Studiu Accenture: "Companiile care îşi aliniază programele de securitate cibernetică la obiectivele de business au cu 18% mai multe şanse să îşi crească veniturile"

D.R.
Companii / 22 iunie 2023

Studiu Accenture: "Companiile care îşi aliniază programele de securitate cibernetică la obiectivele de business au cu 18% mai multe şanse să îşi crească veniturile"

Companiile care îşi aliniază cu precizie programele de securitate cibernetică la obiectivele de afaceri au cu 18% mai multe şanse să îşi crească veniturile, cota de piaţă, precum şi cu 26% mai multe şanse de a reduce costul incidentelor, se precizează într-un studiu realizat de Accenture.

Raportul Accenture "State of Cybersecurity Resilience 2023" se bazează pe un sondaj realizat în rândul a 3.000 de directori de securitate şi de afaceri din organizaţii mari din Europa, America de Nord, America de Sud şi Asia-Pacific. Raportul identifică un grup de companii care se află în fruntea eforturilor lor în domeniul securităţii cibernetice. Aceste companii - pe care Accenture le numeşte "transformatori cibernetici" şi care reprezintă 30% dintre respondenţi - reuşesc să atingă un echilibru între a excela în ceea ce priveşte rezilienţa cibernetică şi alinierea la strategia de afaceri pentru a obţine rezultate de afaceri mai bune.

"Adoptarea accelerată a tehnologiilor digitale, cum ar fi inteligenţa artificială generativă - combinată cu reglementări complexe, tensiuni geopolitice şi incertitudini economice - testează abordarea organizaţiilor în ceea ce priveşte gestionarea riscurilor cibernetice", a declarat Paolo Dal Cin, lider global al Accenture Security. "În acest mediu schimbător, e necesar ca liderii să integreze securitatea cibernetică în strategiile lor de transformare digitală. Aceasta este una dintre caracteristicile cheie de diferenţiere a transformatorilor cibernetici, care demonstrează că sunt mai bine pregătiţi pentru a obţine rezultate de succes în afaceri", a adăugat Paolo Dal Cin.

Patru caracteristici diferenţiază transformatorii cibernetici de alte companii. Acestea sunt: capacitatea de a integra securitatea cibernetică şi gestionarea riscurilor, utilizarea securităţii cibernetice ca serviciu pentru a îmbunătăţi operaţiunile de securitate, protejarea ecosistemului, utilizarea automatizării.

"În timp ce organizaţiile iau măsuri pentru a alinia mai bine programele de securitate cibernetică cu obiectivele de business, există încă mult loc pentru îmbunătăţiri, mai mult de 60% dintre respondenţi fiind încă victime ale unor breşe venite din afara organizaţiilor lor", a declarat Jacky Fox, Accenture Security lead pentru Europa. "Pentru a lucra mai eficient în cadrul conducerii şi pentru a ne asigura că eforturile de securitate au un impact pozitiv, este nevoie de un director de securitate a informaţiei (CISO), care să acţioneze ca un educator şi colaborator cu liderii care nu sunt responsabili de securitate."

Raportul evidenţiază faptul că organizaţiile care integrează trei acţiuni cheie de securitate cibernetică în eforturile lor de transformare digitală şi aplică practici solide în întreaga organizaţie au şanse de aproape şase ori mai mari să experimenteze transformări digitale mai eficiente decât cele care nu fac ambele lucruri.

Acţiunile de securitate cibernetică pe care organizaţiile le pot implementa pentru a creşte succesul şi satisfacţia transformărilor lor digitale sunt următoarele:

solicitarea de controale de securitate cibernetică a produselor şi serviciilor, aplicarea securităţii cibernetice în mod progresiv, desemnarea unui reprezentant în domeniul securităţii cibernetice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb