STUDIU AL CAMEREI AMERICANE DE COMERŢ ŞI BOSTON CONSULTING GROUP: Europa de Est, un mediu de afaceri tot mai căutat de americani

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 martie 2005

Investitorii americani sînt din ce în ce mai interesaţi să-şi realizeze afacerile în Europa de Est, potrivit unui raport publicat de Camera Americană de Comerţ şi Boston Consulting Group (BCG). Acesta notează că o companie din cinci intenţionează să-şi transfere afacerile în ţările europene. Pentru 26% din companiile americane, Europa de Est a devenit cea mai importantă regiune de plasare a investiţiilor.

Ramuri industriale precum cea producătoare de autoturisme ori bunuri, îşi îndreaptă tot mai mult atenţia către piaţa est-europeană, stabilindu-şi unităţi în regiune ori extinzîndu-şi activităţile pe care le derulează deja aici. Companiile din domeniul serviciilor se orientează, la rîndul lor, să-şi reamplaseze sau să-şi mute anumite segmente de activitate în statele din zona amintită. Companiile din SUA apreciază, în mod special, costurile scăzute cu munca în Europa de Est.

Conform studiului menţionat, cele mai atractive pieţe ale muncii din Europa sînt, pentru investitorii americani, Polonia, Republica Cehă şi Slovacia. Urmează Marea Britanie şi Irlanda, deşi acestea nu sînt state est-europene. Dieter Heuskel, preşedinte al BCG Germania, declară: "Ca locaţie de producţie, Germania pierde rapid teren comparativ cu vecinii săi din Europa de Est, în vreme ce atractivitatea ca locaţie pentru activităţile de marketing şi cercetare rămîne neschimbată. Acest tip de schimbare structurală afectează şi alte economii dezvoltate, precum Statele Unite şi Japonia". În opinia lui Dieter Heuskel, companiile caută cele mai potrivite locaţii pentru fiecare element din lanţul lor valoric.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb