Storia.ro: Bucureşti, în topul oraşelor în care chiriile se vând cel mai rapid

F.D.
Miscellanea / 28 septembrie 2023

Storia.ro: Bucureşti, în topul oraşelor în care chiriile se vând cel mai rapid

În topul oraşelor în care apartamentele, casele şi terenurile s-au vândut cel mai rapid comparativ cu media, locul întâi este ocupat de Bucureşti, unde anunţurile au stat pe site cu 32% mai puţin timp decât media, ceea ce înseamnă că s-au tranzacţionat foarte repede. Pe locul al doilea se află Sibiu (-13%), în timp ce Braşov (-11%), Iaşi (-10%) şi Constanţa (-8%) ocupă următoarele locuri în clasament, conform unei analize realizate de Storia.ro.

Potrivit sursei citate, oraşele în care proprietăţile s-au tranzacţionat mai lent decât media, anunţurile fiind afişate mai mult timp pe platforma de imobiliare până la momentul vânzării sunt: Cluj-Napoca (+5%), Craiova (+6%), Timişoara (+13%), Oradea (+23%) şi Arad - oraşul în care tranzacţiile s-au finalizat cu 27% mai lent decât media.

La capitolul apartamentelor, caselor şi terenurilor de închiriat, cele mai rapide tranzacţii s-au finalizat în Constanţa, unde anunţurile imobiliare au necesitat un timp de afişare cu 25% mai mic până la momentul închirierii proprietăţilor. Pe locul al doilea se regăseşte Craiova (-20%), apoi Arad (-16%), urmat de Oradea (-13%), Sibiu (-10%) şi Bucureşti (-9%). În acelaşi timp, oraşele în care tranzacţiile de închiriere s-au finalizat mai lent decât media, adică oraşele cu anunţuri care au fost afişate mai mult timp pe platformă, sunt următoarele: Timişoara (+14%), Cluj-Napoca (+14%), Braşov (+29%) şi Iaşi (+36%), arată sursa citată.

Topul oraşelor cu cele mai multe tranzacţii imobiliare pe Storia.ro

În ceea ce priveşte proprietăţile şi terenurile de vânzare, cele mai multe tranzacţii s-au realizat în Bucureşti (50% din totalul tranzacţiilor), urmat de Cluj-Napoca (15%) şi Iaşi (9%). La polul opus, oraşele în care s-au realizat mai puţine tranzacţii au fost Craiova (3%), Oradea (2%) şi Arad (1%).

La capitolul apartamentelor, caselor şi terenurilor de închiriat, topul este ocupat de aceleaşi oraşe: Bucureşti, cu 54% din totalul tranzacţiilor, Cluj-Napoca - 14% şi Iaşi (8%). Cele mai puţine tranzacţii de închiriere s-au realizat tot în Oradea, Craiova şi Arad (2%).

Analiza a luat în calcul numărul de anunţuri închise din fiecare oraş, raportat la totalul tranzacţiilor din cele 10 oraşe analizate, pe perioada unui an (septembrie 2022 - august 2023).

Ce tipuri de proprietăţi se caută pentru vânzare şi închiriere, în funcţie de oraş

Analizând tipurile de proprietăţi care s-au tranzacţionat pe Storia.ro, pe parcursul unui an, se observă că cele mai căutate sunt apartamentele, urmate de case şi abia apoi de terenuri.

La capitolul vânzărilor, se observă că în Bucureşti apare cea mai mare rată de vânzare a apartamentelor, 94% dintre tranzacţiile de pe platformă fiind pentru apartamente, 4% pentru case şi 2% pentru terenuri. De asemenea, în Cluj-Napoca s-au tranzacţionat 88% apartamente, 9% case şi 3% terenuri. Totodată, se observă o similaritate în cazul datelor din Braşov şi Iaşi, unde s-au vândut în proporţie de 86% apartamente. Cel mai mare procentaj pentru vânzarea de case s-a înregistrat în Oradea (19%), urmat de Arad (18%) şi Craiova (17%), iar cel mai mare procentaj pentru vânzarea de terenuri, de 10%, s-a înregistrat în Oradea şi Craiova.

"Uitându-ne la datele extrase de pe Storia.ro, observăm o tendinţă clară: Bucureştiul, împreună cu cele mai mari patru judeţe (Cluj, Iaşi, Braşov şi Timişoara) reprezintă peste jumătate din piaţa imobiliară rezidenţială, lucru confirmat şi de datele ANCPI. Apartamentele rămân în continuare în topul tranzacţiilor în oraşele mari, în timp ce în oraşele mici, precum Oradea, Arad sau Craiova, am observat un interes mai crescut pentru case", a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia.ro & OLX Imobiliare.

Storia.ro mai menţionează că atunci când vine vorba despre închirieri, se observă în Bucureşti, Timişoara şi Iaşi că 98% dintre anunţurile cu proprietăţi tranzacţionate sunt pentru apartamente. De asemenea, în Sibiu se înregistrează cea mai mare rată de închiriere a caselor (10%), urmată de Oradea (5%) şi Braşov, Cluj-Napoca, Craiova şi Constanţa (4%).

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. vreti sa spuneti in care stocurile sunt tinute artificial retrase!

    chiriile se vand cel mai rapid…. 

    sunt in domaniu… vad anual postari cu chirii deplasate ce stau cu lunile doar ca sa manipuleze psigologic… 

    eu cu chirii omenesti nu ma agit sa semnez in 1-2 zile contracte! 

    si vedeti ca exemplu: de la 97 de chirii disponibile ati resus la 48-46 chirii disponibile … de si la mine in blocuri stau tot apartamentele goale… (vedeti pe vizier)… deci stocuri retrase speculativ… 

    sa vedem pentru cat timp. 

    s c c r e t 

    anunturile nu se tranzactioneaza mai rapit!

    ci volumul e in scadere! 

    in cartier la mine e freacangeala la agentiile de imo… 

    au chef aia de munca de te doare capul… 

    s c c r e t 

    adica scoateti voi de pe site anunturile....nu ca se vind.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb