STUDIU ACCA: Costul anual al crimelor financiare la nivel mondial ajunge la 3,5 trilioane de dolari

C.B.
Miscellanea / 29 ianuarie 2020

Costul anual al crimelor financiare la nivel mondial ajunge la 3,5 trilioane de dolari

Crimele financiare costă anual companiile sute de miliarde de dolari. Tehnologia joacă un rol principal în creşterea frecvenţei şi rapidităţii realizării crimelor financiare. Astfel, la fiecare 39 de secunde, undeva pe glob, are loc un nou atac cibernetic, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Majoritatea organizaţiilor nu deţin mecanisme de protecţie a informaţiilor de importanţă critică şi încă nu alocă un buget suficient pentru dezvoltarea unor sisteme avansate de cibersecuritate, arată studiul realizat de ACCA - Association of Chartered Certified Accountants împreună cu EY, Economic Crime in a Digital Age.

Potrivit sursei citate, sondajul, realizat în rândul a 1400 de Directori Executivi şi experţi în securitatea informaţiilor reprezentând cele mai mari organizaţii din lume, identifică un nivel crescut de îngrijorare privind riscurile unor atacuri cibernetice şi o concentrare pe alocarea resurselor pentru modernizarea şi perfecţionarea sistemelor de protecţie şi prevenire a atacurilor cibernetice.

Andreia Stanciu, Head of ACCA - South-Eastern Europe a declarat: " Dimensiunea pericolului atacurilor cibernetice nu poate fi subestimată de către specialiştii în finanţe. Spre exemplu, în întreaga lume sunt trimise în fiecare zi peste 6.4 miliarde de email-uri de pe conturi false care au potenţial dăunător pentru companii. De aceea, specialiştii în finanţe sunt nevoiţi să-şi revizuiască capacităţile de protecţie cibernetică şi să-şi actualizeze sistemele care ţin de siguranţa şi securitatea datelor."

Astfel, în următorii cinci ani, una dintre principalele probleme cu care se vor confrunta organizaţiile în consolidarea sistemului lor de apărare cibernetică este deficitul global de 1.8 milioane de specialişti în securitate şi acoperirea necesarului de expertiză în domeniu.

Carmen Adamescu, Partener, Asistentă în afaceri, EY România, menţionează : "Dintre vectorii de atac bazaţi pe ingineria socială, campaniile de "spear phishing" reprezintă un risc major pentru companii datorită eficacităţii ridicate. În practică, aproximativ 10% dintre angajaţii vizaţi de entităţi maliţioase au fost compromisi, furnizând credentiale de acces şi alte informaţii ce pot fi folosite în atacuri ulterioare. "

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb