Studii: Device-urile de încălzire a tutunului - alternativa cea mai puţin nocivă pentru fumători

GEORGE MARINESCU
Companii / 12 iunie

Studii: Device-urile de încălzire a tutunului - alternativa cea mai puţin nocivă pentru fumători

Device-urile de încălzire a tutunului reprezintă în acest moment, potrivit informaţiilor din studiile clinice ale companiilor din domeniu, dar şi din studiile clinice independente, alternativa cea mai puţin nocivă pentru fumători, au afirmat, astăzi, participanţii la dezbaterea "Open Science - Innovation drives progress: the evolution of smoke-free products", organizată de Philip Morris International (PMI).

Carrie Wade, Head of Scientific Engagement la compania PMI, a afirmat că inovaţiile din domeniul tobacco ajută oamenii să renunţe la fumatul ţigărilor şi să aibă opţiuni mai bune pentru a continua să fumeze. Ea a arătat că a devenit clar în urmă cu mai multe decenii că fumatul duce la dezvoltarea mai multor boli şi atunci singura opţiune era ca oamenii să fie convinşi să nu mai fumeze şi erau încurajaţi în acest sens. Cu toate acestea, expertul PMI arată că la nivel global mai există miliarde de oameni care fumează.

Carrie Wade a mai spus: "Vestea bună este că acum ştim ce chimicale sunt toxice şi care sunt substanţele legate de dezvoltarea unor boli. Prin inovare am găsit metode pentru nicotina aerosolizată, fără a creşte temperatura acesteia prin ardere, ceea ce reduce efectele pe care unele componente chimice şi toxine le pot avea asupra organismului fumătorilor. Dar inovarea înseamnă a merge şi spre bază, pentru a înţelege produsele, şi produsele noastre de bază oferă o multitudine de dovezi care ne fac să considerăm că am redus impactul substanţelor chimice, dar şi efectul nicotinei toxice în noile produse oferite fumătorilor. Am redus expunerea şi riscurile pentru oamenii care utilizează aceste produse, conform studiilor clinice. În ultimii patru ani s-au făcut în medie peste 100 de studii independente privind device-urile care încălzesc tutunul, pentru a înţelege cum funcţionează acestea şi ce beneficii aduc fumătorilor. S-au făcut studii privind aerosolii, studii clinice, studii privind substanţele chimice, studii toxicologice şi toate au scos în evidenţă că utilizarea acestor device-uri reduce semnificativ expunerea şi riscurile pentru fumători şi că aceste device-uri se află la acelaşi nivel de risc ca terapia privind înlocuirea nicotinei, cum ar fi utilizarea plasturilor sau a gumei de mestecat".

La rândul ei, Christelle Haziza, Global Head Scientific and Medical Affairs a afirmat că, potrivit analizelor făcută pe anumiţi biomarkeri, stabiliţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, trecerea de la ţigările clasice la device-urile bazate pe încălzirea tutunului cu lame ceramice a dus după numai cinci zile de utilizare exclusivă a acestor device-uri la o reducere semnificativă, cuprinsă între 51-90% a valorilor majorităţii biomarkerilor, ceea ce echivalează cu valoarea lor în cazul renunţării la fumat, valoare care scade cu 65-90% în funcţie de fiecare individ.

Christelle Haziza a precizat: "De exemplu, în cazul carboxihemoglobinei, după cinci zile consecutive în care utilizatorii au fumat doar tutun încălzit cu lame ceramice, valoarea acestui biomarker a scăzut cu 51-77%, în timp ce dacă acesta s-ar fi lăsat de tot de fumat reducerea ar fi fost de 54-78%. Când utilizatorul a folosit device-ul cu încălzire inductivă timp de cinci zile, potrivit unui studiu realizat în anul 2023, reducerea carboxihemoglobinei a fost de 64% faţă de fumarea ţigărilor, şi de 72% în cazul în care a folosit tehnologia încălzirii tutunului cu lame ceramice, ceea ce demonstrează că cele două tehnologii reduc semnificativ expunerea la riscuri pentru fumători. De aceea, afirm că cele două device-uri sunt semnificativ mai puţin dăunătoare pentru fumători decât ţigările clasice. Avem nevoie de date pe termen lung, dar vă avertizez că avem nevoie de timp pentru a obţine toate aceste date. Cu toate acestea, acum sunt o mulţime de dovezi ştiinţifice, care chiar dacă nu sunt date pe termen lung, sunt date preliminare, informaţii pe termen scurt, termen mediu şi toate aceste informaţii şi studii ştiinţifice ne arată aceeaşi direcţie: utilizarea device-urilor de încălzire a tutunului sunt mult mai puţin dăunătoare decât ţigările clasice".

Tomas Mc Grath, Global Head Scientific and Medical Affairs, Strategic Operations and Excellence, a spus că, pe baza cercetărilor ştiinţifice, este nevoie de produse care încălzesc tutunul şi care diminuează riscurile pentru fiecare utilizator, dar este nevoie şi de utilizatori ai noilor device-uri pentru ca experţii Philip Morris să constate ce trebuie îmbunătăţit la produsele companiei.

Tomas Mc Grath a arătat: "În ultimii 10 -15 ani tehnologia a avansat atât de mult astfel încât Philip Morris International a dezvoltat şi pus pe piaţă un portofoliu de produse free-smoke, pentru ca fumătorii să aibă o opţiune de a renunţa la ţigări pentru alternative mai bune. Sunt două tehnologii de încălzire pe care le folosim în device-urile Iqos: tehnologia de încălzire cu lame ceramice şi noua tehnologie de încălzire inductivă.

Tehnologia de încălzire cu lame ceramice a fost introdusă în piaţă în anul 2014 şi asigură încălzirea tutunului şi nu arderea lui, în procesul de încălzire fiind eliberate nicotina şi alte arome adiacente. Pe baza feedbackului consumatorilor şi avansului tehnologiei şi inovaţiei, suntem capabili să rezolvăm problemele semnalate de utilizatori cu privire la spargerea sau fisurarea lamelor ceramice din acest device. Pe lângă aceasta, am dezvoltat noua tehnologie de încălzire inductivă folosită în device-urile Iqos Iluma. Noua tehnologie permite încălzirea tutunului din interior, dar în loc să folosim lamele cermaice care la încălzire puternică se puteau fisura, sparge şi strica device-ul, am introdus un inductor metalic în stratul de tutun care poate fi înlocuit. Această bandă metalică, care alternează câmpul electromagnetic în timpul inducţiei, duce la încălzirea tutunului. Amândouă tehnologiile permit încălzirea tutunului într-un mod controlat şi vă asigurăm că stratul de tutun nu este ars. Cele două tehnologii nu ard tutunul, sunt fără fum, au mult mai puţini constituenţi nocivi şi potenţiali nocivi decât cel existent în fumul de ţigară, şi niveluri mai scăzute cu 90-95%; reduc citotoxicitatea cu 90% faţă de ţigările clasice şi reduc cu 95% genotoxicitatea".

Experţii Philip Morris au menţionat că, pe baza studiilor şi feedbackului, dezvoltă în mod constant alternative noi, în acest proces un rol important avându-l inovarea prin care să se asigure că versiunile de produs nou lansate menţin un profil de risc redus comparabil cu versiunile anterioare. Scopul principal al reducerii efectelor nocive ale tutunului este de a obţine un impact pozitiv asupra sănătăţii publice, oferind alternative mai puţin dăunătoare fumătorilor adulţi, astfel încât aceştia să poată trece la acestea în loc să continue să fumeze ţigările clasice, au concluzionat experţii PMI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb