Strategiile de campanie trec prin bucătăria Parlamentului

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 4 august 2011

Rahat turcesc la Parlamentul român.

Rahat turcesc la Parlamentul român.

Reconfigurarea strategiilor de campanie a devenit principala ţintă a politicienilor autohtoni. Mesajul dat de lideri către organizaţiile din teritoriu este clar: pomenile electorale trebuie folosite doar în caz de extremă urgenţă, iar promisiunile fără acoperire nu mai aduc voturi. În plus, nici ura faţă de un candidat sau partid nu mai poate fi speculată în condiţiile polarizării evidente a votanţilor. Găleţile, pungile cu orez, zahăr şi ulei nu mai pot produce voturi în condiţiile în care electoratul a constatat pe propria piele că plăteşte înzecit fiecare "cadou".

Preşedintele ţării i-a avertizat pe politicienii din arcul guvernamental că ar face bine să scape cât mai repede de discursul populist, imediat după ce câţiva membrii ai PDL s-au grăbit să anunţe o posibilă creştere a salariilor bugetarilor de la 1 octombrie: "Vreau să se ştie că nu este de tolerat niciun fel de populism. Situaţia în jurul nostru, în UE, este fragilă, ca urmare este fragilă şi în România. Orice populisme pot dezechilibra echilibrele macroeconomice şi ne-am bate joc de sacrificiile pe care le-au făcut românii, în mod deosebit în 2010 şi 2011, prin cele ce au suferit ca urmare a aplicării programului de austeritate. Fragilitatea situaţiei generale ne obligă la prudenţă". În schimb, unul din liderii opoziţiei, Victor Ponta, este convins că majorarea pensiilor şi salariilor va fi folosită ca instrument de campanie exact la momentul oportun: "Dacă mă uit la premierul Emil Boc, care iată este mai populist decât cel mai populist partid de opoziţie, şi anunţă un singur lucru, că va mări pensiile şi salariile la anul, îmi dovedeşte foarte clar că - Doamne fereşte dacă va fi o nouă criză - suntem la fel de nepregătiţi şi suntem întâmpinaţi cu aceleaşi declaraţii demagogice din 2009". Pe acest fond, strategii de campanie consideră că a sosit momentul pentru a fi scoase în faţă figuri noi, fapt ce deranjează oamenii cu vechime în partide, care doresc să-şi conserve poziţiile chiar şi în detrimentul punc-tajului general obţinut de formaţiunile din care fac parte. Marea bătălie se dă în acest moment pentru o poziţionare cât mai bună pe listele electorale, parlamentarii fără iniţiative legislative şi cei cu multe absenţe fiind vizaţi să fie eliminaţi din ecuaţia alegerilor.

Dincolo de aceste aspecte strict politice, parlamentarii, chiar şi în vacanţă, se dovedesc preocupaţi de bunul mers al instituţiei în care îşi desfăşoară activitatea. Astfel, în această săptămână, pentru bucătăria Parlamentului au fost achiziţionate nu mai puţin de 4 tone de carne de porc dar şi alte produse alimentare în valoare de 10.000 de euro. Lista este destul de lungă şi oricât ar fi de evitat umorul facil, nu pot fi ignorate câteva sortimente. Astfel, pe lângă cele 800 de kilograme de pulpă cu şorici au fost cumpărate şi 200 de kilograme de creier şi 50 de kilograme de rahat! Atenţia sporită va fi menţinută cu ajutorul a 2,5 tone de cafea, aşa că se anunţă o sesiune parlamentară deosebit de interesantă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb