamfir a publicat, sâmbătă, pe contul său de Facebook, o fotografie în care apare preşedintele Raiffeisen România, Steven van Groningen, la protestele din Piaţa Victoriei.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Dar cand fac miting aia imprumutati in franci elvetieni el unde este? Aia pe care i-a pacalit cu reclame si functionari instruiti de el. De aia nu-i pasa? Ca au ai ei copii care nu mai au bani de mancaee ca ii ia el pe toti

    1. Pai de aia nu ii pasa.....

      Culmea , pe vremea alora critica justitia si ameninta ca da statul in judecata.... 

      Era vorba de statul PSD-ist care era de parte imprumutatilor nu a bancilor.

      STEVEN VAN GRONINGEN nu are ce cauta in Romania decat in calitate de turist. Ce cauta el la un miting neautorizat? Daca era in Olanda sau Austria acum primea pachetele in puscarie.

      Cum adica, puscariasule, nu are,ce cauta in Romania. Steven e CETATEAN ROMAN si are toate DREPTURILE SI OBLIGATIILE pe care le ai si tu. De unde pana unde ajungi tu sa decizi ce are dreptul sa faca UN CETATEAN ROMAN IN TARA SA????

      Eu nu sunt puscarias. Sunt apolitic. Atata vreme cat participi la un miting ilegal (neautorizat) esti cu adevarat puscariabil. Un cetean roman are dreptul sa faca in tara lui numai ceea ce este legal.

    Măi, băiatule, știm că PSD-ALDE nu vă susțin politicile de spoliere a debitorilor.

    Ar fi aberant sa nu iti pese dupa ce ai avut presedintele romaniei pe statul de plata (chirii, Sibiu) ani de zile, dupa ce ai creeat si finantat o retea de tineri frumosi si liberi la maratoanele Raiffeisen, dupa ce ai avut un guvern ostil activitatii tale. Statul de drepti si-a scos la bataie aproape toti agentii de la procurorii care au binecuvatat protestele din prima zi ca sa dea clar semnalul ca "e de bine sa iesi in piata", preseditele care a binecuvantat mitingistii la fata locului, sefii principalelor sifonerii de bani din romania pana la o parte din acoperitii din presa romana si straina. Agentii ocultei sunt vizibili pentru cine are o jumatate de ochi sa priveasca. Groningen trebuia sa participe pentru a da semnalul "corect" catre reteaua pe care a creeat-o in ani de zile.

    Ii pasa doar sa-si sporesca profitul.Daca romanii nu au citit in copilarie povestea lui Harap alb sigur nu s-au ferit de omul span.Uite cum moare "de grija romanilor"spanul.

    la noi chiar daca ai dreptate pe o speta ,nu esti combatut pe acelasi teren ci esti tarat in cacatul propriei noastre gandiri. Are dreptate in ce priveste protestul? cred ca are!Are probleme cu moralitatea ,cu atitudinea fata de clienti? mai mult ca sigur are, ca de altfel toti bancheri de aici si de aiurea( cec=ul e al nostru-credeti ca-i mai breaz?)sa faca legi parlamentul care sa le ingradeasca hotia

    De ce mai faci afaceri in Ro?

    Ro nu e sigura pt copii tai? 

    Profitul in offshore. 

    Dragnea are dreptate in totalitate, as completa cu l insolventei personale, conversiei. 

    Dragnea i-a tranamis ca nu mai imprumuta, ca stat, bani de la Raiffaisen ?!?

    El casieri ii plateste cu minim pe economie cu Facultatea de Economie terminata, sigur ca plange, mai putini bani pt familia lui de afara. 

    Ca bine ziceti! De ce sa le un neamt banii romanilor in mod legal, fentandu-i ca pe niste prosti? Nu mai bine sa ii fure un roman de-al nostru? Pai ce, daca strainii se pricep mai bine la finante si ei sunt mai destepti incat pot fura legal, si noi romanii ne pricepem mai bine la furt, dar intr-un alt mod decat altii, asa ca ne valorificam si noi abilitatile pe care le avem.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb