STRABAG România obţine certificarea ISO 19650 pentru implementarea BIM

A.D.
Companii / 22 octombrie

STRABAG România obţine certificarea ISO 19650 pentru implementarea BIM

STRABAG România anunţă obţinerea recentă a certificării ISO 19650 pentru implementarea metodologiei Building Information Modeling (BIM) în proiectele sale.

Potrivit comunicatului primit la redacţie, obţinerea acestei certificări se aliniază perfect cu iniţiativa României de a integra metodologia BIM în proiectele de construcţie finanţate din fonduri publice.

Acesta este un pas semnificativ care poziţionează compania drept lider în transformarea digitală a sectorului construcţiilor din ţară ca eficienţă, inovaţie şi sustenabilitate.

Industria construcţiilor din România s-a confruntat cu numeroase provocări, cum ar fi execuţia fragmentată a proiectelor, gestionarea ineficientă a resurselor şi lipsa investiţiilor în inovaţie. Experţii din domeniu subliniază că aceste probleme au dus la un decalaj semnificativ în productivitate faţă de alte industrii. Adoptarea proceselor BIM de către STRABAG, confirmată prin certificarea ISO, reprezintă un pas decisiv în depăşirea acestor provocări.

"Certificarea ISO confirmă angajamentul nostru de a implementa soluţii digitale de ultimă generaţie care transformă procesele tradiţionale de construcţie într-o abordare integrată şi eficientă," a declarat Cătălin Andrei, Head of BIM STRABAG România.

"Prin adoptarea BIM, ne propunem să sporim eficienţa şi să stabilim noi standarde pentru colaborare şi livrarea proiectelor în întreaga industrie a construcţiilor din România."

Metodologia BIM contribuie la rezolvarea multora dintre problemele cu care se confruntă industria, promovând o abordare colaborativă şi integrată în realizarea proiectelor de construcţie. BIM îi conectează digital pe toţi cei implicaţi în procesul de construcţie prin intermediul unui model tridimensional cuprinzător, la care toate părţile implicate au acces şi din care pot fi preluate toate datele relevante pe parcursul tuturor fazelor proiectului.

Obţinerea acestei certificări de către STRABAG se aliniază cu planurile României de a integra tehnologia BIM în proiectele de construcţie finanţate din fonduri publice. Guvernul român a aprobat în 2022 un memorandum care conturează o foaie de parcurs pentru implementarea BIM, parte integrantă a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care vizează modernizarea sectorului construcţiilor prin introducerea de practici digitale şi sustenabile.

Astfel, certificarea ISO a STRABAG întăreşte angajamentul său de a avea un rol de lider în implementarea BIM în România. Strategia companiei vizează integrarea BIM în toate etapele proiectului - de la proiectare la execuţie şi operare.

"Această certificare nu se referă doar la tehnologie; este vorba despre cultivarea unei culturi colaborative şi inovatoare în sectorul construcţiilor", a adăugat Lidia Buduroi, Manager de Calitate şi Sustenabilitate la STRABAG România. "Prin combinarea BIM cu contracte colaborative şi echipe integrate, construim o fundaţie solidă pentru proiecte de construcţie mai eficiente, sustenabile şi reziliente în România."

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb