STUDIU AGENDA CIO ROMÂNIA 70% din cele mai mari companii din România au anunţat o creştere de cel puţin 10% a bugetelor IT faţă de anul 2005

Ziarul BURSA #Companii #IT / 29 august 2006

De la începutul anului şi până în prezent, 70% dintre directorii IT de vârf ai celor mai mari companii din România au anunţat o creştere de cel puţin 10 procente a bugetelor IT faţă de anul 2005. Conform raportului anual CIO pentru 2007 - "Agenda CIO România" - este de aşteptat ca bugetele de afaceri să crească în continuare, dar creşterea bugetelor alocate sectorului IT va fi mai lentă. Studiul "Agenda CIO România" se bazează pe răspunsurile date de 21 de directori IT al celor mai mari companii din ţară care administrează, cumulat, în anul 2006 un buget IT de 220 milioane euro, iar companiile lor au venituri însumate de 15 miliarde euro. Studiul arată că directorii IT au bugete mai mari, dar trebuie să contribuie mai mult la creşterea şi eficientizarea afacerilor, informează Rompres. Conform studiului, priorităţile CIO pentru anul în curs sunt îmbunătăţirea proceselor de afaceri (prioritate de vârf pentru 62 la sută), atragerea, păstrarea şi creşterea relaţiilor cu clienţii (48 la sută) şi creşterea competitivităţii (43 la sută).

Din studiu reiese că în anul 2006 priorităţile de tehnologie vor fi reprezentate de aplicaţiile "business inteligence" (BI), de managementul proceselor de afaceri (Business Process Management - BMP) şi de planificarea resurselor (Enterprise Resource Planing - ERP). 62 la sută dintre CIO au ales BI, 57 la sută au ales BMP şi au ales ERP.

Pentru 2007 şi 2009 trendul de dezvoltare va fi acelaşi însă studiul relevă mai multe particularităţi cea mai notabilă fiind necesitatea de creştere a veniturilor. În topul priorităţilor tehnologice din 2009 pe primul loc se află managementul performanţei firmei (Corporate Performance Management - CPM). CIO Council România este singura asociaţie industrială care reprezintă interesele clienţilor IT corporate. Membrii săi sunt directori IT de top ai unor companii importante ca: British American Tobacco, CEC, ALRO, ING Bank, National Bank of Romania, Nestle, Pepsi, Petrom, Poşta Română, Raiffeisen Bank, Rompetrol, Romtelecom, Selgros, Shell Gas, Tuborg, Vodafone România.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb