Studenţii la Medicină, voluntari în pandemia de coronavirus

Ana Felea
Miscellanea / 4 decembrie 2020

Studenţii la Medicină, voluntari în pandemia de coronavirus

Situaţia din spitatele din toată ţara se înrăutăţeşte de la o săptămână la alta. Personalul medical este epuizat, secţiile de Terapie Intensivă sufocate de pacienţi în stare gravă, iar Unităţile de Primiri Urgenţe depăşite de valul de prezentări atât din rândul bolnavilor cu simptomatologie specifică infecţiei cu SARS-CoV-2, cât şi din rândul bolnavilor cronici.

În tot acest haos, vine o gură de oxigen din partea studenţilor la Medicină. La Galaţi, 53 de tineri au acceptat să ajute personalul medical din spitatele din judeţ sau din zonele aflate în apropierea domiciliului lor.

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi a informat: "Având în vedere contextul actual generat de evoluţia situaţiei epidemiologice naţionale determinată de răspândirea virusului SARS-CoV-2, în conformitate cu ordonanţa de urgenţă nr. 197 din 18 noiembrie 2020 şi cu decizia rectorilor şi decanilor universităţilor şi facultăţilor de medicină şi farmacie din România, Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi a identificat un număr de 53 studenţi voluntari din anii 4, 5 şi 6 Medicină şi din anii 3, 4 Asistenţă Medicală Generală care vor sprijini unităţile sanitare şi serviciile de urgenţă prespitalicească pe durata stării de alertă declarate în condiţiile legii şi pentru o perioadă de 30 de zile de la data încetării stării de alertă".

Tinerii vor desfăşura activităţi de îngrijire a stării de sănătate şi alte activităţi de monitorizare şi asistare a pacienţilor din focarele Covid, sub coordonarea personalului medical din cadrul unităţilor medicale unde sunt repartizaţi, prin ordin al Comandantului acţiunii, emis pe baza analizei necesităţilor realizate la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

La sugestia Facultăţii de Medicină şi Farmacie Galaţi, ministrul secretar de stat Raed Arafat a acceptat ca repartiţia studenţilor voluntari să fie făcută în localităţile de domiciliu sau în apropierea acestora. Astfel, voluntarii studenţi vor merge la Spitalele Judeţene din Brăila şi Galaţi, Spitalul TBC, Infecţioase, Spitalul din Tecuci şi pe maşina SMURD.

Buzăul, ocolit de studenţii voluntari

La Buzău situaţia nu este atât de bună. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău au fost repartizaţi, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, 13 voluntari, studenţi din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti. Însă, răspunsul a fost sub aşteptări. Până acum, un singur student din cei 13 a acceptat să vină la Buzău, la Spitalul Judeţean. Chiar şi aşa, în aşteptarea tinerilor, reprezentanţii unităţii spitaliceşti şi autorităţile judeţene fac toate demersurile pentru a le putea asigura studenţilor voluntari care ar putea ajunge la Buzău, toate condiţiile. Tinerii vor avea cazarea şi masa asigurate.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că circa 2000 de tineri care să pregătesc să devină medici şi asistenţi şi-au arătat disponibilitatea de a lucra alături de cadrele medicale din spitalele COVID din toată ţara. În această perioadă grea, studenţii la Medicină, repartizaţi în spitalele COVID, reprezintă o adevărată gură de oxigen pentru medicii şi asistentele care au ajuns să lucreze ore întregi fără pauză, având în grijă zeci de pacienţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb