STUDIU "CISCO": Telecomutarea, benefică pentru angajaţii companiilor

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 16 iulie 2009

Un studiu recent, realizat de "Cisco" - companie de comunicaţii Internet -, relevă faptul că telecomutarea (n.r. sistem în care anagajatul lucrează acasă sau într-o altă locaţie, primind sarcini şi trimiţând lucrările realizate prin computer, fax sau telefon) creşte semnificativ productivitatea, flexibilitatea muncă-viaţă personală şi satisfacţia angajatului. Potrivit studiului, productivitatea crescută datorită telecomutării generează companiei economii anuale estimate la 227 milioane de dolari.

Sondajul "Cisco", intitulat "Operator la distanţă", a fost realizat pe aproape 2.000 de angajaţi ai companiei pentru a evalua impactul social, economic şi de mediu asociat cu telecomutarea la "Cisco". Studiul a dezvăluit că majoritatea participanţilor au simţit o creştere semnificativă a flexibilităţii muncă-viaţă personală, a productivităţii şi a satisfacţiei generale ca rezultat al posibilităţii lor de a lucra la distanţă.

Conform studiului, deoarece forţa de muncă modernă continuă să evolueze şi să se globalizeze, tot mai multe companii îşi evaluează strategia de telecomutare pentru a realiza economii, pentru a reduce emisiile de carbon şi pentru a păstra angajaţii talentaţi. Pentru aceste companii, sondajul "Cisco" evidenţiază beneficiile pe care le aduce o strategie de telecomutare solidă, atât pentru angajaţi cât şi pentru angajatori.

Pentru angajaţii "Cisco", 60% din timpul economisit prin telecomutare este petrecut lucrând, iar 40% este petrecut ca timp liber.

Sondajul a fost efectuat la sfârşitul anului trecut pentru a evalua mai multe subiecte privind telecomutarea, inclusiv modele de navetă, bariere tehnologice, calitatea şi productivitatea muncii, impactul asupra mediului, avantajele şi dezavantajele stilului de viaţă flexibil şi satisfacţia generală a angajatului. La studiu au participat 1.992 de angajaţi Cisco din cinci regiuni ale lumii - zona din Pacific a Asiei, pieţele emergente, pieţele europene, Japonia şi SUA/Canada.

Telecomutarea, importantă pentru satisfacţia generală a angajaţilor

Aproximativ 69% dintre angajaţii chestionaţi au declarat o creştere a productivităţii când lucrează la distanţă, iar 75% dintre cei chestionaţi au spus că timpii de lucru s-au îmbunătăţit. Prin telecomutare, 83% dintre angajaţi au spus că posibilitatea de a comunica şi colabora cu colegii de muncă a fost aceeaşi, dacă nu chiar mai bună ca atunci când lucrau în acelaşi loc de muncă. 67% dintre participanţii la sondaj au spus că prin telecomutare calitatea generală a muncii lor s-a îmbunătăţit. 80% dintre participanţii la sondaj au declarat o îmbunătăţire a calităţii vieţii prin telecomutare. Telecomutarea mai poate duce la un raport mai ridicat de păstrare a angajaţilor, deoarece peste 91% dintre participanţi au declarat că telecomutarea este, într-o oarecare măsură, foarte importantă pentru satisfacţia lor generală.

Rami Mazid, vicepreşedintele diviziei de "Operaţiuni şi servicii globale pentru clienţi" din cadrul "Cisco", susţine că "în epoca unei pieţe globale, timpul şi distanţa separă oamenii şi locurile de muncă. "Cisco" a recunoscut de mult timp că telecomutarea şi tehnologiile de colaborare sunt eficiente pentru depăşirea barierelor de separare şi pentru permiterea tranziţiei la întreprinderile fără graniţe. În plus, aşa cum o demonstrează studiul nostru recent, un program aplicat cores­punzător pentru telecomutare poate fi extrem de eficient pentru deblocarea potenţialului angajatului prin sporirea echilibrului muncă-viaţă personală, a productivităţii şi a satisfacţiei generale", a concluzionat acesta

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb