Sindicatele europene se opun liberalizării serviciilor în UE

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 martie 2005

Confederaţia Europeană a sindicatelor (CES), care a convocat pentru sîmbătă o manifes-taţie de proporţii la Bruxelles, pledează pentru retragerea completă a proiectului de directivă "Bolkestein" privind liberalizarea serviciilor în Uniunea Europeană. Sindicaliştii se tem că, în situaţia în care întreprinderilor cu sediul central într-un stat membru al UE, amplasate în alt stat din spaţiul Uniunii, li se va permite să aplice legislaţia din ţara de origine, o astfel de directivă ar putea alimenta practici de dumping social. "Nu putem accepta ca serviciile publice să fie puse în pericol", a declarat secretarul general al CES, britanicul John Monks. Potrivit spuselor sale, directiva nu poate neglija dispoziţiile dreptului muncii şi ale legis-laţiei din domeniul social. Pro-iectul de directivă din domeniul serviciilor "constituie unul dintre motivele pentru care lucrătorii europeni îşi consideră ameninţate standardele de viaţă", a mai apreciat John Monks.

Liderul CES a afirmat că sindicatele doresc retragerea documentului sau cel puţin aducerea unor amendamente substanţiale în aspecte precum "principiul ţării de origine".

Pe de altă parte, CES cere o reformă flexibilă a Pactului de stabilitate şi de creştere, şi mai multe fonduri pentru formare, cercetare şi inovare.

La protesul de sîmbătă sînt aşteptaţi circa 50.000 de participanţi inclusiv din România. Acesta va avea loc cu puţin timp înainte de tradiţionalul summit de primăvară al şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană (UE).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb