STUDIU: Certificatul verde poate duce la o creştere a cererii de vaccinare

G.U.
Miscellanea / 14 decembrie 2021

Certificatul verde poate duce la o creştere a cererii de vaccinare

Introducerea certificatului verde poate duce la o creştere a cererii de vaccinare anti-COVID-19 în rândul cetăţenilor din ţările unde ritmul vaccinării este inferior mediei, potrivit unui studiu publicat ieri de revista The Lancet, informează Agerpres.

Studiul, realizat de Centrul Leverhulme pentru Ştiinţe Demografice al Universităţii Oxford (Marea Britanie), a examinat datele din şase ţări şi a constatat că introducerea certificatului verde a impulsionat în majoritatea cazurilor o accelerare a campanie de imunizare, deşi au fost detectate diferenţe între acestea în funcţie de gradul de acoperire şi de disponibilitate a vaccinurilor.

Astfel, modelele de studiu au indicat că Franţa, Israel, Italia şi Elveţia, "care aveau un nivel de vaccinare inferior mediei", au înregistrat o creştere a cererii de vaccinare după intrarea în vigoare a certificatului verde. În schimb, nu au fost detectate schimbări semnificative în Germania, unde nivelul de acoperire era deja ridicat, sau în Danemarca, unde furnizarea de vaccinuri este limitată.

Principala autoare a studiului, Melinda Mills, notează într-un comunicat că progresul campaniei de vaccinare "continuă să joace un rol crucial" în lupta împotriva pandemiei de coronavirus astfel încât creşterea cererii de vaccinare este "un element cheie", atât pentru a "proteja individul", cât şi pentru "a rupe lanţul contagierilor intracomunitare".

În general, a precizat ea, rezultatele arată că, în faţa perspectivei impunerii de restricţii, s-a înregistrat "o creştere semnificativă" a cererii de vaccinare cu 20 de zile înainte de introducerea certificatului, "care a s-a menţinut şi după 40 de zile".

"Gradul existent de acceptare a vaccinurilor, suspiciunile la adresa vaccinării, gradul de încredere în autorităţi şi evoluţia pandemiei au fost cruciale asupra impactului vaccinării", a subliniat Melinda Mills.

Autorii studiului au constatat de asemenea că, după introducerea certificatului verde digital, creşterea numărului de vaccinări a fost semnificativă în categoria de vârstă sub 30 de ani, comparativ cu grupul celor de vârstă mai înaintată.

În Elveţia, spre exemplu, când autorităţile au recurs la certificatul verde pentru a restricţiona accesul în cluburile de noapte şi la evenimentele cu afluenţă de public, creşterea ritmului de vaccinare a luat amploare în rândul celor cu vârsta sub 20 de ani, notează sursa citată.

Când s-a recurs la certificatul verde şi pentru accesul în hoteluri şi în centrele de agrement, această creştere s-a remarcat şi în grupurile de vârstă cuprinse între 20 şi 49 de ani, potrivit studiului.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. :) ... material pentru ovine proaste studiul invocat in articol...

    politicienii chiar nu inteleg ca cei care voiau sa se vaccineze au facut-o deja.  

    fortarea vaccinarii nu va duce decat la violenta stradala, revolta si finalmente o revolutie generalizata...  

    LI S-A URAT CU BINELE POLITICIENILOR ?!? NU LE E BINE CU SPAGILE , MITELE, AMANTELE F* TUTE SI MASINILE LUXOASE pe care le au acum ?!?!?!?!  

    Ok, bagati certificat verde si obligativitatea (indusa) a vaccinarii anti-covid!  

    O sa va ucidem de o sa va zboare fulgii , satanistii dracului care sunteti!  

    Dupa ce ca va zbateti spasmodic in rautati si in comportamente scoase din iad (curve, bani murdari, droguri, coruptie intensiva si mita, contacte cu grupuri de crima organizata - Spoitorii, clanul Sportivilor, etc ... etc) mai vreti acum si sa ne ucideti fortat cu seruri experimentale, nu ?  

    Infuriati voi poporul roman (cel fara habitudini democratice, bazate pe dialog social si negociere) si vedeti voi linsaj si ruperea bratelor si picioarelor de vii a politicienilor pe strazi si la Izvor (Palatul Parlamentului) si la Piata Victoriei (Guvern) ....  

    Oamenii o sa va ucida satanistilor!  

    Pentru ca desi va suportam in marea dragoste si liniste a poporului roman... dar voi acum vreti s ane ucideti fortat politicienilor!  

    SA MOARA TOTI POLITICIENII ATUNCI ! => Pentru ca nu ne lasa sa ne ducem viata in liniste pentru ca asa i-au mituit si corupt structuri ascunse internationale care vor sa faca genocid prin vaccinare la nivel international!  

    1. Aferim

    Certificatul verde exista deja de trei luni in Romania prin HG nelegale anulate pe banda rulanta de trei instante din Romania, ultima fiind Suceava care a anulat HG 1090/2021.

    da, ce sa spun, ce victorie impotriva covid ca faci sa se vaccineze cei de 20 de ani...care nevaccinati au probleme in procent mult mai mic decat vaccinatii de peste 60 de ani care se imbolnavesc

    1. NIMENI nu ar trebui vaccinat!

      acel ser experimental genetic e GENOCIDAL !

      si sa injectezi pana si copilasii cu o zeama experimentala e o nebunie totala, e distrusa continuitatea poporului !  

      Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (PSD), a vorbit luni la Realitatea PLUS despre certificatul Covid, despre utilizarea acestuia în cazul persoanelor nevaccinate și despre valabilitatea pe care documentul ar urma să o aibă. Rafila s-a arătat contrariat de ieșirile colegului său de coaliție, Florin Cîțu, președintele formal al PNL.

      „Nu m-a supărat (referitor la criticile lui Cîțu – n.r.). Am fost puțin contrariat de afirmațiile făcute de el. Mă așteptam la discuții, sugestii de modificare și nu credeam că e nevoie de o intervenție în spațiul public, mai ales că există o decizie la nivelul Guvernului că era nevoie să avem o primă formă a unui astfel de document pe care să îl îmbunătățim și să putem să îl aducem în Parlament. 

      Dacă se va ajunge în situația ca certificatul verde să fie necesar pentru o perioadă de timp, până se definitivează vaccinarea, tot trebuie să îi dai o alternativă omului pentru intervalul de timp de la decizia de a se vaccina și până când obține certificatul. Mi se pare de bun simț această posibilitate”, a afirmat Rafila, citat de Capital.ro. 

      Ministrul Sănătății a spus că în România se discută despre păstrarea unei valabilități a certificatului Covid de 9 luni după vaccinare. De asemenea, odată cu vaccinarea cu o doză suplimentară, certificatul va fi prelungit alte 9 luni. Ce nu a spus Rafila este, însă, faptul că persoanele „complet” vaccinate care nu purced la injectări suplimentare cam o dată la 6 luni (în 2021 s-au introdus 3 doze în 12 luni, n.r.) își pierd certificatul Covid și, cu el, toate „beneficiile” asociate, astfel că vor deveni egale în drepturi și tratament cu nevaccinații. Pentru a nu se ajunge aici, certificatul Covid este introdus ca un fel de instrument de dresaj de tipul acțiune-recompensă în vederea asigurării vaccinării periodice. Altfel spus, un abonament neîntrerupt la Pfizer și ModeRNA plătit din vistieria statului român, adică din taxele și impozitele nevaccinaților (cel puțin în 2021). Dacă un perpetuum mobile încă nu s-a inventat, Albert Bourla și tovarășii lui vor intra în istorie pentru patentarea unui perpetual scam. 

      „E o mică confuzie. Nu despre valabilitateea certificatului este vorba, ci despre porțiunea din certificat după vaccinare. S-a discutat 9 luni valabilitate vaccinare pentru 2 doze, apoi valabitatea va fi prelungită prin administrarea unei doze suplimentare. Dacă se va ajunge la nivelul Uniunii Europene la concluzia de 9 luni, atunci și alte țări se vor conforma. 

      Intervalul de timp după doza booster va fi o altă etapă suplimentară. 9 luni doar pentru cei cu 2 doze, sau cu 1 doză, dacă s-au vaccinat cu serul de la Johnson&Johnson”, a explicat ministrul Sănătății. 

      Dacă observați bine, Rafila nici nu promite 9 luni „perioadă de grație” după fiecare doză, ci 9 luni doar vaccinaților din 2021 cu „schema completă” de două doze de ser cu ARN mesager sau una cu serul Johnson&Johnson, care oricum va fi continuată apoi cu Pfizer, după cum proorocitu-ne-a Valeriu Gheorghiță. Din 2022, vaccinații ar putea asista la scurtarea perioadelor dintre doze, în funcție de cât de repede apar variantele noi de coronavirus. Rafila nu promite 9 luni și dincolo de a treia doză, el punând un „dacă” foarte clar în fața afirmației sale dubitative: „Dacă se va ajunge la nivelul Uniunii Europene la concluzia de 9 luni, atunci”... 

      „Lucrurile sunt nuanțate. Există o responsabilitate a producătorilor de vaccinuri astfel încât să le adapteze la tulpinile în circulație. Periodicitatea vaccinării intră în discuție dacă sunt 2 condiții cumulative: 1) identificarea din timp a tulpinii circulante și 2) populația căreia i se adresează”, a mai glăsuit reprezentantul OMS în România, vrând să spună că vaccinarea nu va fi perpetuă, dar afirmând tocmai contrariul atunci când a lansat ipoteza răspunsului prin noi vaccinuri la noi variante ale coronavirusului. 

      De formă, el a mai afirmat și faptul că „nu se pune problema obligativității” vaccinării Covid, însă, după cum a constatat și jurnalista Claudia Marcu de la ziarul Național în analiza ei asupra afirmațiilor rafiliene, o dată ce intră în vigoare certificatul Covid la locul de muncă, vaccinarea devine indirect obligatorie, astfel încât obligativitatea acesteia nici nu mai trebuie proclamată fățiș, ea fiind o consecință logică a aplicării legii certificatului covidian. 

    Bineinteles ca, asta este si scopul acestei mizerii segregationiste! Adica, prin constrangeri succesive, inclusiv pierderea locului de munca, sa ajungi sa cedezi si iei decizia fatala pt propria-ti persoana, si anume sa te injectezi cu serurile lor letale!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb