STUDIU BOSTON CONSULTING GROUP: Aproape 72% dintre copiii care au accesat internetul s-au confruntat cu cel puţin o ameninţare cibernetică

V.G.
Companii / 10 noiembrie 2022

Aproape 72% dintre copiii care au accesat internetul s-au confruntat cu cel puţin o ameninţare cibernetică

Aproximativ 72% dintre copiii care accesează internetul s-au confruntat cu cel puţin o ameninţare cibernetică online, această cifră crescând la 78% în categoria de vârstă 16-18 ani, arată un comunicat de presă transmis redacţiei.

Potrivit sursei citate, datele arată că 81% dintre copii intră online zilnic, iar 45% petrec mai mult de trei ore pe internet în fiecare zi. Cele mai frecvente activităţi, excluzând cele legate de şcoală, reprezintă vizionările unor clipuri video, jocurile sau utilizarea reţelelor sociale, unde ameninţări cibernetice sunt foarte frecvente. Acestea sunt concluziile unui raport elaborat de Boston Consulting Group (BCG) şi Global Cybersecurity Forum (GCF), intitulat "De ce copiii nu sunt în siguranţă în spaţiul cibernetic", rezultat al unui sondaj global în care au fost chestionaţi 41.000 de părinţi şi copii din 6 regiuni şi 24 de ţări, şi al unei evaluări a celor peste 60 de organizaţii care se preocupă de protecţia copiilor în spaţiul cibernetic.

Raportul a constatat că, în timp ce 83% dintre copiii chestionaţi au spus că ar apela la părinţi dacă ar primi ameninţări online, doar 39% dintre părinţi au fost abordaţi de copii în legătură cu ameninţările primite online, ceea ce indică faptul că multe incidente rămân nedezvăluite. În plus, doar 41% dintre părinţi ar raporta poliţiei conţinutul problematic primit de copiii lor şi doar 34% ar raporta un astfel de conţinut la şcoală. Mai mult, în timp ce trei sferturi dintre părinţi stabilesc limite pentru timpul petrecut de copii online, doar 60% verifică activitatea acestora pe internet cel puţin săptămânal, iar 20% o fac doar o dată pe an.

Alaa AlFaadhel, Initiatives & Partnerships Lead la GCF, a comentat despre raport: "Ţinând cont de faptul că 72% dintre copii se confruntă cu ameninţări cibernetice, credem că protecţia copiilor este crucială într-un spaţiu virtual în rapidă dezvoltare. Soluţia la ameninţările omniprezente cu care se confruntă copiii este conştientizarea problemelor şi asigurarea unor acţiuni comune, de la educatori, la sectorul privat. Cu toţii ne asumăm responsabilitatea de a crea un mediu sigur pentru a învăţa şi a ne conecta în spaţiul cibernetic, pe măsură ce acesta devine mai înrădăcinat în tot ceea ce facem".

"Cu aproape toţi copiii de 12 ani prezenţi acum mediul online, pe fondul creşterii învăţământului virtual în timpul pandemiei COVID-19, menţinerea copiilor în siguranţă în spaţiul cibernetic este o problemă urgentă care necesită o soluţie imediată", a declarat David Panhans, director şi partener al BCG, care conduce practica de Tehnologie, Media şi Telecomunicaţii în Orientul Mijlociu.

"Toţi cei implicaţi în ecosistemul online şi cel de protecţie a copilului au un rol de jucat, de la organizaţii internaţionale, autorităţi de reglementare şi agenţii de aplicare a legii, părinţi, îngrijitori, până la companii de tehnologie din sectorul privat", a adăugat Panhans.

America Latină şi regiunea Orientului Mijlociu şi Africii de Nord (MENA) găzduiesc cel mai mare procent de copii prezenţi în spaţiul online: 70%, şi respectiv, 65% dintre copiii de 8 ani sunt în online în acele regiuni, comparativ cu 50% în Asia-Pacific şi 48% în Europa. Copiii din America Latină şi MENA s-au confruntat, de asemenea, cu cele mai înalte niveluri de ameninţări cibernetice. 79% în America Latină şi 77% în MENA s-au confruntat cu cel puţin o astfel de ameninţare. Un fapt încurajator, totuşi, este că părinţii din regiunea MENA monitorizează mai des activitatea online a copiilor lor: 65% fac acest lucru cel puţin o dată pe săptămână, iar 50% discută în mod regulat despre utilizarea internetului cu copiii lor, comparativ cu doar 46% şi, respectiv, 35%, în Asia Pacific, cele mai scăzute niveluri la nivel global.

"Suntem încurajaţi să vedem atât de multe organizaţii şi eforturi pentru a face spaţiul cibernetic mai sigur pentru copii şi a sprijini victimele ameninţărilor online", a spus Shoaib Yousuf, partener BCG şi coautor al studiului cu Panhans şi trei colegi BCG.

"Dar provocările rămân, inclusiv lipsa de date standardizate privind comportamentul online al copiilor în toate regiunile, şi un domeniu restrâns, cu multe iniţiative concentrate pe lumea occidentală şi pe reacţia la ameninţări, mai degrabă decât pe prevenirea acestora", a mai spus Yousuf.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb