ZIARUL BURSA

18 martie 2005
Ediţia din 18.10.2024

După mai multe amînări, Codul Fiscal abia la prima lectură!

Laurenţiu PopaCompanii / 18 martie 2005 /

Un trimestru irosit pentru oamenii de afaceri. Cel puţin deocamdată. Patronii se plîng că Guvernul îi tot amînă cu noile modificări la Codul Fiscal. "Sîntem la jumătatea lunii martie şi nu ştim pe ce stăm, ca să ne facem planul de afaceri", se plînge un om de afaceri important. După mai multe amînări, ieri Guvernul a ajus abia la prima lectură a proiectului de ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codului Fiscal.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Nisip şi scoici

Cornel CodiţăEditorial / 18 martie 2005

Cornel Codiţă

A fost odată ca niciodată, pe cînd FSN-ul se potcovea cu 99 de ocale de fier şi tot sărea de 66 procente în alegeri, a fost deci o vreme a exploziei de partide.

Iliescu şi Geoană s-au împăcat

Politică / 18 martie 2005

Senatorii social democraţi Ion Iliescu şi Mircea Geoană s-au aflat ieri împreună în teritoriu, la filiala PSD Dolj unde, întrebaţi despre schimbul dur de replici pe care l-au avut în urmă cu ceva timp prin intermediul presei, cei doi au afirmat...

AVAS se mută pe Calea Victoriei

Companii / 18 martie 2005

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va avea un nou sediu, situat în Calea Victoriei nr. 218 din Bucureşti, conform unei hotărîri aprobate ieri de Guvern, a anunţat purtătorul de cuvînt al Executivului, Oana Marinescu.

"Azomureş" - pe punctul să îşi închidă porţile

Andreea NegruPiaţa de Capital / 18 martie 2005 /

Adunarea generală Extraordinară a acţionarilor societăţii "Azomureş" Tîrgu-Mureş, reprezentînd 75,15% din capitalul social a decis încetarea activităţii de producţie a societăţii în cazul majorării preţului gazului metan care conduce la...

Producătorii de mobilă sînt afectaţi

Iulia GrosuPiaţa de Capital / 18 martie 2005 /

Anul 2005 a debutat tumultos pentru produ-că-torii români de mobilă. Avalanşa scumpirii materiilor prime, în-ce-pută anul trecut, a continuat în acest an cu majorări ale tarifelor la energia electrică şi gazele naturale.

"Silcom" Lugoj a avut un an foarte bun

Iulia GrosuPiaţa de Capital / 18 martie 2005 /

"Silcom" Lugoj a realizat anul 2004 o cifră de afaceri de 89,3 miliarde de lei, aproximativ la acelaşi nivel ca cea din anul precedent. Conform directoru-lui general al societăţii, domnul Claudiu Sorinka, anul ce a trecut a fost unul...

Începem să învăţăm

Eli RomanCompanii / 18 martie 2005 /

Producţia totală de lînă este în creştere, trend pe care se situează doar de anul trecut, cînd a depăşit nivelul maxim de după 1989 de 17.332 tone. Anul trecut a fost de 18.387 tone.

Cantitatea de vin exportată depinde de autorităţi

Eli RomanFrăţia Vinului / 18 martie 2005

Exporturile de vin ar putea înregistra creşteri majore, în acest an, dacă Ministerul Agriculturii va acorda produ-cătorilor de vin prime la export, consideră Ovidiu Gheorghe, director general al Patronatului Naţional al Viei şi Vinului (PNVV).

IBM concediază 500 de angajaţi din Suedia

A.V.Internaţional / 18 martie 2005

Compania americană "International Business Machines" (IBM), cel mai mare furnizor mondial de hardware, va concedia 500 de angajaţi ai săi din Suedia, adică aproximativ 8% din cei 4.000 de salariaţi de care dispune în această ţară.

Cîştiguri în scădere pentru "Konica Minolta"

Alina VasiescuInternaţional / 18 martie 2005

"Konica Minolta Holdings" Japonia, producător de aparate foto digitale şi echipamente de birou, şi-a modificat în sens negativ previziunile referitoare la profitul pe anul fiscal 2004/2005, din cauza unor întîrzieri în lansarea noilor...

1400 miliarde lei pentru apartamentele ANL

A.T.Companii / 18 martie 2005 /

Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru construcţii şi amenajarea teritoriului, a declarat ieri că Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) şi-a programat să finalzieze, în acest an, circa 5000 de apartamente care vor fi închirate tinerilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo