Studiu: 56% din clădirile de birouri vor avea grădini integrate

Andreea Cuzub
Companii #Construcţii / 8 noiembrie 2017

Studiu: 56% din clădirile de birouri vor avea grădini integrate

Începând cu perioada 2018-2019, 56% din clădirile noi livrate vor avea grădini integrate şi spaţii de relaxare în aer liber, potrivit unui studiu ESOP l Corfac International.

Dintr-un total de 700.000 mp spaţii de birouri prevăzute a se livra în 2017-2019, în Bucureşti, mai mult de jumătate - 56%, un total de aproximativ 390.000 mp spaţii de clasa A vor fi în clădiri de birouri care vor avea grădini interioare sau terase înverzite pe acoperiş, investitorii având un landscape (element peisagistic) integrat în proiect.

În Bucureşti, cele mai multe proiecte de birouri cu grădini urbane vor fi în zona de centru-vest, care va acumula spaţii de peste 180.000 mp în proiecte înverzite, precum AFI Tech Park, Campus 6, The Light, The Bridge şi Business Garden Bucharest.

Potrivit unui studiu internaţional, realizat de Universitatea din Exeter, Anglia în colaborare cu Universitatea din Groningen, Olanda şi Universitatea din Queensland, Australia, plantele şi zonele verzi de la birou îmbunătăţesc cu 15% productivitatea angajatilor. Fapt pentru care şi angajatorii sunt mult mai atenţi la mediul de lucru, fenomen observat şi de investitori în noua generaţie de clădiri de birouri.

"În trecut, dezvoltatorii proiectelor de birouri foloseau terenul la maximum, pentru construcţii şi pentru locuri de parcare, rar fiind amenajate spaţii verzi, şi atunci alocându-se resurse minime.

Acum însă, dezvoltatorii investesc şi în acest aspect, unul din două proiecte lansate şi anunţate pe piaţa de birouri din Bucureşti au integrate şi elemente peisagistice în designul exterior şi mobilier urban, spaţii înverzite cu funcţiuni de relaxare sau ca alternativă a spaţiului de lucru.

Proiectele noi de birouri au prevăzute grădini interioare cu terase unde se poate bea o cafea şi socializa, zone verzi cu mobilier urban şi WiFi, amfiteatre în aer liber sau parcuri, prezentate ca viitoare facilităţi pentru angajaţi, astfel încât aceştia să fie mai creativi şi mai productivi, să se poată relaxa aproape de spaţiul de lucru sau chiar să folosească aceste spaţii înverzite pentru întalniri şi networking.

Acest lucru nu poate decât să ne bucure, pentru că este un semn că dezvoltatorii cer arhitectilor soluţii superioare de consrucţie şi amenajare, care pe termen lung vor face diferenţa între proiecte", declară Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb