Studiu Aon: 43% dintre multinaţionale acordă beneficii extrasalariale angajaţilor

S.B.
Companii / 30 iulie

Studiu Aon: 43% dintre multinaţionale acordă beneficii extrasalariale angajaţilor

43% dintre companiile multinaţionale acordă deja beneficii minime globale, iar dintre acestea aproape trei sferturi se concentrează cu precădere spre patru tipuri de beneficii. Cele mai întâlnite beneficii extrasalariale minime oferite în prezent sunt programele de asistenţă medicală pentru angajaţi şi asigurările de viaţă (73%), concediul de maternitate (70%) şi concediul de paternitate (69%), potrivit studiului Aon 2024 Global Benefits Trends.

În cadrul studiului, au fost analizate răspunsurile primite de la companiile multinaţionale participante cu privire la evoluţia rolurilor, responsabilităţilor şi priorităţilor profesioniştilor care se ocupă de elaborarea beneficiilor pentru angajaţi. Acest lucru este important, deoarece la nivel global, programele sunt într-o continuă schimbare. În acest context, 89% dintre corporaţiile chestionate consideră că prioritatea principală este competitivitatea programelor de beneficii.

La nivel global, companiile se confruntă cu tendinţa constantă de creştere a costurilor beneficiilor, cu schimbarea percepţiilor privind mobilitatea angajaţilor, provocările legate de aplicarea noilor reglementări privind transparenţa salarială, echitatea socială şi motivarea angajaţilor, dar şi rolul tehnologiei în susţinerea culturii organizaţionale.

"Organizaţiile trebuie să gestioneze provocările cauzate de deficitul forţei de muncă, să se adapteze şi să implementeze rapid o suită de pachete minime standard de beneficii pentru a susţine eforturile de atragere şi retenţie a talentelor", a declarat Eugen Anicescu, CEO Aon România. "În următorii doi ani, ne aşteptăm la dublarea numărului de programe de beneficii minime şi la creşterea interesului pentru zona de wellbeing, a programelor care susţin sănătatea preventivă şi sănătatea mintală."

Aon 2024 Global Benefits Trends relevă faptul că în prezent există o creştere a implementării măsurilor de acordare a beneficiilor minime din punct de vedere strategic, mult mai bine aliniate la obiectivele largi ale corporaţiei. Cu toate acestea, actualele strategii pot fi extinse şi îmbunătăţite: 96% dintre companii se concentrează pe acordarea asigurărilor de sănătate, dar mai puţine companii pun accent pe programele de pensii (74%) şi concediu (72%). Dintre entităţile chestionate, 59% menţionează că ţin cont de părerile angajaţilor atunci când elaborează priorităţile strategice. Astfel, pentru 64% dintre companii, strategiile devin din ce în ce mai detaliate, dar 72% lasă implementarea strategiei în sarcina echipelor locale de beneficii, ceea ce duce la o experienţă inconsecventă a angajaţilor.

La nivel global, una din trei multinaţionale îşi elaborează strategia globală de beneficii şi o revizuieşte anual. Cele mai răspândite standarde globale de beneficii minime pe care companiile le oferă în prezent susţin priorităţi strategice precum diversitatea, echitatea, incluziunea şi apartenenţa (DEIB), bunăstarea angajaţilor, mediu, societatea şi guvernanţa (ESG), bunăstarea holistică şi viitorul muncii.

"Pentru succesul atragerii, motivării şi păstrării talentelor în organizaţie este esenţială înţelegerea profundă a nevoilor acestora. În plus, este necesară o elaborare creativă a unor strategii aliniate cu obiectivele organizaţiei, astfel încât pachetele de beneficii să fie personalizate conform profilului angajatului. Totodată, acestea trebuie să se diferenţieze de concurenţă, asigurând un echilibru între gestionarea eficientă a costurilor şi susţinerea unei experienţe pozitive a angajaţilor", a declarat Adrian Löw-Vesa, Head of Health Solutions CEE, Aon.

Sondajul a fost realizat din martie până în aprilie 2024 şi a primit 288 de răspunsuri de la participanţi din industrii tehnologice, financiare sau comerciale din 31 de ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), Asia Pacific (APAC), Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord (UK), America de Nord şi America de Sud.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb