Strabag propune să redefinească viitorul construcţiilor prin digitalizare şi inovaţie

F.D.
Companii / 25 septembrie

Strabag propune să redefinească viitorul construcţiilor prin digitalizare şi inovaţie

STRABAG SE, grupul tehnologic european listat la bursă pentru servicii de construcţii, marchează 30 de ani de activitate în România reafirmându-şi angajamentul faţă de sustenabilitate şi faţă de campania "Work on Progress", conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Obiectivul central al acestei iniţiative este atingerea neutralităţii climatice până în 2040, de-a lungul întregului lanţ valoric, prin adoptarea unor soluţii digitale, inovatoare şi ecologice.

În contextul în care aproximativ 38% din emisiile globale de CO2 provin din sectorul construcţiilor, STRABAG şi-a asumat - alături de partenerii săi externi - un rol de lider în transformarea acestei industrii. Strategia de decarbonizare a companiei se concentrează pe folosirea materialelor ecologice, eficientizarea resurselor şi reciclabilitatea acestora, precum şi pe proiectarea inteligentă pentru a limita pierderile şi a reduce efectele asupra mediului. Compania investeşte în prezent în peste 250 de proiecte de inovaţie şi 400 de iniţiative de sustenabilitate.

Sărbătorirea a 30 de ani de activitate pe plan local şi implementarea "Work on Progress" în România au fost în centrul unui eveniment care a avut loc marţi, 24 septembrie, la Muzeul Imersiv al Noilor Arte (MINA). Astfel, invitaţii au luat parte la o călătorie interactivă şi imersivă printre tehnologiile inovatoare şi soluţiile sustenabile care redefinesc viitorul STRABAG şi al industriei construcţiilor.

"Într-o industrie care de multe ori se concentrează doar pe lucruri tangibile - drumuri, clădiri şi infrastructură - STRABAG a văzut întotdeauna mai departe. Pentru STRABAG, cele mai importante elemente de construcţie nu sunt betonul sau oţelul, ci oamenii săi. Suntem o companie care înţelege valoarea fiecărui individ, o companie care susţine diversitatea, incluziunea şi egalitatea la fiecare nivel. Oamenii de la STRABAG reprezintă peste 140 de naţiuni, întruchipând etosul companiei de colaborare globală şi conexiune locală, şi suntem mândri că românii şi România sunt parte din călătoria noastră", a declarat Alfred Watzl, membru al Consiliului de Administraţie STRABAG SE.

"În cei 30 de ani de activitate pe piaţa din România, ceea ce ne-a diferenţiat este tocmai capacitatea noastră de a ne adapta şi de a inova. Fie că vorbim despre adoptarea noilor tehnologii, abordarea unor proiecte complexe sau găsirea celor mai bune soluţii pentru a conecta oameni şi locuri, STRABAG a fost mereu pregătită să facă faţă oricărei provocări", a adăugat Patrick Hopfgartner, Director General STRABAG România.

Proiecţiile imersive au inclus prezentări despre inovaţii cum ar fi ClAir® Asphalt - un asfalt inovator ce purifică aerul şi reduce zgomotul - sau betonul cu emisii reduse de carbon, pentru care STRABAG foloseşte lianţi cu un conţinut scăzut de clincher, reducând astfel emisiile de CO2 cu până la 50%. De asemenea, cei prezenţi au avut ocazia să exploreze şantierul de construcţii al viitorului, complet digitalizat şi automatizat, o ilustrare a modului în care tehnologia joacă un rol crucial în reducerea emisiilor de carbon.

Evenimentul a inclus şi un moment artistic oferit de corul de copii Corul de copii CONCORDIA, asociaţie cu care compania are un parteneriat de lungă durată. STRABAG va planta un copac în numele fiecărui participant la eveniment, alături de ONG-ul "Mai Mult Verde", subliniind astfel încă o dată angajamentul companiei faţă de mediu.

Prezentă în România de 30 de ani, unde are în jur de 2000 de angajaţi, STRABAG a contribuit semnificativ la modernizarea infrastructurii naţionale şi la modelarea peisajului urban. Astfel, printre proiectele de infrastructură realizate de companie se numără Autostrada A1 loturile Orăştie - Sebeş şi Orăştie - Deva, Autostrada A3 loturile Târgu Mureş - Ungheni, Ungheni - Ogra şi Cheţani - Câmpia Turzii. În 2024, STRABAG a finalizat cu o lună înainte de termen drumul expres de aproximativ 19 km care leagă Autostrada Transilvania (Biharia) de Şoseaua de Centură a Municipiului Oradea (Sântandrei). Este cel de-a patrulea proiect de infrastructură de transport executat înainte de termen în ultimii ani, după pasajul Mogoşoaia de pe Centura Bucureşti şi tronsoanele Ungheni - Târgu Mureş şi Cheţani - Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania.

La aceste se adaugă proiecte de infrastructură feroviară ca reabilitarea căii ferate Vinţu de Jos - Simeria sau aeroportuară - extinderea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Maramureş din Baia Mare, modernizarea Aeroportului Transilvania din Târgu Mureş sau construcţia noului terminal T4 al Aeroportului Internaţional Iaşi.

Printre proiectele de referinţă STRABAG în domeniul construcţiilor civile se numără: JW Marriott Grand, Opera Center I şi II, Sky Tower, Centrul de cercetări ştiinţifice de la Măgurele ELI-NP, Parklake Mall, Promenada Mall, ANA Tower sau Catedrala Mântuirii Neamului. Totodată, compania are în portofoliu numeroase proiecte de energie regenerabilă (parcurile eoliene Cernavodă I, Pantelimon, Casimcea, Topolog - Dorobanţu, Moldova Nouă), dar şi de staţii de tratare a apelor (Târgovişte Sud, Satu Mare, Făgăraş).

Compania se evidenţiază ca unul dintre pionierii utilizării Building Information Modeling (BIM) pe plan local. Vizualizarea proiectului, scanările şantierelor cu drona, machine control şi modelarea 3D pentru coordonarea tehnică şi extragerea cantităţilor au fost câteva dintre cele mai dese utilizări ale procesului BIM în proiectele STRABAG. Această tehnologie a fost esenţială în minimizarea erorilor, optimizarea alocării resurselor, precum şi în respectarea programului de lucrări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb