Studiu Accace: Angajatorii şi angajaţii din Ungaria plătesc cele mai mari taxe către stat pentru contractele de muncă

F. A.
Comunicate de presă / 15 decembrie 2011

Studiu Accace: Angajatorii şi angajaţii din Ungaria plătesc cele mai mari taxe către stat pentru contractele de muncă

Ungaria este ţara din Europa de Sud-Est în care atât angajatorul, cât şi angajatul plătesc cele mai mari taxe către stat aferente contractului de muncă, acestea depăşind, în medie, cumulat, dublul salariului net, informează un comunicat de presă remis redacţiei.

Aceasta este principala concluzie a studiului "Nivelul de contribuţii datorate statului în Europa Centrală şi de Est", realizat de către Accace în lunile noiembrie şi decembrie în şase ţări din regiune: România, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Polonia şi Slovacia. Obiectivul acestui studiu este de a arăta unde se află ţara noastră pe piaţa muncii, din punctul de vedere al taxelor, în contextul în care la nivelul Uniunii Europene se încearcă o coordonare şi echilibrare a diferitelor sisteme de muncă.

Primele trei ţări cu cele mai ridicate contribuţii din partea angajatului sunt: Ungaria (60,82%), România (42,57%) şi Polonia (41,40%), în timp ce primele trei ţări cu cele mai ridicate contribuţii din partea angajatorului sunt: Cehia (46,58%), Ungaria (45,83%) si Slovacia (45,78%).

Mihaela Vîrlan, Manager Director Acacce România şi Bulgaria, a declarat: "Pentru investitorii care caută pieţe noi în care să se dezvolte în regiune şi vor o analiză macro concludentă a pieţei muncii, acest tip de studiu este de un real ajutor. Cu atât mai mult, cu cât Europa Centrală şi de Est cunoaşte o dinamică aparte şi variaţii foarte mari de la stat la stat. Vorbind despre România, acest studiu arată că aici există cel mai echilibrat raport angajat-angajator la nivel de contribuţii aferente contractului de muncă, în ciuda numărului total mai mare de contribuţii plătite către statul român, în comparaţie cu ţările învecinate. Din nou, Bulgaria surprinde, fiind singura ţară dintre cele şase în care totalul contribuiilor reprezintă mai puţin de jumătate din netul stabilit ca punct de reper".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb