Struţo-cămila PSD-PNL a intrat în conservare

Sorin Rosca Stanescu
Politică / 4 octombrie

Sorin Rosca Stanescu

Generalul cu patru stele Nicolae Ciucă a dat milităria jos din pod. Şi a informat răspicat opinia publică asupra faptului că alianţa PSD-PNL "a intrat în pauză operativă". Putem observa cu uşurinţă că preşedintele PNL, care este totodată candidat prezidenţial, a utilizat un termen pur militar pentru a se referi la modul iresponsabil în care înţelege că trebuie administrată România în acest an extrem de dificil. Ce să înţelegem?

"Pauza operativă", adică suspendarea colaborării dintre cele două partide care alcătuiesc majoritatea parlamentară şi care susţin un Guvern în care se regăsesc reprezentanţii PSD şi PNL, înseamnă de fapt intrarea alianţei în conservare. Ruperea, fie ea şi temporară, a oricăror forme de colaborare. Extrem de succint, scurtcircuitarea activităţii Guvernului. Cum să navigheze un Guvern în ape tulburi, atâta timp cât stânga nu ştie ce face dreapta, iar dreapta nu ştie ce face stânga? O coaliţie, o alianţă la guvernare înseamnă în primul şi în primul rând colaborare. În raport cu fiecare provocare în parte, vin reprezentanţii fiecărui partid şi propun soluţii în acord cu programele politice ale acestora, dar şi cu exigenţele de moment. Din dezbaterea care are loc, rezultă o formulă amiabilă, cea mai potrivită la momentul dat pentru a răspunde necesităţilor naţiunii române. După care, desigur, fiecare partid are latitudinea de a se împăuna, în măsura în care a oferit cele mai multe sau cele mai bune soluţii.

Când am denumit această alianţă, care în principiu este împotriva firii, drept o struţo-cămilă, m-am gândit că va fi foarte dificil ca cele două partide să se înţeleagă până la terminarea ciclului electoral şi să tragă în aceeaşi direcţie, dând prioritate interesului naţional. Din păcate, am avut dreptate atunci când am prognozat că struţo-cămila nu va putea funcţiona până la capăt. Şi, iată, nu mai funcţionează de vreme ce una dintre părţi, respectiv Partidul Naţional Liberal, a anunţat ritos că alianţa îşi ia "o pauză operativă". Cu alte cuvinte, liderii nu se mai întâlnesc, nu mai negociază nici măcar pe telefon şi fiecare acţionează de capul lui şi de capul partidului lui în Executivul de la Bucureşti. Dacă aşa se întâmplă la nivel central, ne putem cu uşurinţă imagina haosul care se instaurează la nivel local.

Dacă am fi avut un preşedinte al României în adevăratul înţeles al cuvântului, acesta ar fi sărit ca ars auzind decizia liderului PNL şi ar fi intervenit în forţă, pentru a opri degringolada cât încă nu e prea târziu. Din păcate, nu avem un astfel de preşedinte. Dimpotrivă. Am toate motivele să bănuiesc că, ranchiunos cum e, domnul Klaus Iohannis este cel care de fapt l-a inspirat pe Nicolae Ciucă, plătindu-şi astfel cum ştie el mai bine poliţele pentru faptul că PSD a refuzat să participe la siluirea Constituţiei şi la elaborarea unui act normativ pentru un singur om. Adică pentru preşedinte.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Normalitatea ne arata altceva .Alianta ce este la guvernare s-a nascut dintr-un simplu calcul matematic determinat de procentele partidelor aflate in Parlament totul realizat dupa fuga USR ce a oferit PSD posibilitatea de a guverna alaturi de PNL.Romania nu avea alta solutie matematica si politioca .Romania nu putea rata obtinerea banilor din PNRR si nici pozitionarea militara alaturi de Ucraina spulberind astfel visarea unora (vezi Ungaria Mare )ce doreau alipirea unor teritorii romanesti .Alegerile viitoare ne vor arata daca cetateanul a inteles cit de nociv este sa isi ofere votul partidelor de buzunar ce mai mult incurca decit descurca .Daca cetateanul voteaza majoritar PSD si PNL atunci Alianta neavind alta solutie va reveni in forta dupa 1 ianuarie 2025 .Geoana „nedreptatitul” Simion „ culegatorul ”Sosoaca „ cea minunata” sau Lasconi cea „mult credincioasa ” sau Diaconescu inca „nevazut necunoscut ” nu pot trece mediatic pe „ rominul absolut ”numit Ciuca sau peste cel numit in Media cindva „covrigarul” Ciolacu .PSD si PNL sunt condamnati sa conduca Romania cel putin inca 8 ani .Deocamdata politic PSD si PNL sunt dezbinati asa cum sade bine oricarui liberal si vor incerca, in ultimile luni ,doar sa isi mareasca procentele .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5085
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2942
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9133
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.6722

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb