STUDIU: Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron

G.B
Internaţional / 18 ianuarie 2022

Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron

Cea de-a patra doză a unui vaccin anti-COVID-19 determină o creştere a numărului de anticorpi până la niveluri mai mari decât cele rezultate în urma administrării dozei a treia, dar nu este suficientă pentru a preveni infectarea cu varianta Omicron a noului coronavirus, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu realizat în Israel, informează Reuters, citată de Agerpres.

Medicii de la Sheba Medical Center au administrat cea de-a doua serie de doze "booster" într-un studiu clinic la care au participat angajaţii acestei clinici şi au studiat efectele generate de a patra doză a vaccinului Pfizer asupra unui grup de 154 de persoane într-un interval de două săptămâni, precum şi efectele induse de a patra doză a vaccinului Moderna asupra unui grup de 120 de persoane la o săptămână după inoculare, a declarat Gili Regev-Yochay, directoarea secţiei de boli infecţioase din această clinică israeliană.

Aceste rezultate au fost comparate cu cele obţinute de la un grup de control, alcătuit din persoane care nu au primit a patra doză de vaccin. Voluntarii din grupul Moderna primiseră anterior trei doze de vaccin Pfizer, au precizat reprezentanţii clinicii.

A patra doză a acestor vaccinuri anti-COVID-19 a dus la o creştere a numărului de anticorpi, "care a fost chiar puţin mai mare decât cea obţinută după a treia doză", a dezvăluit Gili Regev-Yochay.

"Totuşi, probabil că acest nivel nu este suficient pentru Omicron", a declarat ea în faţa reporterilor. "Ştim până acum că nivelul de anticorpi de care este nevoie pentru a obţine protecţie şi pentru a nu ne infecta cu Omicron este probabil prea ridicat pentru acest vaccin, chiar dacă vorbim despre un vaccin foarte bun", a adăugat cercetătoarea israeliană.

Rezultatele studiului, despre care reprezentanţii spitalului au spus că este primul de acest tip realizat la nivel mondial ce priveşte a patra inoculare într-o schemă cu vaccinuri combinate, sunt preliminare şi nu au fost încă publicate într-o revistă ştiinţifică.

Decizia Israelului de a oferi a patra doză de vaccinuri anti-COVID-19 persoanelor cu imunitate compromisă ar putea să inducă un mic avantaj medical, a spus Gili Regev-Yochay, citată de DPA. Cu toate acestea, specialista israeliană nu a recomandat extinderea campaniei de vaccinare cu a patra doză la nivelul întregii populaţii.

Israel este ţara care a implementat cea mai rapidă campanie de vaccinare cu schema iniţială împotriva COVID-19 în 2021. Începând de luna trecută, Israelul oferă cea de-a patra doză - al doilea "booster" - persoanelor din categoriile cele mai vulnerabile şi celor din grupele de mare risc, inclusiv persoanelor de peste 60 de ani.

În acest context, Gili Regev-Yochay a vorbit despre dilema autorităţilor israeliene de a continua să ofere a patra doză persoanelor sănătoase de peste 60 de ani, având în vedere rezultatele preliminare ale acestui studiu.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Nu este nici prima doza buna ,dar a 4 a

    1. Ba sunt, vor muri in chinuri groaznice peste 50 de ani.

    inca una ...si ma duc.

    PE LUMEA CEALALTA.  

    Dilema? Ce dilema? Autoritatile vor impune a patra doza. Ca asa au ele chef. A nu o impune inseamna a recunoaste pana la urma esecul partial al vaccinarii. Singurul lucru bun pe care l-a obtinut este evitarea aglomerarii spitalelor. Dar decesele in exces la vulnerabili sunt aproape la aceleasi niveluri ca in 2020, infectarile sunt de 3-4 ori mai mari decat in 2020.....

     

    Cine crede ca din martie se incepe inocularea cu noul vaccin specializat pe Omicron se inseala. Vaccinul nici macar nu este gata. Pfizer va avea probleme in a alege candidatii pentru studii pentru ca este mult mai usor sa faci un vaccin pentru o populatie naiva. Vaccinurile pentru copii sunt mult mai usor de facut pentru ca vin pe un sistem imunitar neformat, naiv. Si vaccinurile vor genera un raspuns destul de egal in toti copiii. 

     

    Insa acum nu mai avem o populatie naiva. Avem trecuti prin boala, vaccinati cu vreo 4 tipuri de vaccin pana la rapel, vaccinati cu booster mRNA de doua tipuri, cu sau fara afectiuni. Si fiecare dintre aceste categorii trebuie evaluata. Va face Pfizer un vaccin cu doua tulpini? Delta si Omicron? Daca da, care va fi concentratia fiecareia? 50-50? 30-70? Care va genera un raspuns mai bun? Cate doze? 

    He he he..... vom vedea vaccinul Omicron in toamna lui 2022,.... daca-l vom mai vedea. Pentru ca toata productia trebuie mutata pe noul vaccin si doar Pfizer il va produce, nimeni altcineva. Va fi vaccin cu picatura pentru aproape 1 mld de locuitori. Deci va dura un an pana cand se vor fabrica dozele. 

    Sunt toate bune, dar doar pt vaccinarea la chiuveta!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb